Țepe date în numele RDS & RCS

Mai multi abonati ai celor de la RDS & RCS aka DigiMobil au semnalat faptul ca au picat prada unor țepe care au fost date in numele celebrei companii care activeaza in industria de profil iar totul s-a desfasurat in mediul online. Mecanismul utilizat de infractori era simplu, practic promovau in mod agresiv diverse concursuri pe retelele sociale(feisbuc si instagram) si faceau trimitere catre o multime de site-uri ciudate iar ulterior prin intermediul unui chestionar de tip pop-up, le solicitau “naivilor” datele bancare pentru a avea sansa de a castiga diverse gadgeturi(laptopuri, aifoane, televizoare etc). Datele bancare erau solicitate pentru a putea retine taxele de transport ale premiilor fictive castigate, asadar era o mare aberatie care putea fi demontata extrem de usor dar din pacate o multime de compatrioti naivi au picat in plasa acestora si au ramas fara banii din conturi.

Țepe date în numele RDS & RCS

Bineinteles ca RDS & RCS a emis o informare pe aceasta tema si pe care o puteti parcurge in randurile de mai jos.

În ultima săptămână, am constatat o reactivare a campaniilor frauduloase care folosesc abuziv însemnele companiei noastre, în mediul online.
Cea mai recentă campanie de acest tip (SCAM) recurge la un mecanism de concurs de fidelizare cu premii constând în laptop-uri și telefoane din segmentul premium. Organizatorii atrag utilizatorii de internet prin reclame pop-up găzduite pe site-uri cu un nivel redus de securitate și le propun acestora completarea unui chestionar, la finalul căruia li se cere să comunice date asociate cardului bancar, pentru reținerea taxei de transport a premiilor.
Ne delimităm de aceste tentative de înșelăciune și vă informăm că, în prezent, compania noastră nu derulează nicio campanie de fidelizare în online cu un mecanism precum cel descris anterior. Chiar în măsura în care ar organiza astfel de campanii, Digi|RCS & RDS nu ar condiționa în vreun fel acordarea de premii de efectuarea unor astfel de plăți. Dacă vi se afișează, în timp ce navigați pe diverse site-uri, astfel de invitații la concursuri de loializare/ fidelizare în numele Digi | RCS & RDS, vă sugerăm să nu le dați curs înainte de a verifica informația pe canalele oficiale de comunicare ale companiei.
În cazul în care aveți îndoieli legate de autenticitatea eventualelor campanii similare, puteți contacta echipa de relații cu clienții Digi | RCS&RDS, apelând la una dintre modalitățile precizate pe site-ul digiromania.ro. De asemenea, este de dorit să evitați campaniile care condiționează punerea în posesia premiilor de efectuarea unor plăți (indiferent de modalitate: transfer bancar, card, sms etc.)“.

RCS RDS internet abuzuri ithot ro 2

Va recomandam tuturor sa evitati participarea la astfel de scam-uri, care nu fac altceva decat sa va creeze o multime de probleme inutile iar la final va treziti si fara premiu si cu banii luati. Nu uitati nici de faptul ca va puteti rezilia contractele oricand si fara costuri suplimentare(indiferent de serviciul pe care il detineti la RDS, in speta este vorba despre: internet, televiziune, telefonie mobila etc), daca urmati procedura disponibila pe blog, in sectiunea de “Țepe Online & Offline“.

Țepe date în numele RDS & RCS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reziliere contract RDS & RCS