Škoda Fabia R5 a fost lansata !

Škoda Fabia R5 este noua masina de la raliu a cehilor care ii va  concura in European Rally Championship si este bazata pe generatia recent lansata a modelului de clasa mica.

Bolidul are sub capota un motor turbo aspirat de 1,6 litri cuplat la o cutie de viteze secventiala in 5 rapoarte iar impreuna livreaza “doar” 265 CP.

skoda-fabia-r-5-www.ithot.ro

Bolidul are tractiune integrala, suspensia este asigurata de MacPherson iar masa totala a bulidului este destul de redusă, cantarind doar 1230Kg corespunde cerințelor din European Rally Championship.

Fabia R5 este construita pe platforma noii Fabia si este succesorul modelului Fabia Super 2000, care a fost pana acum cel mai de succes automobil de raliu din istoria Škoda Motorsport.

skoda-fabia-r-5-1-www.ithot.ro

Membrul  Consiliului de Administraţie  Škoda, Dr. Frank Welsch a facut urmatoarea declaratie:

Când am lucrat la cea de-a treia generație a modelului Fabia pentru producția de serie, care s-a bucurat de un foarte mare succes deja de la lansare, am încorporat și gene ale mașinilor noastre de raliu și am dezvoltat Fabia cu cea mai mare încărcătură emoțională din toate timpurile. În schimb, modelul din producția de serie reprezintă acum baza noii Fabia R5.Suntem încântați că Federația Internațională de Automobilism ne-a dat undă verde. Acum putem să dovedim în curse cât de bună este noua noastră mașină de raliu”.

Fabia R5 a fost omologata recent de catre Federația Internațională de Automobilism pt a putea participa la raliu.

skoda-fabia-r-5-2-www.ithot.ro

Mai jos puteti vizualiza videoclipul de lansare al noului bolid Skoda care va face senzatie in European Rally Championship.

YouTube video
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata