Iată cum poți schimba furnizorul de energie

Ca urmare a articolului postat ieri cu privire la calvarul prin care a fost nevoit sa treaca un client E.ON Energy Romania, am receptionat mai multe intrebari legate de acest subiect interesant.

Cea mai intalnita intrebare face referire la modul in care consumatorii isi pot schimba furnizorul de energie electrica iar in randurile de mai jos o sa va prezentam procedura prin intermediul careia puteti face acest demers simplu si extrem de rapid, din confortul propriei locuinte.

In prima faza va recomandam sa studiati mai multe oferte cu privire la preturile pe care le promoveaza furnizori din piata de energie electrica la momentul actual.

De retinut si faptul ca exista un comparator de tarife pe site-ul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei iar prin intermediul acestuia puteti gasi cele mai atractive oferte si pentru detalii accesati acest link.

Mare atentie pt ca ofertele difera destul de mult de la un furnizor la altul iar majoritatea acestora sunt dispusi sa negocieze pretul „expus”, daca le mentionati faptul ca doriti sa va mutati de la un alt furnizor concurent.

Asadar solicitati oferte de la cat mai multi furnizori inainte de a lua decizia finala cu privire la furnizorul la care doriti sa va mutati.

Inainte de a semna contractul cu noul furnizor sa-l parcurgeti in totalitate si sa va asigurati de faptul ca preturile negociate initial au fost respectate in totalitate.

Odata stabilit noul furnizor si parametrii exacti in care se va desfasura colaborarea, va trebui sa-i puneti la dispozitie urmatoarele documente:

  • copie după actul de identitate al titularului de contract actual de energie electrică;
  • copie după ultima factură de energie electrică;
  • declarație proprie privind spațiul alimentat cu energie (noul furnizor iti va pune la dispozitie acest document);
  • notificare privind schimbarea furnizorului actual(tot noul furnizor iti va pune la dispozitie si acest document);

Ulterior noul furnizor va putea da startul procesului de schimbare a furnizorului de energie electrica iar acesta se va finaliza in maxim 30 de zile de la demarare.

Asadar consumatorul nu este nevoit sa efectueze vreun alt demers in aceasta perioada iar acesta va fi instiintat de indata ce va putea beneficia de serviciile noului furnizor de energie.

Va recomandam ca toate demersurile sa le efectuati online deoarece este mult mai lejer si astfel evitati timpul pierdut in mod inutil in aglomeratia din punctele de lucru ale furnizorilor.

Trebuie sa mentionam si faptul ca nu trebuie sa va lasati intimidati de catre abuzurile acestor furnizori si nu ezitati sa apelati la ajutorul celor de la ANPC, atunci cand sesizati „derapaje”.

Unul dintre cele mai intalnite abuzuri este prelungirea in mod „automat” a contractelor iar majoritatea furnizorilor apeleaza la acest tertip pt a-si mentine abonatii in „ograda”.

Nu va duceti dupa „fenta” furnizorilor de energie deoarece interesul lor este sa va pastreze cat mai mult ca abonati(avand perioada contractuala initiala expirata)iar in acest sens profita din plin de naivitatea majoritatii acestora, care tac si suporta toate aceste mizerii.

Trebuie sa stiti faptul ca dupa expirarea perioadei contractuale initiale(de 12 sau 24 de luni), aveti posibilitatea sa renegociati preturile si sa semnati contracte mult mai avantajoase, dat fiind faptul ca sunt o multime de „concurenti” pe piata de profil.

Nu uitati nici de faptul ca E.ON Energie Romania isi bate joc de clienti si mareste tarifele peste doar cateva zile iar pentru detalii accesati acest link.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata