Din pacate Galaxy S6 nu este rezistent la apa,nu are slot pentru card microSD si nu ofera posibilitatea de a inlocui bateria ca home user. Asadar acestea au fost sacrificiile facute de Samsung pentru a oferi noul design premium, confectionat din sticla si metal.Acum ramane de vazut daca a meritat sacrificarea acestor optiuni pt obtinerea unei carcase premium.
Cei de la MyFixGuide nu au rezistat tentatiei si au dezasamblat amiralul celor de la Samsung pentru a putea vizualiza de aproape componentele. Operatiunea de deschidere a fost mult mai dificila decat la predecesoarele, fiind necesara incalzirea telefonului timp de 2-3 minute cu un ‘pistol’ special.
In interior, procesorul Exynos 7420 este aranjat langa placa de baza, acompaniat de RAM si memoria flash si slotul SIM. Cealalta parte a aceluiasi board are NFC-ul, senzorul de puls si de infrarosu. Bateria ocupa cea mai mare parte din spatiul interior si se poate observa ca Samsung nu ar fi putut include o baterie mai mare de 2.550 mAh.
Au existat zvonuri conform carora Galaxy S6 are o baterie ce poate fi schimbata, in ciuda celor spuse de Samsung la lansare. Desi nu este gresita afirmatia, bateria este securizata intr-un asemenea mod inca este inaccesibila pentru majoritatea userilor. Chiar si dupa scoaterea carcasei, frame-ul din mijloc, cablurile NFC si placa de baza trebuie scoase pentru a avea acces la conexiunile bateriei.
Samsung Galaxy S6 este un telefon foarte bine construit, insa tranzitia necesara pentru noile materiale a necesitat un compromis – astfel se poate spune ca bateria, din aproape toate punctele de vedere, este prinsa la locul ei.