Acum cateva saptamani va prezentam recenzia pentru Samsung Galaxy A5 (2016) iar astazi revenim cu review-ul complet pentru fratele mai mic, in speta Galaxy A3 (2016).
Samsung Galaxy A3(2016) este un smartphone single-SIM, compatibil 4G/LTE iar terminalul poate fi achizitionat prin intermediul eMAG, la pretul de 1.150 lei.
Trebuie sa va comunicam inca din start faptul ca am fost suprinsi in mod placut de modul in care a evoluat acest smartphone pe parcursul perioadei de test.
Dar propun sa incheiem aici cu introducerea si sa trecem la detalierea fiecarui capitol in parte, asa cum v-am obisnuit deja.
DESIGN
Samsung Galaxy A3 (2016) este un smartphone care adopta un design elegant si minimalist, care este capabil sa atraga instant multe priviri.
Carcasa unibody este realizata in totalitate din materiale premium, in speta aluminiu si sticla iar finisajele sunt de cea mai buna calitate.
Se vede din plin faptul ca Samsung a pus mare accent pe detalii, care intotdeauna sunt capabile sa faca diferenta.
Atat display-ul cat si spatele carcasei sunt acoperite cu sticla Corning Gorilla Glass 4, asadar rezista cu brio la zgarieturi si mici socuri accidentale.
Am receptionat in teste varianta neagra a acestui terminal si din acest motiv inevitabilele amprente isi fac aparitia instant, dar se sterg extrem de usor cu ajutorul unei microfibre.
Dimensiunile reduse ale carcasei(65.2 x 134.5 x 7.3 mm) fac ca terminalul sa se aseze foarte bine in palma, putand fi utilizat lejer cu o singura mana.
Acest smartphone este ideal pentru cei care au palmele ceva mai mici si isi doresc un smartphone care sa nu depaseasca „pragul” de 5 inch.
Samsung Galaxy A3 (2016) arata excelent indiferent de unghiul in care il privesti iar la o inspectie vizuala atenta nu am reusit sa-i gasim mici imperfectiuni de productie.
Carcasa confera un feeling extrem de placut la atingere dar sufera la capitolul grip iar aceasta problema poate fi remediata cu ajutorul unei huse din silicon.
Pe laterala dreapta a carcasei este pozitionat butonul de Power si sertarul care gazduieste slotul microSIM + slotul pentru card microSD, a carui capacitate poate fi de maxim 128 de GB.
In partea superioara a carcasei este amplasat microfonul secundar care contribuie la anularea zgomotului de fond iar in partea inferioara a carcasei sunt pozitionate urmatoarele: jack-ul de 3.5 mm pentru casti, portul microUSB, difuzorul si microfonul principal.
Senzorul camerei foto iese putin in evidenta fata de restul carcasei si ii provoaca o usoara instabilitate terminalului, atunci cand acesta este asezat pe suprafetele plane.
In partea inferioara a display-ului regasim butoanele tactile care indeplinesc functiile de back si options iar in mijlocul acestora este pozitionat butonul fizic care indeplineste functia de home.
Va invitam sa admirati acest smartphone in toata splendoarea prin intermediul galeriei foto de mai jos.
DISPLAY
Samsung Galaxy A3 (2016) este echipat cu un superb display Super AMOLED, care masoara 4.7 inch in diagonala si ruleaza la rezolutia de 1280 x 720 pixeli.
Acest display este capabil sa redea imagini clare si vibrante iar unghiurile de vizualizare sunt extrem de generoase.
Asa cum am mentionat si anterior display-ul este protejat cu sticla 2.5D Corning Gorilla Glass 4, asadar rezista cu brio la zgarieturi si mici socuri accidentale.
Atat luminozitatea cat si contrastul se afla la cote excelente iar terminalul poate fi utilizat fara probleme in bataia directa a razelor solare.
HARDWARE SI PERFORMANTA
Samsung Galaxy A3 (2016) dispune de procesorul quad-core Exynos 7580 tactat la 1.5 GHz, GPU Mali-T720 , 1.5 GB de memorie RAM si 16 GB spatiu de stocare intern, care poate fi extins prin intermediul slot-ului de card microSD, cu maxim 128 de GB.
Prin intermediul acestui hardware echilibrat Samsung Galaxy A3 (2016) ruleaza destul de fluent cele mai noi jocuri si aplicatii disponibile in Magazin Play, iar pentru mai multe detalii va invitam sa vizualizati videoclipul de la finalul acestui review.
In Antutu acest smartphone a reusit sa obtina un scor decent, in cuantum de 30.473 de puncte iar acest scor il plaseaza in clasament sub terminale precum Meizu M3 .
Am remarcat si faptul ca Samsung Galaxy A3 (2016) nu se incalzeste ingrijorator, nici dupa sesiuni de utilizare intensa.
Samsung Galaxy A5 (2016) este un smartphone single-sim, compatibil 4G/LTE si dispune de: Wi-Fi 802.11 b/g/n, WiFi Direct, hotspot, Bluetooth 4.1, radio FM, microUSB, GPS si GLONASS.
Vitezele de mai jos au fost obtinute prin conectarea terminalului atat la o retea Wi-Fi care ruleaza la 2.4 GHz, cat si la o retea mobila 3G.
Difuzorul principal este pozitionat in partea inferioara a carcasei iar acesta este capabil sa redea un sunet clar si destul de puternic pana la volum maxim.
SOFTWARE
Samsung Galaxy A3 (2016) ruleaza versiunea de android 5.1.1 Lollipop, care a fost customizat inutil si de aceasta data, cu interfata TouchWiz.
In marea majoritate a task-urilor Samsung Galaxy A3 (2016) a rula destul de fluent dar au mai fost si situatii in care am mai avut parte de ceva lag iar terminalul si-a revenit abia dupa cateva secunde de „gandire intensa”.
Bineinteles ca si Samsung Galaxy A3 (2016) soseste cu destul de multe aplicatii preinstalate iar unele dintre acestea sunt chiar utile, precum:
S Health – monitorizeaza activitatea fizica a utilizatorului iar constant ii ofera informatii in acest sens
OneDrive – utilizatorii beneficiaza gratuit de 100 GB in primele 24 de luni
S Voice – este asistentul vocal al celor de la Samsung, care a evoluat destul de mult.
Am apreciat si faptul ca utilizatorii isi pot customiza extrem de usor terminalul prin intermediul temelor puse la dispozitie de catre Samsung.
CAMERA FOTO/VIDEO
Camera foto principala dispune de 13 MP iar aceasta este dotata cu flash LED si este capabila sa filmeze la rezolutie 1080p cu 30 fps.
Meniul camerei foto are o interfata prietenoasa iar aceasta permite accesul rapid la functiile de care dispune terminalul, precum: geo-tagging, touch focus, face detection, panorama si HDR.
Cu Samsung Galaxy A3 (2016) se pot realiza fotografii si filmari excelente pe timp de zi iar focalizarea se realizeaza rapid, inclusiv atunci cand scenele surprinse sunt ceva mai aglomerate.
Am apreciat si faptul ca se poate lansa instant camera foto principala apasand consecutiv de doua ori pe butonul Home.
Cei mai initiati in tainele foto/video au posibilitatea sa ajusteze manual, prin intermediul modului PRO, urmatorii parametrii: focusul si claritatea, timpul de expunere, balansul de alb si ISO.
Pentru mai multe detalii va invitam sa vizualizati galeria foto si videoclipul de mai jos.
Camera foto secundara dispune de 5 MP, este dotata cu lentile wide si este capabila sa filmeze la rezolutie 1080p iar calitatea selfie-urilor obtinute este destul de buna.
AUTONOMIE
Samsung Galaxy A3 (2016) este echipat cu un acumulator a carui capacitate este de 2.900 mAh iar acesta este capabil sa sustina o zi de autonomie in conditii de utilizare intensa, cu 4G activ pe toata perioada acesteia.
In conditii de utilizare moderata se pot obtine fara probleme 2 zile de autonomie, ceea ce este de apreciat.
Am apreciat si faptul ca Samsung Galaxy A3 (2016) dispune de 2 moduri de economisire inteligenta a energiei, care odata activate maresc semnificativ autonomia terminalului dar reduc drastic performantele acestuia iar utilizatorul are acces doar la functiile de baza.
AMBALAJ & ACCESORII
Samsung Galaxy A3 (2016) se livreaza intr-un ambalaj elegant de culoare alba, iar in interiorul acestuia regasim urmatoarele accesorii: alimentatorul, cablu de date USB, cheita pentru slotul micro-SIM/microSD si manualul de utilizare.
PRET SI DISPONIBILITATE
Samsung Galaxy A3 (2016) poate fi achizitionat prin intermediul eMAG la pretul de 1.150 lei iar terminalul este disponibil in 3 variante de culoare, in speta: alb, negru si auriu.
PROS:
– design minimalist si materiale premium
– finisaje de calitate
– display excelent
– hardware decent
– camera foto/video principala
– autonomie
CONS:
– pret „piperat”
– grip deficitar
– sistemul de operare usor depasit dar sa speram ca terminalul va receptiona update la android 6.0 Marsmallow
– interfata TouchWiz influenteaza in mod negativ fluenta sistemului de operare
CONCLUZIE
Samsung Galaxy A3 (2016) este terminalul ideal pentru cei care isi doresc un smartphone care sa posede un design minimalist, dar care sa dispuna de un hardware decent.
Samsung Galaxy A3 (2016) – Unboxing & Hardware !
Scot astia de la samsung niste telefoane tari rau de tot si sper sa imi pot upgrada cat de curand batranul galaxy S5.
Va felicit pentru review-urile pe care le faceti si pe care le savurez cu mare placere.
Eu am optat pentru A5 si nu regret alegerea facuta, pana acum cel putin :)
Iti multumim pentru aprecieri si te asiguram de faptul ca vom continua in acelasi ritm.
Stai linistit ca nu ai de ce sa regreti faptul ca ai optat pt Galaxy A5.
Am de cateva saptamani telefonul asta si sunt multumita de el pana acum. Imi place ca e micut si foarte frumos.
Felcitari pentru noua achizitie.