Blog ITHOT.RO

Samsung a lansat gama de SSD-uri portabile – PSSD T1!

 

Astazi cei de la Samsung au lansat o gama de SSD-uri portabile care sunt este extrem de performante şi au un design elegant, fiind uşor de utilizat şi transportat.

PSSD-urile vor fi disponibile in mai multe variante, respectiv  250 GB, 500 GB și 1 TB, acesta din urmă fiind primul SSD extern din lume cu această capacitate.

PSSD_005_L-Perspective_black

PSSD-urile Samsung T1 vor fi disponibile pt comercializare de la finalul acestei luni iar momentan nu avem informatii cu privire la preturile acestora, dar banuim ca vor fi destul de piperate.

„Samsung este un nume reprezentativ pentru piața globală de memorii de stocare datorită atenției și eforturilor pe care le depune în dezvoltarea tehnologiei de stocare de date. Ne bucurăm să aducem și pe plan local unitatea de stocare de date externă, PSSD T1, care le oferă utilizatorilor noi experiențe în ceea ce privește stocarea, mobilitatea și securitatea informațiilor”, Sorin Manea, Head of Enterprise Business Division, Samsung Electronics România.

Samsung-PSSD-T1

Performanță

Unitatea de stocare externă a fost dezvoltată cu tehnologia V-NAND de ultimă generație Samsung pentru a le oferi utilizatorilor viteze de citire și scriere de până la 450 MBpS, mai rapid decât orice altă unitate externă existentă pe piață, și cu 3 până la 7 ori mai rapid decât viteza de citire și scriere a unui hard disk extern.

Tehnologie

Samsung și-a concentrat eforturile pentru dezvoltarea unei tehnologii proprie pentru unități de stocare. Astfel, tehnologia TurboWrite a fost integrată în modelul PSSD pentru a le oferi utilizatorilor nu doar cele mai bune viteze de scriere și citire, ci și posibilitatea unui transfer mare de date și operații multi-task complexe.

Samsung-T1-Portable-SSD-02

În plus, pentru cea mai bună siguranță a datelor, PSSD-ul folosește un algoritm AES pe 256 de biți pentru criptarea informațiilor, respectând astfel standardele de securitate internaționale. Modalitatea de criptare a datelor este simplă și foarte ușor de utilizat. În momentul primei utilizări a SSD-ului extern T1, respectiv la prima sa conectare la un computer, software-ul este instalat, iar utilizatorul are posibilitatea de a-și alege o parolă pentru blocarea acestuia.

Design

Subțire și elegant, de dimenisuni mici (71×9,2×53,2mm), PSSD-ul T1 este dispozitivul potrivit pentru utilizatorii care își doresc o posibilitate de stocare de date sigură, mobilă și pe care se pot baza oricând. Utilizatorii care au nevoie de mult spațiu și cei care au nevoie să își țină în permanență datele salvate asupra lor vor găsi în acest SSD extern modalitatea ideală de stocare de date.

Lasă un comentariu