Blog ITHOT.RO

Cei de la Quickmobile au intrat direct în faliment iar datoriile acestora sunt în cuantum de peste 39 milioane lei

Soc si groaza pe piata magazinelor online deoarece unul dintre cei mai neseriosi retaileri a intrat direct in faliment iar numele acestora este nimeni altul decat…..celebrul Quickmobile.ro aka Electro Distribution SRL.

Actionarii acestei firme sunt un cuplu format din Angela si Tudor Tiboc iar firma cu pricina a fost infiintata in anul 2004 si are peste 11 ani de activitate in industria IT.


Firma Electro Distribution SRL a avut parte de o crestere spectaculoasa pe fondul preturile atractive pe care le practicau dar si-au stricat rapid imaginea deoarece nu erau capabili sa gestioneze garantiile iar majoritatea acestora erau respinse pe motive absolut hilare.

Aceasta firma are sediul in Baia Mare iar anul trecut a avut afaceri de 160,4 milioane lei si a intrat rapid pe pierdere cu un minus de “doar” 810.779 lei.

Bineinteles ca au ignorat si datoriile iar acestea sunt acum in cuantum de peste 39 de milioane de lei si cu siguranta nu vor putea fi recuperate prea curand.

Acum au intrat direct in faliment si toata activitatea firmei Electro Distribution SRL a fost mutata pe o alta firma, ceva mai nou infiintata(2012), in speta numele acesteia este Euro Retail Tech SRL(unde unic asociat este Adrian-Ioan Silaghi).

Asadar familia Tiboc va continua sa isi desfasoare “nestingherita” activitatea pe piata de profil doar ca sub un alt nume, practic vom avea de-a face, cu “aceeasi Marie dar cu alta palarie”.

Cu  siguranta la mijloc este o adevarata inginerie financiara prin intermediul careia vor continua sa isi vanda produsele pe piata de profil si vor oferi aceleasi servicii de la slaba calitatea.

Culmea este faptul ca inca mai sunt clienti care pica in plasa acestora desi forumurile sunt pline de clienti nemultumiti.

Cu siguranta garantiile clientilor se vor pierde definitiv la toate produsele pe care Quickmobile le aduce pe canale “gri” dar sa speram ca restul produselor vor beneficia de acestea din moment ce sunt aduse pe canal oficial.

Prin decizia din 5 septembrie, Tribunalul MaramureA a stabilit lichidatorul provizioriu şi termenele legale pentru mai multe acţiuni specifice procedurii falimentului.

“Desemnează lichidator provizoriu pe Cabinet Individual de Insolvenţă Renata Moldovan. Dispune dizolvarea societăţii iar potrivit art. 85 alin. 4 constată că încetează dreptul de administrare al debitorului. Stabileşte termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de creanţă la 22.10.2018. Stabileşte termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la 01.11.2018. Contestaţiile se vor depune la tribunal în termen de 7 zile de la publicarea tabelului preliminar în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Stabileşte termenul pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor la 26.11.2018. Prima adunare generală a creditorilor va avea loc la 06.11.10.2018, la sediul lichidatorului, ora 14.30”.

Voi ce experienta ati avut cu fostul mare retailer online…….Quickmobile.ro?

Via: zf.ro

Lasă un comentariu