OnePlus Two – Review complet & Unboxing!

DSC04860 DSC04860
DSC04860

Daca anul trecut primul flagship al companiei OnePlus facea furori pe piata fiind cunoscut si sub numele de scena ca „flagship killer” ei bine in acest an compania chineza nu a mai inregistrat acelasi succes rasunator odata cu lansarea lui OnePlus Two.

One-Plus-Two-19

Acum nu va ganditi ca noul flaship al celor de la OnePlus nu ramane un terminal pe care iti face placere sa-l utilizezi, doar ca nu se mai poate lupta de la egal la egal cu flagship-urile marilor giganti.

Cred ca mai degraba lui OnePlus Two i s-ar potrivi de minune sloganul ” flaship killer dar…. nu prea” iar daca doriti sa aflati de ce, va invit sa parcurgeti randurile de mai jos in care vom detalia fiecare capitol in parte al acestui terminal.

Noi am testat OnePlus Two in varianta de 64 GB, ce dispune de 4 GB RAM si am fost surprinsi in mod placut de modul in care terminalul a evoluat pe toata durata testelor.

DESIGN

OnePlus Two adopta acelasi design elegant si sobru precum modelul anterior iar finisajele sunt de cea mai buna calitate, asa cum cei de la OnePlus ne-au obisnuit.

DSC04780

Carcasa acestui terminal este realizata in totalitate dintr-o combinatie de metal si policarbonat cu texturi diferite dar foarte placute la atingere.

Rama metalica rigidizeaza extrem de bine carcasa acestui smartphone si nu scoate sunete ciudate indiferent de modul in care este utilizat.

Capacul spate este detasabil si este realizat in totalitate din policarbonat a carui textura(sandstone black) confera un grip excelent dar la atingere iti da impresia ca iti freci mana de o bucata de smirghel.

OnePlus-Two-11

Acum nu va ganditi ca puteti „polisha” diverse suprafete prin intermediul acestui terminal :)) ….doar ca am dorit sa subliniez faptul ca materialul nu confera un feeling premium dar rezista extrem de bine la zgarieturi.

Capacul spate este foarte flexibil si se inlatura destul de usor iar acesta ofera acces la cele 2 slot-uri pentru cartele de tip nano-SIM.

One-Plus-Two-41

Trebuie sa mentionam si faptul ca OnePlus ofera utilizatorilor de a-si schimba acest capac in functie de gustul fiecaruia, fiind disponibile 5 variante.

OnePlus-Two-4

Pe laterala dreapta a carcasei sun pozitionate butoanele de volum si power iar pe laterala stanga este amplasat un alt buton prin intermediul caruia puteti comuta extrem de simplu intre profilurile terminalului(normal, vibratii sau silent).

OnePlus-Two-6

In partea superioara a carcasei este ampalasat jack-ul de 3.5 mm pentru casti iar langa acesta este pozitionat si microfonul care contribuie la anularea zgomotului de fond.

OnePlus-Two-5

In partea inferioara a carcasei este amplasat portul USB Type-C si difuzorul principal, despre care veti afla mai multe detalii in sectiunea hardware.

OnePlus-Two-9

Cele 3 butoane tactile de back, home si options + senzorul de amprenta sunt pozitionate in partea inferioara a display-ului.

Am apreciat si rama din policarbonat care inconjoara display-ul si il protejeaza destul de bine in cazul unor mici socuri accidentale.

Pentru mai multe detalii va invit sa vizualizati galeria foto de mai jos in care va prezint acest terminal in toata splendoarea.

DISPLAY

OnePlus Two este echipat cu un display LTPS LCD de 5.5″ care ruleaza la rezolutia de 1920 x 1080 pixeli si livreaza o densitate de 401 ppi.

OnePlus-Two-13

Din pacate flagship-ul celor de la OnePlus nu exceleaza nici la acest capitol deoarece nu reuseste sa tina pasul cu flagship-urile concurentei.

Display-ul este capabil sa redea culori vibrante si imagini clare iar unghiurile de vizualizare sunt extrem de generoase.

Trebuie sa mentionam si faptul ca display-ul acestui terminal este protejat cu sticla Corning Gorilla Glass 4, ceea ce inseamna ca va rezista cu brio la zgarieturi si mici socuri accidentale.

Atat luminozitatea cat si contrastul acestui display permit utilizarea smartphone-ului fara probleme in bataia directa a razelor solare.

HARDWARE SI PERFORMANTA

OnePlus Two ascunde sub capota procesorul octa-core Qualcomm Snapdragon 810 care ruleaza cu 8 nuclee ARM Cortex-A57 tactate la 1.8 GHz, GPU Andreno 430, 4 GB RAM si 64 GB spațiu de stocare intern, care nu poate fi extins.

Prin intermediul acestui hardware potent OnePlus Two ruleaza fluent si fara emotii cele mai recente jocuri si aplicatii disponibile in Play Store.

In Antutu OnePlus Two a reusit sa obtina un scor excelent in cuantum de 63.374 puncte iar dupa cum puteti vedea, acest punctaj il plaseaza pe podium, chiar sub Samsung Galaxy Note 5 si Galaxy S6.

OnePlus Two este un smartphone dual-sim, compatibil 4G care dispune de: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot, bluetooth 4.1, A-GPS si GPS.

Am fost placut surprinsi si de senzorul de amprenta care ruleaza impecabil in majoritatea situatiilor, ceea ce este de admirat.

OnePlus Two este echipat cu un singur difuzor care este amplasat in partea inferioara a carcasei iar acesta este capabil sa redea un sound puternic si clar, chiar si la volum maxim.

Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus cei de la OnePlus au dorit sa induca in eroare cumparatorii prin plasarea celor 2 grilaje simetric, dar doar sub unul dintre acestea se ascunde unicul difuzor „care este” :))

One-Plus-Two-9

SOFTWARE

OnePlus Two ruleaza sistemul de operare OxygenOS, care este bazat pe versiunea de android Lollipop 5.1.1 iar in curand va primi update la cea mai recenta versiune de android.

Acest ROM modat le permite utilizatorilor sa isi customizeze extrem de usor terminalul dupa bunul plac si astfel nu se vor plictisi prea curand de acesta.

Am apreciat si faptul ca pe OnePlus Two nu sunt prezente celebrele aplicatii de tip bloatware care nu fac altceva decat sa ingreuneze functionarea terminalului.

In majoritatea task-urilor OnePlus Two ruleaza fluent si fara lag, fiind capabil sa ofere o experienta de utilizare excelenta pe care am mai intalnit-o pana acum doar pe „celebrul” iPhone.

OnePlus Two poate fi controlat si prin gesturi iar display-ul poate fi activat prin dubla atingere sau prin desenarea unuia dintre cele 3 semne(camera, flashlight,muzica).

Trebuie sa mentionam si faptul ca OnePlus Two este dotat cu functia Wireless Display prin intermediul careia putem partaja continutul de pe smartphone direct pe un smart tv compatibil.

CAMERA FOTO/VIDEO

La acest capitol nu au survenit mari schimbari fata de modelul anterior iar camera foto principala dispune de 13 MP, are stabilizare optica, autofocus cu laser si flash dual-LED.

OnePlus-Two-3

Prin intermediul lui OnePlus Two se pot realiza filmari la rezolutie 4K cu 30 fps dar si slow-motion la 120 fps în format HD.

Meniul camerei foto are o interfata simpla si foarte prietenoasa, permitand accesul rapid la functiile de care dispune aceasta, precum: smile shot, gesture shot, face detection, beauty face, eraser si HDR.

Cu OnePlus Two se pot realiza shooting-uri si filmari excelente pe timp de zi dar trebuie sa mentionam si faptul ca focalizarea se realizeaza destul de lent atunci cand scenele surprinse sunt aglomerate.

Pentru mai multe detalii va invitam sa vizualizati galeria foto si videoclipul de mai jos, care au fost realizate in totalitate cu OnePlus Two.

Camera foto secundara dispune de 5 MP, este capabila sa imortalizeze selfie-uri decente si sa filmeze la rezolutie 1080p.

AUTONOMIE

OnePlus Two ascunde sub capota un acumulator generos Li-Polymer de 3.300 mAh care este capabil sa sustina 1 zi si jumatate de autonomie in conditii de utilizare intensa, cu 4G activ pe toata perioada.

In conditii de utilizare moderata se pot obtine fara probleme 2-3 zile de autonomie ceea ce pentru un smartphone de acest calibru este o adevarata performanta.

Trebuie sa mentionam si faptul ca OnePlus Two dispune si de o functie de economisire a energiei care odata activata limiteaza performantele terminalului pentru a imbunatati semnificativ autonomia acestuia.

AMBALAJ & ACCESORII

Asa cum ne-am obisnuit deja cei de la OnePlus le da clasa la majoritatea producatorilor si prin intermediul ambalajelor elegante si cochete in care isi livreaza flagship-urile.

Se vede ca au acordat o atentie sporita la realizarea acestui ambalaj iar in interior regasim urmatoarele accesorii: alimentatorul, cablu de date USB Type-C si manualul de utilizare.

PRET SI DISPONIBILITATE

OnePlus Two poate fi achizitionat prin intermediul partenerilor de la quickmobile.ro si este disponibil in 2 variante:

  1. OnePlus Two cu 16 GB memorie interna si 3 GB RAM poate fi achizitionat la pretul de 1.600 lei
  2. OnePlus Two cu 64 GB memorie interna si 4 GB RAM poate fi achizitionat la pretul de 2.000 lei

PROS:

– design elegant si finisaje de calitate
– hardware capabil
– autonomie excelenta
– camera foto principala
– software extrem de bine optimizat
– port USB Type-C

CONS:

– display
– pret destul de „piperat” pentru ceea ce ofera dar ramane o optiune interesanta desi pe piata sunt disponibile terminale mult mai potente in acest buget.

CONCLUZIE:

OnePlus Two este terminalul ideal pentru cei care isi doresc un smartphone elegant si sobru, capabil sa ruleze fluent si fara emotii cele mai noi jocuri si aplicatii.

OnePlus Two – Unboxing & Hardware test

Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vlad Mateescu

Ma cam bate gandul sa-mi achizitionez si eu unul dar am ratat ocazia de black friday si sper sa mai intre in promotie.

Filip

Mi-am cumparat si eu telefonul asta si ma cam enerveaza interfata asta oxygen deoarece nu reusesc sa ma obisnuiesc cu ea.

Daniela

Il gasesti pe site urile din afara la 250-300 $ :)

Previous Post
201511202101436333

Chuwi Hi8 Pro este disponibil acum la 95 de dolari

Next Post
241P6VPJKEB f image

Philips 241P6VPJKEB - monitor de 23,8inci