Blog ITHOT.RO

OLX a fost victima unui nou atac de tip phishing

Celebrul site de vanzari olx.ro ramane taramul preferat al infractorilor care dau tepe pe banda rulanta si profita din plin de naivitatea romanilor.

Acum cunoscutul site din industria de profil a fost “victima” unui nou atac de tip phishing iar acestia sustin ca l-au depasit fara prea mai probleme.

Din pacate mai multi utilizatori au reclamat deja faptul ca le-au fost subtilizate datele bancare si au ramas rapid fara banii pe care ii aveau disponibili in conturile respective.

Bineinteles ca reprezentantii OLX nu isi asuma in vreun fel responsabilitatea pentru aceste daune produse si s-au rezumat in a oferi doar cateva sfaturi utile pe care le puteti parcurge mai jos.

Daca suna prea frumos ca sa fie adevarat, cel mai probabil ca asa e…

Cand vine vorba de cumparaturi online, iti recomandam sa ramai vigilent.

Poate ai mai auzit de phishing sau de “pescuirea de date online”. E cea mai frecventa forma de frauda, prin care ti se iau si folosesc informatiile bancare si, de multe ori, si banii. Asta se face prin site-uri false, uneori asemanatoare site-urilor cunoscute si de incredere, care atrag utilizatorii prin reduceri incredibile, concursuri neobisnuit de generoase sau anunturi iesite din comun. Alte forme apropiate de fraudare sunt SMSishing (phishing prin SMS) si Vishing (phishing prin apel vocal).

Nu te lasa prada fraudelor glazurate in oferte irezistibile, dar nici nu iti imagina acum ca toata lumea vrea sa iti vina de hac. E suficient sa fii constient de fenomen si sa iti iei cateva masuri simple de precautie.

Acceseaza doar site-urile pe care le cunosti sau cu care ai mai interactionat

Mare atentie la denumire, sa corespunda perfect. Intra pe pagina oficiala a site-ului pentru mai multe informatii. Uita-te la review-urile altor utilizatori.

Introdu date personale sau datele cardului doar pe site-urile securizate

Asigura-te de asta uitandu-te la link-ul paginii pe care intri. Trebuie sa contina un “s” sub forma “https: //”. Forma http://, in care lipseste “s-ul”, indica un site nesecurizat.

Evita retelele Wi-Fi publice. Conecteaza-te de acasa sau de pe mobilul personal

 Retelele publice de Wi-Fi sunt nesecurizate, asadar acestea sunt extrem de vulnerabile in cazul unor atacuri cibernetice..

Scrie datele contului tau bancar doar cand initiezi o plata direct din contul tau pe OLX

OLX nu va colecta sau valida niciodata prin e-mail sau SMS informatii confidentiale cum ar fi parola, numarul intreg al cardulului sau codul PIN.

Ignora orice solicitare de a divulga parola contului tau pe OLX.ro

Celebrul site nu iti va solicita niciodata sa le oferi datele de logare ale contului, asadar nu dati curs unor astfel de solicitari.

Va reamintim si faptul ca sute de utilizatori ai celebrului site de vanzari olx.ro au fost pacaliti prin intermediul unei noi inselatorii simple iar detaliile complete sunt disponibile in articolul dedicat, care poate fi parcurs in sectiunea de “Țepe Online & Offline“.

teapa olx galaxy s7 edge
teapa olx galaxy s7 edge

Lasă un comentariu