Reziliere contract Telekom

Oferte de Black Friday – care sunt categoriile cu cele mai mari reduceri?

Luna noiembrie anunță începutul celui mai mare eveniment de shopping: Black Friday. Acum este momentul să-ți pregătești lista de cumpărături și să te pregătești cu câteva zile înainte. În perioada aceasta consumatorii se îndreaptă către tehnologiile de ultimă generație și gadget-uri, care în timpul anului au prețuri mai ridicate, iar de Black Friday au promoții care le fac mai accesibile.

Anul trecut cele mai mari reduceri au fost la produsele it, electrocasnice mari, televizoare, smartphone-uri și gadget-uri pentru că scopul Black Friday-ului la Altex este ca tehnologia sa fie accesibilă tuturor. Întrucât interesul consumatorilor este foarte ridicat față de gadget-uri, Altex și-a propus în articolul de față să-ți prezinte principalele categorii de gadget-uri și wearables care există și cum să prinzi cele mai bune promoții de bf.

Tipuri de gadget-uri 

În această categorie, pe altex.ro există, mai multe tipuri de gadget-uri inovatoare menite să-ți ușureze viața și să te conecteze peste tot. Printre acestea regăsești:

 • Charging Dock pentru Apple, o modalitate foarte ușoară și eficientă de a-ți încărca telefonul (este asemănător unui suport pe care se așează smartphone-ul).
 • Gadget Dex Station și Gadget Dock pentru telefonul Samsung. Noutatea este Samsung Dex care îți permite să conectezi Galaxy S8/S8+ la monitor, tastatură și mouse pentru a putea utiliza documentul.
 • Gadget pentru cele mai reușite selfie-uri, dotat cu tehnologii de ultimă generație care dispune de diverse funcții ce-ți vor face pozele să arate cât mai aproape de realitate.
 • Pet Tracker pentru iubitorii de animale care vor să știe unde se află animalul lor în orice moment și totodată oferă rapoarte detaliate asupra activității lui.
 • S Pen Samsung pentru Samsung Galaxy Note 9 care acționează ca o telecomandă și îți permite să faci fotografii uimitoare, să schimbi cadre sau să pui pauză pe Youtube.

Pe lângă acestea mai regăsești o serie de gadget-uri indispensabile activității de zi cu zi, wearables, termen care se referă la smartwatch-uri (ceasurile inteligente sau brățările fitness).

Ce sunt smartwatch-urile?

Smartwatch-ul sau ceasul inteligent poate fi definit ca un minicalculator, cu componente de smartphone, varianta smart a ceasurilor sport. La fel ca ceasul tradițional se poartă la mână, trebuie încărcat zilnic și are un sistem de operare Android sau iOS, ceea ce îi permite să se sincronizeze cu telefonul tău, care trebuie să aiba același sistem de operare. Diferența față de un ceas tradițional este dată de ecranul de tip LED și funcțiile diverse.

Pe lângă funcția de afișare a orei și datei, smartwatch-ul se va sincroniza cu agenda telefonică și îți va afișa istoricul apelurilor din telefon. După conectarea cu telefonul (cu care trebuie să aibă același sistem de operare) se pot efectua sau primi apeluri și totodată se poate răspunde direct de pe ceas.

Cele mai performante smartwatch-uri sunt cele produse de Apple și Samsung. Smartwatch-ul Apple vine în culori și dimensiuni diferite și pe lângă funcțiile de bază, are funcții mai complexe precum:

 • GPS și altimetru (foarte utilă dacă ai antrenamente zilnice);
 • Spațiu de stocare mare pentru muzică;
 • Waterproof (este potrivit pentru cei care înoată în piscină sau mare);
 • Înregistrarea progresului sportiv;
 • Sfaturi pentru atingerea obiectivelor;
 • Partajarea activității cu prietenii pentru motivație suplimentară;
 • Aplicație destinată măsurării sănătății tale.

Varianta de smartwatch a celor de la Samsung este un exemplu de performanță și calitate. Caracteristicile noi, care fac din acest ceas un gadget de neratat, sunt integrarea cu telefoanele Samsung, aplicații diverse, dimensiune reglabilă a curelei, design elegant și materiale de calitate. Vine cu propriile aplicații dezvoltate de Samsung, iar per total e un smartwatch care poate fi utilizat pentru activitățile zilnice, dar și pentru activități sportive.   

Brățările fitness

Sunt eficiente pentru persoanele pasionate de sport care vor să-și urmărească evoluția și să ajungă la forma fizică dorită. Este foarte utilă și pentru cei care nu au timp să facă mișcare, funcția de pedometru fiind cea care se potrivește stilului lor de viață.

Funcțiile da bază ale unei brățări fitness sunt:  cea de ceas, cronometru, pedometru, monitorizarea caloriilor sau a ritmului cardiac. Aceste funcții îți permit să setezi numărul de exerciții pe care să le desfășori și limita până la care să lucrezi fără a ți se face rău (e foarte important să-ți cunoști ritmul cardiac) sau monitorizarea somnului (când te-ai culcat, câte ore ai dormit, de câte ori te-ai trezit noaptea etc). Funcția de GPS, care este integrată anumitor brățări calculează distanța parcursă, numărul de pași și ruta, iar la final generează un raport despre activitatea din ziua respectivă.

Brățara fitness poate fi conectată la telefonul personal prin intermediul unei aplicații, însă înainte asigură-te că cele două produse sunt compatibile, adică au sistem de operare asemănător. În momentul în care optezi pentru o brățară fitness este important să știi pentru ce vrei să o folosești (menținere, slăbit etc).

Pe piață există numeroase brățări fitness, cele mai cunoscute venind de la branduri precum Fitbit, Samsung sau Xiaomi. Brățările fitness monitorizează activități diferite, cel mai des întâlnite fiind cele de înregistrare a caloriilor arse, alergare sau atenționare asupra stării sedentare. După cum spuneam mai sus sunt dotate cu o serie de senzori, cele mai multe din modele existente pe piață au cel puțin Pedometru, Heart Rate Sensor sau Accelerometru. Autonomia brățărilor de fitness este de obicei între 4-8 zile ceea ce îți permite să-ți desfășori liniștit activitățile zilnice.

Alte tehnologii de ultimă generație

Tehnologii de ultimă generație vei regăsi și la întreaga gamă de produse it, în special la laptopuri, desktop sau sisteme it unde poți opta pentru laptopuri cu procesoare Intel din generația 8, tipuri diferite de laptopuri,  capacitate RAM, sisteme de operare variate pe care le poți selecta în funcție de activitatea desfășurată. Categoria de gaming sau televizoare a fost de altfel atinsă de tehnologii noi, care acum de Black Friday vor deveni accesibile tuturor.

În concluzie, Black Friday-ul acesta vei avea acces la numeroase tehnologii și gadget-uri. Pentru a fi sigur că nu ratezi ofertele puse la bătaie de Altex, fă-ți cont online, adaugă în wishlist produsele preferate și abonează-te la newsletter aici pentru a nu rata ultimele noutăți. Black Friday este ocazia cea mai bună să faci un bilanț al tehnologiilor tale (cât de vechi sunt, dacă mai pot fi utilizate, ce tip de tehnologie te-ar avantaja pe viitor) și să iei cele mai bune decizii în vederea achiziționării unora noi.

Sursă: shutterstock.com

Lasă un comentariu