Fara telefoane la volan

Incepand de maine vor “curge” amenzile pentru soferii rebeli, care vor continua sa utilizeze telefoanele mobile in timp ce conduc.

Fara telefoane la volan

Codul rutier a fost modificat prin intermediul OUG nr. 11/2019 iar aceasta prevede ca:

“În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video”.

Fara telefoane la volan

Asadar soferii nu mai au voie sa tina in mana telefonul mobil(camera video, foto etc) in timp ce conduc si chiar daca nu vorbesc la el tot vor fi sanctionati.

Practic in acest mod vor fi inlaturate toate aceste gadgeturi care sunt capabile sa ne distraga atentia in timp ce ne aflam la volan si care au dus pana acum la producerea unor accidente infioratoare pana acum.

Daca totusi sunteti prinsi cu “mâța-n sac” trebuie sa stiti faptul ca “organul” o sa va sanctioneze cu patru puncte de penalizare si cu 4 sau 6 puncte de amenda.

Politia Romana spera sa descurajeze masiv soferii ca sa mai utilizeze telefoanele mobile in timp ce conduc dar ramane de vazut daca aceste sanctiuni vor avea efectul scontat.

Fara telefoane la volan

In OUG nr. 11/2019 este mentionat si faptul ca: „În situaţia în care utilizarea telefonului mobil, precum şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în alte condiţii decât cele permise, se realizează concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulaţia vehiculelor, în acest caz aplicându-se sancţiunea contravenţională complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru conducătorii de autovehicule” iar modificarile complete ale ordonantei sunt disponibile aici.

Practic daca veti incalca mai multe reguli de circulatie veti ramane si fara permis si…… cu banii luati, asadar aveti mare grija daca nu doriti sa ramaneti pietoni pt minim 30 de zile.

Voi ce parere aveti cu privire la aceasta modificare a Codului Rutier? Este utila sau bizonii vor ramane tot bizoni?

8 comentarii la „Fara telefoane la volan”

 1. Foarte buna legea! Romanii nu se pot civiliza doar intr-un singur mod: legi aspre si amenzi usturatoare care sa-i usture la buzunar! Daca iesi in oras poti constata ca aprox. 70% dintre soferi vorbesc la telefon in timpul condusului si asta se vede dupa masina: merg mai incet blocand circulatia, nu sunt atenti la trafic si risca sa faca ccidente. Dar totusi am mai vazut si cativa mai ”speciali”: unii mancau in timp ce conduceau, dar recordul il detine o femeie care aproape blocand circulatia conducand cu vreo 20km/h..se ruja,frate!

  1. Intr-adevar sunt o multime de “habarnisti” in trafic dar sa speram ca usor…..usor se vor mai cizela 🙂
   Din pacate nu reusim sa depasim “etapa” de live-uri la volan si alte balarii de genu’….

  1. Din pacate la noi masinile acestor bizoni din trafic sunt mult mai “cheap” decat smartphone-urile pe care le detin…. gen: Aifon 11 PM :))

 2. Sunt pe sosele zilnic si tot vad colegi de trafic care fac live-uri pe facebook iar atentia lor la drum este minima. Sustin legea dar cred ca nu se va schimba mai nimic.

 3. Inca o lege gandita cu “bocancii” de catre eminentul parlament. Bizonii din trafic…vor exista in continuare….
  Credeti ca pe baiatul ala care a mers cu 200 si ceva la ora (Iorgulescu parca) telefonul l-a distras….ooo nuu !!! drogurile …alcoolul…..viteza excesiva …..taticul care l-a salvat mereu….acestea sunt cu adevar aspecte care ar trebui sanctionate foarte dur! Toti ceilalti care au folosit telefoanele in timp ce conduceau…le-au folosit oricum pentru ultima data….
  Sunt curios…cine ii va sanctiona si pe politistii aflati in masinile de serviciu sau personale si fac acest lucru foarte frecvent!!!!! Acelasi lucru cred ca este valabil si pentru folosirea statiilor radio de la bordul masinilor acestora…deci!!!!!!!
  Vom vedea ca accidentele din cauza telefonului mobil nu vor scadea ca si pondere….iar amenzile vor constitui doar bani la buget….

  1. Bineinteles ca nu va avea vreun efect asupra beizadelelor iar “organele” au voie sa incalce legea dat fiind faptul ca intotdeauna se afla in “misiune” :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fara telefoane la volan