Începând de mâine nu mai avem voie să utilizăm "gadgeturile" la volan ⋆ ITHOT.RO

Începând de mâine nu mai avem voie să utilizăm “gadgeturile” la volan

Incepand de maine vor “curge” amenzile pentru soferii rebeli, care vor continua sa utilizeze telefoanele mobile in timp ce conduc.

Codul rutier a fost modificat prin intermediul OUG nr. 11/2019 iar aceasta prevede ca:

“În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video”.

Asadar soferii nu mai au voie sa tina in mana telefonul mobil(camera video, foto etc) in timp ce conduc si chiar daca nu vorbesc la el tot vor fi sanctionati.

Practic in acest mod vor fi inlaturate toate aceste gadgeturi care sunt capabile sa ne distraga atentia in timp ce ne aflam la volan si care au dus pana acum la producerea unor accidente infioratoare pana acum.

Daca totusi sunteti prinsi cu “mâța-n sac” trebuie sa stiti faptul ca “organul” o sa va sanctioneze cu patru puncte de penalizare si cu 4 sau 6 puncte de amenda.

Politia Romana spera sa descurajeze masiv soferii ca sa mai utilizeze telefoanele mobile in timp ce conduc dar ramane de vazut daca aceste sanctiuni vor avea efectul scontat.

In OUG nr. 11/2019 este mentionat si faptul ca: „În situaţia în care utilizarea telefonului mobil, precum şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în alte condiţii decât cele permise, se realizează concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulaţia vehiculelor, în acest caz aplicându-se sancţiunea contravenţională complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru conducătorii de autovehicule” iar modificarile complete ale ordonantei sunt disponibile aici.

Practic daca veti incalca mai multe reguli de circulatie veti ramane si fara permis si…… cu banii luati, asadar aveti mare grija daca nu doriti sa ramaneti pietoni pt minim 30 de zile.

Voi ce parere aveti cu privire la aceasta modificare a Codului Rutier? Este utila sau bizonii vor ramane tot bizoni?

Cele mai recente comentarii

 1. Fazekas Zoltan 12 octombrie 2019
  • BYTZA 12 octombrie 2019
 2. Sorin Badea 11 octombrie 2019
  • BYTZA 11 octombrie 2019
 3. Vlad Toader 11 octombrie 2019
  • BYTZA 11 octombrie 2019
 4. CRISTIAN 11 octombrie 2019
  • BYTZA 11 octombrie 2019

Lasa un comentariu prin intermediul formularului de mai jos!