ITHOT: Știri din IT & C

Iată câteva idei simple care te vor ajuta să economisești energia

In randurile de mai jos o sa va prezentam cateva idei simple prin intermediul carora noi economisim energie in confortul propriilor locuinte, asadar va vor ajuta sa va reduceti costurile de intretinere, indiferent daca locuiti la casa sau la bloc.

Economisire Energie ithot ro 17 - Iată câteva idei simple care te vor ajuta să economisești energia

In prima faza ar fi ideal sa inlocuiti becurile clasice cu unele economice deoarece acestea utilizeaza tehnologie LED iar consumul de energie este mult mai redus fata de becurile incandescente si costurile de inlocuire sunt modeste in comparatie cu energia consumata de catre becurile clasice.

Economisire Energie ithot ro 14 - Iată câteva idei simple care te vor ajuta să economisești energia

Nu uitati in priza diversi consumatori(gen: incarcatoare de telefon), deoarece consuma energie si atunci cand nu sunt conectate la un telefon iar ideal ar fi sa scoateti toata aparatura electrocasnica si electronica din priza(televizoare, cuptor cu microunde, calculator etc), atunci cand sunteti plecati pentru mai multe zile de acasa. Acestea consuma energie chiar si atunci cand se afla in celebrul “stand-by”.

Economisire Energie ithot ro 16 - Iată câteva idei simple care te vor ajuta să economisești energia

Daca locuiti la casa si bugetul va permite ar fi ideal sa va montati si cateva panouri fotovoltaice iar acestea vor fi capabile sa reduca in mod semnificativ costul facturilor de energie electrica si tot cu ajutorul lor veti putea reduce si costurile generate de catre consumul de apa calda.

Economisire Energie ithot ro 12 - Iată câteva idei simple care te vor ajuta să economisești energia

Verificati periodic bateriile de la chiuvete, dusuri si apometrele pentru a va asigura de faptul ca nu exista pierderi care vor genera costuri suplimentare complet inutile.

Utilizati o masina de spalat vase deoarece consuma cu aproximativ 40% mai putina apa decat daca v-ati spala vasele in chiuveta, asadar investitia merita din plin si se va amortiza rapid.

Economisire Energie ithot ro 13 - Iată câteva idei simple care te vor ajuta să economisești energia

Puteti sa reduceti linistiti temperatura si sa utilizati un program mai scurt la masina de spalat atunci cand rufele nu sunt foarte murdare deoarece se vor spala la fel de bine si astfel nu veti risipi energie in mod inutil.

Rabla pentru electrocasnice altex ithot ro 11 - Iată câteva idei simple care te vor ajuta să economisești energia

O hota de buget(200-300 lei), este complet inutila, asadar puteti renunta linistiti la ea pentru ca are un consum mare de energie iar eficienta este extrem de redusa. Deschideti geamul si se va aerisi mult mai rapid incaperea iar consumul de energie este inexistent.

Ar fi ideal sa utilizati doar electronice si electrocasnice care fac parte din clasa de energie A, A+ sau A++ deoarece sunt extrem de eficiente energetic iar costurile cu energia pot fi reduse cu pana la 45%. Va reamintim si faptul ca aveti oportunitatea sa va reanoiti rapid toata “aparatura din dotare” prin intermediul programului Rabla pentru electrocasnice, care abia a inceput si se afla in plina desfasurare.

Rabla electrocasnice Altex 3 - Iată câteva idei simple care te vor ajuta să economisești energia

Izolati-va termic toti peretii exteriori, indiferent daca locuiti la bloc sau la casa deoarece veti stopa pierderea de energie atat pe timp de iarna cat si pe timp de vara.

Curatati-va anual aparatul de aer conditionat deoarece astfel il vei putea utiliza o perioada cat mai indelungata in parametrii optimi de utilizare iar acesta va ramane la fel de eficient energetic.

Verificati si securizati termic toate usile si ferestrele din locuinta iar astfel veti fi siguri de faptul ca nu exista pierderi inutile de energie.

Economisire Energie ithot ro 137 - Iată câteva idei simple care te vor ajuta să economisești energia

Asadar sunt o multime de metode prin intermediul carora putem reduce consumul de energie iar in acest sens cei de la E.ON au lansat proiectul #EconomiiLaPuterea100 si prin intermediul acestuia isi propun sa prezinte 100 de sfaturi care sa te ajute sa economisesti energie.

Asteptam in sectiunea de comentarii si alte idei prin intermediul carora reusiti sa economisiti energie in incercarea de a proteja atat “portofelul”, cat si mai mult mediul inconjurator.

10 comentarii la „Iată câteva idei simple care te vor ajuta să economisești energia”

 1. Si eu urmaresc sa nu risipesc aiurea energia dar nu imi iese intotdeauna. Stau la bloc, am copii si nu am cum sa am control total. Mi-am instalat niste senzori de miscare pentru lumina de la baie si hol, pentru ca gaseam tot timpul becurile aprinse si chiar se simte la factura.

  Răspunde
 2. Stau la casa si mi-am montat panou solar pentru incalzirea apei iar pana acum sunt super multumit de el. Vreau sa imi montez si o pompa de caldura ca sa mai scad costurile de incalzire iarna.

  Răspunde
 3. Pot sa confirm si eu ca merita sa bagi banii in panouri fotovoltaice. In zilele de vara reusesc sa sustin consumul casnic si doar uneori mai trag putin si din reteaua CEZ.

  Răspunde
 4. Respect uneori o mare parte din regulile mentionate dar mai am si momente cat imi iau lumea in cap si fac dezamt pe partea de energie.

  Răspunde
 5. Faine sfaturile dar nu sunt genul care sa economiseasca ceva desi am tot incercat sa face ceva in directia asta.

  Răspunde

Lasă un comentariu