Iată câteva idei simple care te vor ajuta să economisești energia

In randurile de mai jos o sa va prezentam cateva idei simple prin intermediul carora noi economisim energie in confortul propriilor locuinte, asadar va vor ajuta sa va reduceti costurile de intretinere, indiferent daca locuiti la casa sau la bloc.

In prima faza ar fi ideal sa inlocuiti becurile clasice cu unele economice deoarece acestea utilizeaza tehnologie LED iar consumul de energie este mult mai redus fata de becurile incandescente si costurile de inlocuire sunt modeste in comparatie cu energia consumata de catre becurile clasice.

Nu uitati in priza diversi consumatori(gen: incarcatoare de telefon), deoarece consuma energie si atunci cand nu sunt conectate la un telefon iar ideal ar fi sa scoateti toata aparatura electrocasnica si electronica din priza(televizoare, cuptor cu microunde, calculator etc), atunci cand sunteti plecati pentru mai multe zile de acasa. Acestea consuma energie chiar si atunci cand se afla in celebrul „stand-by”.

Daca locuiti la casa si bugetul va permite ar fi ideal sa va montati si cateva panouri fotovoltaice iar acestea vor fi capabile sa reduca in mod semnificativ costul facturilor de energie electrica si tot cu ajutorul lor veti putea reduce si costurile generate de catre consumul de apa calda.

Verificati periodic bateriile de la chiuvete, dusuri si apometrele pentru a va asigura de faptul ca nu exista pierderi care vor genera costuri suplimentare complet inutile.

Utilizati o masina de spalat vase deoarece consuma cu aproximativ 40% mai putina apa decat daca v-ati spala vasele in chiuveta, asadar investitia merita din plin si se va amortiza rapid.

Puteti sa reduceti linistiti temperatura si sa utilizati un program mai scurt la masina de spalat atunci cand rufele nu sunt foarte murdare deoarece se vor spala la fel de bine si astfel nu veti risipi energie in mod inutil.

O hota de buget(200-300 lei), este complet inutila, asadar puteti renunta linistiti la ea pentru ca are un consum mare de energie iar eficienta este extrem de redusa. Deschideti geamul si se va aerisi mult mai rapid incaperea iar consumul de energie este inexistent.

Ar fi ideal sa utilizati doar electronice si electrocasnice care fac parte din clasa de energie A, A+ sau A++ deoarece sunt extrem de eficiente energetic iar costurile cu energia pot fi reduse cu pana la 45%. Va reamintim si faptul ca aveti oportunitatea sa va reanoiti rapid toata „aparatura din dotare” prin intermediul programului Rabla pentru electrocasnice, care abia a inceput si se afla in plina desfasurare.

Izolati-va termic toti peretii exteriori, indiferent daca locuiti la bloc sau la casa deoarece veti stopa pierderea de energie atat pe timp de iarna cat si pe timp de vara.

Curatati-va anual aparatul de aer conditionat deoarece astfel il vei putea utiliza o perioada cat mai indelungata in parametrii optimi de utilizare iar acesta va ramane la fel de eficient energetic.

Verificati si securizati termic toate usile si ferestrele din locuinta iar astfel veti fi siguri de faptul ca nu exista pierderi inutile de energie.

Asadar sunt o multime de metode prin intermediul carora putem reduce consumul de energie iar in acest sens cei de la E.ON au lansat proiectul si prin intermediul acestuia isi propun sa prezinte 100 de sfaturi care sa te ajute sa economisesti energie.

Asteptam in sectiunea de comentarii si alte idei prin intermediul carora reusiti sa economisiti energie in incercarea de a proteja atat „portofelul”, cat si mai mult mediul inconjurator.

Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Andrei Marinescu

Si eu urmaresc sa nu risipesc aiurea energia dar nu imi iese intotdeauna. Stau la bloc, am copii si nu am cum sa am control total. Mi-am instalat niste senzori de miscare pentru lumina de la baie si hol, pentru ca gaseam tot timpul becurile aprinse si chiar se simte la factura.

BYTZA

Intr-adevar este o idee extrem de smart si te felicitam in acest sens.

Marian Voinea

Stau la casa si mi-am montat panou solar pentru incalzirea apei iar pana acum sunt super multumit de el. Vreau sa imi montez si o pompa de caldura ca sa mai scad costurile de incalzire iarna.

BYTZA

Pompele de caldura sunt extrem de eficiente dar costurile de instalare sunt destul de piperate.

Trache Ionut

Pot sa confirm si eu ca merita sa bagi banii in panouri fotovoltaice. In zilele de vara reusesc sa sustin consumul casnic si doar uneori mai trag putin si din reteaua CEZ.

BYTZA

Felicitari pentru pasul facut! Daca „marsezi” in acelasi ritm vei baga in faliment CEZ-ul :))

Razvan Popa

Respect uneori o mare parte din regulile mentionate dar mai am si momente cat imi iau lumea in cap si fac dezamt pe partea de energie.

BYTZA

Practic ai n-ai mingea tragi la poarta :))

Dragos Stanciu

Faine sfaturile dar nu sunt genul care sa economiseasca ceva desi am tot incercat sa face ceva in directia asta.

BYTZA

Stai linistit pentru ca te vei „conforma” rapid de indata ce vom trece printr-o noua criza financiara :)

Previous Post

OPPO Reno Z este dotat cu procesor Helio P90 și are 8GB de RAM

Next Post

Moto Z4 are senzorul de amprente inclus în display