Galaxy Watch3 și Buds Pro în ecosistemul Samsung

Cei de la Samsung lucrează de ani de zile pentru ca ecosistemul acestora SmartThings și ecosistemul Galaxy să funcționeze mai bine ca niciodată. Acum avem de-a face cu un sistem extrem de intuitiv, care ne permite tuturor să ne bucurăm de o experienta de utilizare exemplara.

Ecosistemul Samsung include o multime de gadgeturi(smartphone-uri, tablete, ceasuri inteligente si o multime de alte device-uri portabile), iar printre acestea se afla noul smartwatch Samsung Galaxy Watch3 si noile casti wireless Galaxy Buds Pro

Galaxy Watch 3 le permite utilizatorilor să își personalizeze ceasul în funcției de stilul lor de viață, astfel incat sa isi țină sub control sănătatea si să le ofere o experiență de utilizare cat mai buna. Noul smartwatch Samsung le permite utilizatorilor să aibă o viață mai bună prin intermediul unor mici schimbări zilnice, dar semnificative iar acestea variaza de la obiective de sănătate(cum ar fi monitorizarea somnului, a activității fizice și ținerea sub control a stresului), până la finalizarea sarcinilor zilnice într-un mod cât mai productiv.

Asadar, indiferent dacă va doriți să alocați timp pentru a medita sau să primiți notificări în legătură cu orice update, Galaxy Watch3 se va integra perfect în stilul vostru de viață, oferind strict acele specificații care fac diferența iar toate acestea sunt integrate într-un device elegant, care se va potrivi perfect și cu stilul vostru vestimentar.

Smartwatch-ul Galaxy Watch Active3 este gândit să fie nu doar foarte elegant, dar și extrem de ușor customizabil, în funcție de nevoile fiecarui utilizator. Toate serviciile Samsung disponibile în ecosistemul Galaxy(Samsung Health, SmartThings, Samsung Pay etc), sunt integrate în acest smartwatch si sunt foarte bine optimizate. Trebuie sa mentionam si faptul ca tot ce faceți pe smartwatch este protejat prin intermediul tehnologiei Knox. 

Atunci cand smartwatch-ul Galaxy Watch Active3 este asociat cu un smartphone Galaxy, de exemplu, Watch Camera Controller de pe Galaxy Watch Active3 vă permite să faceți fotografii, să înregistrați un videoclip, să vedeți imagini direct pe ceas, să comutați între camera de pe față sau de pe spate, sau să setați un cronometru și apoi să verificați fotografia sau video-ul final iar toate acestea se pot realiza direct de la încheietura mâinii. De asemenea, puteți utiliza tehnologia Wireless PowerShare de pe smartphone-ul Galaxy pentru a vă încărca atat smartwatch-ul, cat si castile wireless, într-un mod ușor și extrem de simplu.

Am apeciat si faptul ca putem utiliza asistentul virtual Bixby pentru a nagiva în aplicațiile din ceas, pentru a începe un antrenament sau pentru a verifica vremea.

Prin intermediul smartwatch-ului Samsung Galaxy Watch 3, utilizatorii isi pot realiza in timp real si o electrocardiograma. Înregistrarea unui ECG durează doar 30 de secunde din momentul in care ati dat startul iar de indata ce înregistrarea se termină, ceasul vă va anunța dacă a simțit semne potențiale de fibrilație atrială (AFib).

Cu ajutorul acestui smartwatch, utilizatorii isi pot măsura in timp real si tensiunea arteriala iar acest lucru se realizează prin utilizarea senzorilor dedicati, care sunt folosiți pentru a genera date despre ritmul cardiac. Cu aceste date, Samsung poate analiza relația dintre valoarea luată din citirea calibrării și modificarea tensiunii arteriale pentru a determina tensiunea arterială.

Trebuie sa mentionam si faptul ca rezultatele obtinute sunt strict informative iar in baza acestora nu se poate realiza un plan de tratament, asadar acestea nu trebuie folosite in interes medical. Am publicat recent un material de tip review pt acest smartwatch iar acesta este disponibil pe blog, in sectiunea de „Review & Unboxing„.

Este bine de stiut si faptul ca smartwatch-ul Galaxy Watch Active3 interacționează cu ușurință si cu celelalte device-uri, făcând accesul la muzică sau alte fișiere multimedia mult mai ușor. Noul smartwatch Samsung poate fi conectat extrem de usor la castile wireless Galaxy Buds Pro si astfel utilizatorii se pot bucura de muzica in timpul plimbarilor prin parc sau in drumul lor spre casa.

Noile casti Samsung sunt un upgrade major fata de generatia anterioara iar acestea adopta un design intraauricular cu manșoane din silicon. Castile se aseaza extrem de bine in urechi si nu iti dau senzatia de ureche infundata, asa cum o fac o multime de alte modele care sunt disponibile pe piata.

Castile sunt realizate din policarbonat lucios iar finisajele sunt de cea mai buna calitate. Sunetul este puternic si foarte clar pana la volum maxim iar Samsung a reusit sa ofere un mix reusit intre bass, medii si inalte.

Este bine de stiut si faptul ca poți găsi căștile prin aplicația SmartThings, iar cu funcția de găsire offline poți sa afli rapid ultima locație unde au fost utilizate, chiar dacă nu mai sunt conectate la telefon.

Noile casti Samsung au și asistenul virtual Bixby integrat iar prin intermediul acestuia poti sa afli rapid cum va fi vremea maine sau poti seta o alarma pt dimineata.

Producatorul sustine ca anularea activă a zgomotului filtrează până la 99% din zgomotul de fond iar castile dispun de microfoane care monitorizează zgomotul în timp real, iar din aplicația Galaxy Wearable poți activa ANC, Sunetul Ambiental sau poti sa pastrezi cele două funcții dezactivate.

Castile Galaxy Buds Pro sunt capabile sa ofere până la 5 ore de autonomie, la care se mai adauga inca 13 ore de autonomie, care sunt disponibile în cutia de încărcare.

Noile studii efectuate de catre Samsung Medical Center indică faptul că Galaxy Buds Pro i-ar putea ajuta pe cei cu deficiențe de auz să se angajeze mai bine în conversații

Cercetarea a fost realizată în parteneriat cu Samsung Medical Center, cel mai important spital din Asia, care oferă servicii extraordinare de sănătate și care se ocupă și cu studii de cercetare. Samsung colaborează cu Samsung Medical Center de peste 10 ani, concentrându-se pe impactul pe care îl pot avea dispozitivele mobile asupra auzului și cercetării de noi modalități de optimizare a experiențelor sonore pentru utilizatori. Această ultimă cercetare marchează un pas important în angajamentul continuu al Samsung de a aduce inovații de care oamenii să beneficieze în viața lor de zi cu zi.

Studiul a evaluat eficacitatea unui aparat auditiv, a unui produs personal de amplificare a sunetului și a Galaxy Buds Pro. Potrivit autorilor, niciun alt studiu nu a inclus căștile wireless în evaluarea performanței clinice a dispozitivelor auditive încă. Studiul este primul care demonstrează potențialul beneficiul căștilor wireless pentru persoanele cu deficiențe de auz ușoare sau moderate și are potențialul de a îmbunătăți viața a 1,5 miliarde de oameni la nivel global care trăiesc în prezent cu un anumit grad de pierdere a auzului.

Galaxy Buds Pro, aparatul auditiv și produsul personal de amplificare a sunetului au trecut prin trei teste cheie: evaluarea electroacustică, evaluarea amplificării sunetului și o evaluare a performanței clinice.

Evaluarea electroacustică

În primul rând, caracteristicile electroacustice ale fiecărui dispozitiv au fost evaluate pentru a vedea dacă îndeplinesc criteriile cheie de performanță pentru aparatele auditive: nivelul presiunii sonore, gama de frecvență, zgomotul de intrare echivalent și distorsiunea armonică totală. Rezultatele au arătat că Galaxy Buds Pro a îndeplinit fiecare dintre aceste patru criterii, indicând că acestea prezintă performanțe comparabile cu aparatele auditive.

Evaluarea amplificării sunetului

Apoi a fost efectuată o evaluare a amplificării sunetului pentru a examina dacă dispozitivele amplifică în mod adecvat sunetul. Fiecare dispozitiv a fost testat la șapte frecvențe diferite și toate au arătat un nivel adecvat de amplificare.

Evaluarea performanței clinice

În cele din urmă, o evaluare a performanței clinice a investigat modificările nivelurilor auditive ale indivizilor, cu sau fără dispozitive, și capacitatea lor de a recunoaște cuvinte și propoziții. Participanții

suferă de pierderea auzului ușoară până la moderată, cu o vârstă medie de 63 de ani. Semnificația statistică a fost observată la 1.000Hz, 2.000Hz și 6.000Hz, ceea ce înseamnă că Galaxy Buds Pro a amplificat suficient sunetul la cele trei frecvențe ale tonurilor de vorbire. Mai mult, în total, peste 57% dintre participanți au raportat că Galaxy Buds Pro i-a putut ajutat să comunice într-un mediu liniștit.

De asemenea, s-a descoperit că, atunci când purtau Galaxy Buds Pro, indivizii au reușit să înțeleagă mai bine cuvintele rostite – rezultatele au arătat o îmbunătățire semnificativă a performanței pentru cele trei dispozitive comparativ cu cea din starea fără ajutor (vezi graficul de mai jos). Acest lucru sugerează că, împreună cu aparatele auditive și produsele personale de amplificare a sunetului, Galaxy Buds Pro ar putea oferi beneficii relevante persoanelor care suferă de pierderea auzului și, în special, celor cu pierderi ușoare și moderate a auzului.

Pe măsură ce dezvoltăm noi produse și servicii, suntem conștienți de modul în care tehnologia noastră poate ajuta oamenii să sfideze barierele și să facă mult mai mult decât ceea ce cred că pot face. Aceste descoperiri reflectă angajamentul nostru continuu de a crea inovații care să permită tuturor să se bucure de experiențele de zi cu zi și intenționăm să extindem testul la mai mulți participanți în lunile următoare”, a declarat Han-gil Moon, Master și Head of Advanced Audio Lab, Mobile Communications Business, în cadrul Samsung Electronics.

Galaxy Buds Pro dispune de sunet ambiental, care poate amplifica sunetele din apropiere cu până la 20 decibeli și, cu patru nivele din care poți alege, utilizatorii pot regla și personaliza modul în care experimentează sunetul în funcție de nevoile lor.

Noile casti Samsung sunt disponibile spre comercializare in mai multe variante de culoare si pot fi achizitionate la aproximativ 900 de lei iar detaliile complete sunt disponbile pe site-ul oficial.

 • Acest articol este realizat în colaborare cu partenerii nostri de la Samsung România.

4 comentarii la „Galaxy Watch3 și Buds Pro în ecosistemul Samsung”

  • Hai sa nu fim carcotasi pt ca 2 zile de autonomie sunt suficente pt majoritatea utilizatorilor. Bineinteles ca exista loc de mai bine si cu siguranta urmatoarele generatii vor avea o autonomie ceva mai generoasa.

   Răspunde
 1. Am castile buds live si sunt multumit de cum se aud dar rare sunt momentele in care stau cum trebuie in urechi. Oare de ce nu le-au facut asa, ca pe buds pro, de la inceput?

  Răspunde
  • Intr-adevar aluneca destul de usor dar producatorul trebuia sa iti ofere un motiv serios pt upgrade… :))
   Acum vorbind serios, Samsung a tinut cont de feedback-ul receptionat de la utilizatori si astfel a putut face noua generatie mult mai ergonomica.

   Răspunde

Lasă un comentariu