Dezinfectant de suprafete cu doar 1 leu – COVID-19

Acum mai mult decat niciodata este extrem de important sa igienizam zilnic suprafetele pe care punem mana constant si care sunt cele mai expuse sa acumuleze o multime de bacterii.

Noul virus COVID-19 poate sa ramana ore întregi pe mai multe tipuri de suprafete si indiferent daca acestea sunt confectionate din metal, lemn, plastic sau din oricare alt material, asadar dezinfectarea acestora regulata este o masura de preventie extrem de utila, care ne poate feri de probleme grave.

Practic nu este de gluma si trebuie sa avem mare grija la igiena personala daca ne dorim sa depasim cu brio aceasta perioada si sa nu avem de suferit din cauza faptului ca nu ne-am spalat pe maini in mod regulat si nu am curatat periodic suprafetele si obiectele pe care le atingem zilnic de mai multe ori.

Celebrul doctor Mihail vine in ajutorul nostru si ne arata cum putem prepara acasa un dezinfectat de suprafete cu doar 1 leu dat fiind faptul ca in aceasta perioada comerciantii au marit in mod artificial preturile la aceste produse si mai mult decat atat, au aparut o multime de bisnitari care fac specula cu acestea.

Iata cum poti sa cureți obiectele din casa in aceasta perioada de izolare

  • Curata si dezinfectează zilnic mesele, birourile, scaunele, intrerupătoarele, telecomenzile, manerele de la usi, toaletele, chiuvetele si inclusiv gresia/parchetul. Bineinteles ca trebuie sa dezinfectezi zilnic si obiectele personale, gen: telefon, tableta, ceas classic/inteligent, ochelari, tastatura, mouse etc;
  • Utilizeaza neaparat manusi de unică folosinta atunci cand faci aceasta operatiune iar acestea trebuie aruncate dupa fiecare curatare;

  • Toate suprafetele care sunt murdare trebuie curatate in prealabil utilizand un detergent/sapun combinat cu apa si abia apoi treceti la dezinfectarea acestora. O multime de telefoane sunt rezistente la contactul cu apa iar acestea pot fi spalate fara probleme dar daca nu sunteti siguri de faptul ca terminalul vostru poseda o certificarea in acest sens, atunci il poti curata zilnic prin intermediul unei lavete pe care pulverizati solutia dezinfectanta;

  • Pentru dezinfectare se poate utiliza fara probleme clorul dar acesta trebuie preparat in prealabil(la 500ml de apa se adauga 10ml de clor). De retinut si faptul ca nu trebuie sa amestecati niciodata clorul cu amoniacul sau cu orice alt produs de curatare;
  • Pentru suprafețele soft, poroase, cum ar fi parchetul, carpetele si covoarele se recomanda utilizarea unor produse dedicate dar in lipsa acestora se pot utiliza fara probleme combinatia de mai sus.
  • Nu trebuie sa neglijam nici dezinfectarea suprafetelor din interiorul autoturismului(volan, schimbator, maner, maneta semnalizare etc) deoarece luam contact periodic cu ele si ne putem infecta foarte usor prin intermediul acestora.

Bineinteles ca trebuie sa ne spalam cat mai des mainile cu apa si sapun timp de aproximativ 30-40 de secunde, insa nu mai putin de 20 de secunde. Daca nu aveti la indemana apa si sapun, puteti utiliza si gel de curatare antibacterian, care sa contina alcool in proportie de minim 60%.

Evitati sa duceti mana la gura sau ochi dupa ce ati luat contact cu mai multe suprafete murdare si nu ati apucat sa va dezinfectati, deoarece noul COVID-19 se transmite extrem de usor si in acest mod banal.

Ramaneti izolati cat mai mult timp in case si iesiti doar atunci cand este absolut necesar, asadar evitati plimbarile inutile si respectati recomandarile autoritatilor.

Suntem convinsi de faptul ca avem forta necesara sa depasim fara probleme aceasta perioada dificila daca respectam niste reguli de bun simt, pe care majoritatea dintre noi le cunoastem deja dar din varii motive…..evitam sa le punem in aplicare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata