TP-Link Deco M5 (2 Pack) – Review al unui sistem care vă elimină rapid zonele cu Wi-Fi modest din locuință

Continuam seria de recenzii ale produselor din portofoliul celor de la TP-Link iar astazi va prezentam un sistem mesh Wi-Fi si aceasta poarta numele de Deco M5 (2 Pack).

TP-Link Deco M5 (2 Pack) este un sistem inovativ prin intermediul caruia puteti scapa de zonele cu semnal Wi-Fi slab din propria locuinta iar in randurile de mai jos o sa va prezentam experienta de utilizare pe care a fost capabil sa ne-o ofere acest sistem.

Acest sistem mesh este disponibil in 3 versiuni iar acestea contin dupa caz: o statie, doua statii sau maxim trei.

Noi am receptionat la test versiunea de TP-Link Deco M5 care dispune de doua statii iar acestea adopta un design elegant si sunt foarte bine finisate.

Asadar avem de-a face cu doua produse de calitate iar carcasele acestora sunt realizate in totalitate din policarbonat de culoare alba si acestea se potrivesc fara probleme in orice decor.

Partea inferioara a carcasei este perforata pentru a permite ventilarea hardware-ului iar tot in aceeasi zona sunt pozitionate si cele 4 picioruse cauciucate prin intermediul carora statiile adera foarte bine pe orice suprafata pe care sunt asezate.

Tot in partea inferioara este amplasat si butonul prin intermediul caruia ii poti da factory reset statiei, daca este tinut apasat pret de cateva secunde.

Pe spatele carcasei sunt pozitionate cele doua porturi Ethernet RJ45 de 1 Gbps si portul prin intermediul caruia este conectat alimentatorul la statie.

In partea superioara a carcasei este pozitionat si un led multicolor de notificare iar acesta este extrem de discret.

Per total carcasa este extrem de bine inchegata iar statiile pot fi plasate oriunde fara probleme, indiferent daca vorbim de un living spatios sau de un dormitor eeva mai restrans.

Asadar nu are sens sa va faceti griji pe aceasta tema deoarece designul elegant al statiilor le permite sa se incadreze perfect in orice “peisaj”, exact ca si cum ar fi de acolo.

Acum va invitam sa admirati sistemul TP-Link Deco M5 in toata splendoarea prin intermediul galeriei foto de mai jos:

Instalarea acestor statii mesh se face extrem  de simplu prin intermediul aplicatiei de mobil dedicate iar aceasta poarta numele de TP-Link Deco.

Trebuie sa mentionam si faptul ca aplicatia TP-Link Deco este disponibila atat pt platformele iOS, cat si pentru platformele android.

Dupa instalarea aplicatiei pe smartphone va trebui sa va creati si un cont TP-Link Cloud iar abia ulterior va puteti loga in aplicatie.

Odata logati in aplicatie va trebui sa urmati cativa pasi simpli pe care ii puteti vizualiza in imaginile de mai jos.

Pe parcursul instalarii iti sunt solicitate mai multe informatii cu privire la locatia statiei Deco M5 si cu privire la conexiunea de internet.

Sistemul TP-Link Deco M5 este compatibil cu urmatoarele conexiuni de internet: IP static, IP dinamic, si celebra conexiune PPPoE, pe care o ofera cei de la RDS & RCS prin intermediul abonamentelor Fiberlink.

De retinut si faptul ca smartphone-ul stabileste conexiunile cu statiile TP-Link Deco prin intermediului tehnologiei bluetooth, asadar acest sistem trebuie sa fie activ permanent.

Odata ce ai terminat de instalat sistemul mesh Wi-Fi TP-Link Deco M5 din aplicatie, aceasta verifica daca sunt versiuni noi de firmware disponibile si daca exista iti solicita sa o descarci iar ulterior sa o instalezi.

Va recomandam sa instalati intotdeauna cele mai noi versiuni de firmware deoarece acestea aduc imbunatatiri semnificative si rezolva micile bug-uri existente.

Prin intermediul aceluiasi proces simplu se pot adauga rapid si celelalte statii Deco M5 iar acestea pot fi pozitionate in functie de nevoile fiecaruia.

Din aplicatia TP-Link Deco poti seta o multime de parametri(DDNS, control led notificare, WPS, Control Parental, antivirus etc) si puteti monitoriza in timp real dispozitivele care sunt conectate la statie.

Asadar prin intermediul acestor statii puteti nagiva in siguranta pe internet deoarece conexiunile sunt securizate prin intermediul antivirusului activ, care are licenta gratuita timp de 3 ani de zile.

Aplicatia poate oferi lunar rapoarte cu privire la numarul de dispozitive care au cea mai multa activitate online, numarul de atacuri malware blocate si inclusiv istoricul navigarii pe internet al copiilor daca este activat sistemul de control parental.

Din pacate cei de la TP-Link nu ofera acces si la o interfata de administrare web, astfel incat sa iti poti instala statiile prin intermediul acesteia cu ajutorul unui laptop sau desktop.

Am fost extrem de placut suprinsi de vitezele pe care le-am obtinut prin intermediul acestor statii mesh iar pt detalii va invitam sa vizualizati imaginile de mai jos.

Noi utilizam un abonament RDS Fiberlink 1000 iar vitezele pe care le-am obtinut pe Wi-Fi sunt mai multe decat multumitoare.

Cele doua statii pot sa ofere fara probleme acoperire foarte buna intr-un apartament cu 3 camere sau intr-o casa de tip P+1.

Desigur ca pentru locuinte mult mai spatioase exista si versiunea de TP-Link Deco M5 care dispune de 3 statii iar aceasta este ceva mai scumpa.

Sistemul TP-Link Deco M5 (2 Pack) este livrat intr-un ambalaj elegant de culoare albastru deschis iar in interiorul acestuia regasim foarte frumos aranjate urmatoarele: cele doua statii, alimentatoarele aferente acestora, cablul RJ45 si manualul de utilizare.

Noi am fost incantati de modul in care ruleaza acest sistem mesh si il putem recomanda cu incredere tuturor celor care vor sa aiba parte de o retea Wi-Fi extrem de stabila in propriul camin.

Sistemul mesh TP-Link Deco M5 (2 Pack) se afla in promotie acum si poate fi achizitionat la aproximativ 720 de lei, prin intermediul celor de la eMAG.

Nu uitati nici de faptul ca impreuna cu partenerii nostri de la TP-Link am dat startului unui nou concurs iar voi aveti sansa sa castigati un router de calitate, in speta este vorba despre modelul Archer C6 v2.

Lasă un comentariu