ITHOT.RO | Reziliere contract Telekom

Iată 16 curiozități despre celebrul Pablo Escobar

Pablo Escobar s-a nascut in data de 01.12.1949 si a decedat in 02.12.1993 iar acesta a fost cel mai mare gangster si a devenit rapid unul dintre cei mai bogati “contrabandisti” ai vremurilor respective.

Pablo Escobar curiozitati ithot ro 2

In randurile de mai jos va prezentam cateva dintre cele mai interesante curiozitati despre marele gangster Pablo Escobar.

1. Pablo Escobar este responsabil de omorarea a aproximativ 4.000 de oameni, printre care 200 de judecatori, 1.000 de politisti si jurnalisti.

2. Pablo Escobar  si-a început cariera de infractor prin furturi de masini, furtul si vinderea pietrelor de mormant si contrabanda cu tigari.

2. În 1976, Pablo Escobar s-a căsătorit cu Maria Victoria Henao care avea la vremea respectiva doar 15 ani iar impreuna au avut  doi copii (Pablo Manuela si Juan).

Pablo Escobar curiozitati ithot ro 3

3. Pe domeniul sau din Puerto Triunfo, Pablo Escobar avea o adevarata gradina zoologica iar in aceasta erau prezente girafe, elefanti, hipopotami si tigrii iar o parte dintre aceste animale mai există si astazi.

5. Pablo Escobar a fost acuzat de faptul ca a provocat explozia zborului Avianca 203, in anul 1989, avand ca scop uciderea un candidat la prezidențiale iar numele acestuia era Cesar Gaviria Trujillo dar din fericire acesta nu era la bord si a castigat ulterior alegerile.

6. In perioada in care familia Escobar se ascundea, fiica lui Pablo s-a îmbolnăvit iar pentru a o menține calda, acesta a facut focul cu dolari si ars aproximativ două milioane de dolari.

Pablo Escobar curiozitati ithot ro 4

7. Pablo Escobar a cumpărat un avion Learjet pe care il utiliza doar la transporul banilor iar lunar cheltuia “doar” 2.500 de dolari pe elasticele pentru bani.

8. Pablo isi transporta „marfa” în cauciucurile avioanelor iar pilotii aveau sansa sa castige pana la 500.000 de dolari pe zi în functie de cantitatea pe care o transportau.

9. A incercat sa schimbe legile de extradare ale tarii iar in acest sens, Escobar s-a oferit sa achite datoria externă a Columbiei care era in valoare de “doar” 10 miliarde de dolari.

10. Pablo Escobar a fost nominalizat de 7 ori în topul Forbes al celor mai bogati oameni, iar în anul 1989 s-a pozitionat pe locul 7, avand o avere estimată la aproximativ 30 miliarde de dolari.

11. La finalul anilor 1980, autoritățile columbiene i-au confiscat o flotă consistenta care era formata din 142 de avioane, 20 de elicoptere, 32 de yachturi si 141 de case, asadar agonisise ceva marele gangster.

12. Pablo Escobar detinea si doua submarine pe lângă avioane, elicoptere, masini, camioane si barci.

13. Amuzant este ca Escobar le-a propus autorităților columbiene să isi construiască singur închisoarea iar aceasta este cunoscuta sub numele de „La Catedral” si avea in incinta un club e noapte, un spa si un cazino(asadar ducea o viata extrem de grea la “racoare”).

14. Se zvoneste ca sobolanii au mancat aproximativ 10% din castigurile totale ale lui Pablo Escobar.

15. Pablo Escobar livra nu mai putin de 15 tone de cocaina pe zi iar din acest motiv era supranumit regele cocainei.

16.  La înmormântarea lui Pablo Escobar au participat peste 25.000 de oameni, asadar a fost un haos total.

Lasă un comentariu