Coca-Cola este daună totală pentru dinți. Sfaturi utile!

Majoritatea consumam zilnic o multime de bauturi carbogazoase iar cele mai cunsoscute dintre acestea sunt Coca-Cola si Pepsi. Aceste bauturi racoritoare contin zahar in cantitati industriale(ca sa citam din clasici) iar consumul excesiv ne degradeaza rapid dintii si problemele apar ca pe banda rulanta. Mai jos regasiti parerea doctorului stomatolog Cristian Didiță iar noi va recomandam tuturor sa-i urmati sfaturile si sa apelati cu incredere la serviciile acestuia.

Coca-Cola este daună totală pentru dinți. Sfaturi utile!

“Ca să fie clar de la început, nu încerc să te conving să renunți total la Cola dacă asta îți face plăcere. Din ceva tot trebuie să se mai strice și dinții, altfel noi, stomatologii, am chițăii degeaba prin cabinete. Inclusiv eu mai beau din când în când. Totuși, consumat în exces, mai ales când există și alți factori dăunători, face prăpăd în gură. Prăpăd!”

Coca-Cola e pentru dinți cum e zahărul pentru motor – daună totală

“În general zahărul nu e bun pentru dinți, dar când vine în formă lichidă ajunge peste tot, în cele mai ascunse locuri și asigură hrana pentru multe vietăți din gură. În plus, Cola e acidă și îți topește dinții, la propriu. Bonus, dacă mai era nevoie, îți asigură și câteva pete maronii asortate cu cariile provocate de zahăr + acid. Una peste alta, e full-option. Cola îți nenorocește dinții prin toate mijloacele posibile.

Coca-Cola este daună totală pentru dinți. Sfaturi utile!

  • Cel mai probabil nu te-am convins să renunți la Cola. Un pahar rece după o masă nesănătoasă e orgasmatic. Al naibii! Însă dacă vrei ca adicția ta de Cola să nu se transforme în nenumărate vizite la stomatolog măcar respectă următoarele sfaturi:
  •  Păstrează un consum moderat. De câte ori vrei să desfaci o doză gândește-te de trei ori dacă se merită înainte să o faci.
  • Folosește paiul. Așa se reduce semnificativ efectul direct asupra dinților.
  • Nu te spăla pe dinți cel puțin 15 minute după ce ai consumat. De la acidul din Cola dinții sunt demineralizați și vulnerabili o perioadă.
  • Clătește cu puțină apă după ce ai terminat doza.
  • Una rece, alta caldă. Dacă faci ceva ce știi că e dăunător pentru tine atunci cred că ar fi corect ca în aceeași zi să faci și ceva ce e benefic, pentru echilibru. Ai putea să te asiguri că la sfârșitul zilei în care ai băut Cola să faci o curățare temeinică prin periaj, apă de gură și ață dentară.

Coca-Cola este daună totală pentru dinți. Sfaturi utile!

Aceste sfaturi sunt valabile pentru tot soiul de băuturi și alimente ce conțin acizi și zaharuri. Așa că bagă-le în repertoriul tău uzual. De exemplu, băuturile energizante cu zahăr topesc de două ori mai repede dinții decât Cola. Deci se poate și mai rău.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coca-Cola este daună totală pentru dinți. Sfaturi utile!