Blog ITHOT.RO

Cardul de sanatate – un nou mod de tepuire a romanilor!

In weekend am primit de la un cititor, informatii cu privire la un nou mod in care sunt inselati ai nostrii compatrioti, de catre niste infractori versati, care profita de naivitatea acestora.

Infractorii isi contacteaza telefonic potentialele victime si le solicita diverse sume de bani pt activarea celebrului card de sanatate, care a facut furori in ultima perioada.

Din pacate naivitatea unor semeni de-ai nostrii atinge cote alarmante si astfel pica in plasa acestor infractori, virand diverse sume de bani in conturile acestora.

Culmea ca toate aceste inselatorii se produc dupa ce acum cateva zile o alta teapa, care in scurt timp a devenit virala, facea furori pe internet.

Mai exact romanii erau indemnati sa mearga la cel mai apropiat bancomat pt a-si retrage “sumele consistente” prezente pe cardurile de sanatate.

card-sanatate-tepe

Culmea ca multi compatrioti au “muscat” aceasta teapa si sau inghesuit la bancomate pt a-si retrage banii, dar din pacate nu au reusit decat sa-si blocheze cardurile in bancomate.

Apreciem inventivitatea de care dau dovada acesti infractori dar indrumam pagubitii sa depuna plangeri penale pe numele acestora.

Probabil ca naivii nu isi vor mai recupera niciodata prejudiciul dar macar mai adauga un dosar penal in cazierul infractorilor cu pricina.

Dorim sa facem urmatoarele mentiuni pe intelesul tuturor compatriotilor nostrii:

  • cardurile de sanatate nu se pot utiliza la bancomat. deoarece nu sunt alimentate cu diverse sume de bani.
  • pt activarea cardurilor de sanatate nu se solicita achitarea unor sume de bani in diverse conturi
  • SIM-ul cardurilor de sanatate nu poate fi utilizat, dupa ce in prealabil il decupati, pt contactarea gratuita a medicului de familie.

Trebuie sa recunosc faptul ca ultima mentiune este cea mai hazlie, desi cativa compatrioti au pus-o in practica si din pacate nu au reusit nici pana acum sa-si contacteze medicul de familie :)) De ce oare?

Din pacate pt toti cei care si-au distrus in diverse moduri cardurile de sanatate, vor trebui sa achite o taxa de aproximativ 3 Euro, pt reemiterea acestora.

Presedintele CNAS a precizat ca: “Activarea cardului de sănătate se va face odată cu primul serviciu medical, nefiind necesar ca o persoană să meargă special la medic pentru iniţializarea cardului, care poate să rămână neactivat şi un an sau doi. Nimeni nu trebuie să meargă la medic special pentru a-şi activa cardul. Iniţializarea cardului se face odată cu acordarea primului serviciu medical. Altfel spus, asiguraţii pot păstra cardul neactivat şi un an, şi doi, dacă nu au nevoie să meargă la medic”.

Trebuie sa mentionam si faptul ca, pentru serviciile medicale de urgenţă nu este necesară utilizarea cardului de sănătate, deoarece acestea fac parte din pachetul minim de servicii medicale, care se acordă atât persoanelor asigurate, cât şi celor neasigurate.

Lasă un comentariu