Călin Georgescu, câștigătorul primului tur al alegerilor prezidențiale, se prezintă ca un „om nou”. Departe de asta. Călin Georgescu este un produs al ceaușismului târziu, din două puncte de vedere.
Este un produs politic al unora dintre oamenii lui Ceaușescu care au pus mâna pe putere după căderea lui Ceaușescu în ceea ce mulți au acuzat ca fiind o „Revoluție furată”. Și este un produs cultural, preluând orientările fascistoide cu iz legionar și mai ales antonescian, dacopate și conspiraționiste ale ultimului deceniu ceaușist.
La primul capitol, Georgescu este printre acei comuniști care au devenit feseniști care au devenit tehnocrați și care mai târziu s-au dat patrioți. Spre deosebire de comuniștii deveniți feseniști deveniți politicieni de top, precum Ion Iliescu, Adrian Năstase și alții. Printre primele lor gesturi documentate a fost declarația „hai să sunăm la Moscova”. Deși Moscova știa foarte bine cine erau.
- Călin Georgescu și cea de-a doua Revoluție furată;
- USR reclamă prima tentativă de fraudă la renumărarea voturilor;
- Noi nu ne cunoaștem țara în care trăim. Din ce este construită filosofia lui Călin Georgescu;
- Încă un pas către catastrofă;
- Curtea Constituțională a amânat pentru 2 decembrie decizia privind anularea primului tur al alegerilor prezidențiale;
- Instrucțiuni din interior: Cum s-au coordonat pe Telegram adepții lui Călin Georgescu pentru a invada rețelele de socializare încă din luna iunie / YouTube, Instragram și Facebook, inundate cu mesaje la fel ca TikTok;
- Kremlinul neagă amestecul în alegerile din România: „Noi nu avem obiceiul de a interveni în alegerile din alte ţări”;
- Presa lui Putin aplaudă scorul uriaș obținut de Călin Georgescu la alegerile din România: ”Susținătorul alianței cu Rusia”.