Blog ITHOT.RO

Cum alegi calculatorul potrivit pentru școală?

A început școala și o data cu ea vin și proiectele. Te bate gândul să-ți cumperi un calculator nou și să-l înlocuiești pe cel vechi care nu mai face față nevoilor tale, însă nu știi cum să alegi și de ce criterii să ții cont?

Nu îți fă griji, soluții există și ți-am pregătit câteva sfaturi care sperăm să-ți fie utile atunci când îți vei alege cel mai bun calculator pentru tine.

Intr-o primă fază trebuie să te gândești la ce activități vei folosi calculatorul respectiv și ce buget ești dispus să aloci pentru această investiție. Ca și student cele mai uzuale activități pe calculator sunt legate de funcțiile de bază: redactarea proiectelor, navigarea pe internet, vizionarea filmelor sau instalarea unor programe pentru desfășurarea activității la școală sau poți opta pentru un calculator de gaming, dacă ai o pasiune și pentru jocuri. Pentru aceste activități e nevoie de specificații tehnice mai simple, ceea ce nu va avea un impact mare asupra bugetului tău.

Acum să le luam pe rând și să pregătim terenul pentru viitoarele proiecte:

Cum îți alegi personal computer-ul ideal?

Dacă îți dorești un calculator pentru activități, atunci trebuie să ai în vedere și spațiul de stocare, pentru că de-a lungul anului școlar se adună proiecte. Deja am stabilit că pentru această situație nu ai nevoie de specificații complexe pentru calculatorul tău și probabil că vei opta pentru un calculator mai ieftin. Mai jos îți vom propune un kit, care sperăm să se potrivească bugetului tău sau cel puțin să te inspire în căutările viitoare.

Pentru început îți recomandăm un Sistem pc Lenovo Ideacentre 300S-11IBR. Procesorul Intel de generație nouă (Intel Celeron N3150) oferă o putere de procesare ridicată astfel încât să poți lucre mai ușor și să navighezi cât mai ușor de la o fereastră la alta. Cu până la 8 GB de memorie și o capacitate amplă de stocare (până la 2 TB instalat) îți permite să-ți stochezi toate prezentăriile, fotografiile fără a ocupa întreaga memorie și totodată să-ți realizezi temele cu ușurință.

Acest PC desktop oferă calitate și valoare la un preț ieftin, pe care și-l poate permite oricine și totodată vine la pachet cu mouse și tastatură, ceea ce te va scăpa de extra costuri. Pe lângă acest sistem pc îți recomandăm și un monitor. Este vorba despre monitorul Monitor LED TN LG 20M38A-B, care vine cu o serii de avantaje atât pentru tine cât și proiectele tale. Modul Flicker Safe (anti-tremur) și modul Reader (lectura) îți protejează ochii împotriva luminii albastre supărătoare, reducând nivelul de tremur aproape la zero.

Un alt avantaj îl reprezintă funcția de Screen Split (scindare ecran) care permite împărțirea afișajului pentru diferite activități.

Și nu în ultimul rând nu uita să-ți alegi și un sistem de operare care să-ți asigure o navigare cât mai ușoară. Aici îți recomandăm să te orientezi către pachetul Microsoft Windows 10 Home FPP, 32/64bit, USB pentru că își oferă foarte multe beneficii.

Pasionat de gaming?

Dacă îți dorești un calculator de gaming atunci trebuie să ai în vedere alte caracteristici pe lângă cele de mai sus. Principalele caracteristici de care ar trebui să ții cont când îți alegi un astfel de pc ar fi procesorul, placa video, memoria RAM, precum și spațiul de stocare care ar putea fi HDD, SSD sau cel mai bine ar fi hybrid (HDD + SDD).

Pentru gaming trebuie să ai în vedere un buget mai ridicat și ne vom opri asupra unui Sistem It Myria Vision 14, care vine cu un cadou – Pachetul Intel Software. Astfel acesta deține un procesor performant de tipul i5-6402P, placă video NVIDIA GTX 1060, memorie RAM de 8 GB și spațiu de stocare hybrid: HDD 1TB + SSD 240GB. Desktop-urile Myria sunt dotate cu componente de ultimă generație, capabile să facă față celor mai mari exigențe.

O particularitate a acestui sistem desktop o reprezintă posibilitatea de a difuza live gameplay din jocul preferat la o rezoluție FULL HD cu 60 cadre pe secundă.

Pentru a-ți completa kit-ul de gaming îți recomandăm monitorul Monitor Gaming ASUS VA326H care se distinge prin aspectul curbat pentru imagini realiste. Monitorul are o diagonală de 80 cm, cu rezoluție FULL HD și o curbură de 1800R permițându-ți să te bucuri de imagini de o calitate deosebită din aproape orice unghi. Un avantaj al acestuia îl reprezintă rata de împrospătare, ceea ce înseamnă că nu vei avea probleme în afișarea imaginilor în mișcare.

La acestea se adaugă funcția foarte rapid Asus GamePlus, ce oferă modurile Țintă suprapusă și Funcții Cronometru. Tehnologia ASUS GameVisual oferă acces la șase moduri de vizualizare pre-setate, fiecare proiectat să răspundă cerințelor unui scenariu de utilizare diferit.

Sistemul All in One – practic și eficient

Dacă ești adeptul stilului practic și minimalist și dispui și de un buget mai mare, ne vom opri asupra sistemului All in One Asus Vivo V241ICUK-BA156T. Sistemul All in One va ocupa mai puțin spațiu decât ar face-o pc-ul standard, din moment ce nu vei avea nevoie de o unitate centrală. De obicei sunt recomandate pentru uzul personal sau profesinal și mai puțin pentru gaming. All in One Asus Vivo V241ICUK-BA156T dispune de un monitor FULL HD, cu o diagonală de 60 cm și un procesor performant de tipul Intel Core i3-7100U. Acesta dispune de un spațiu de stocare de până la 1TB și capacitate RAM de 4 GB și vine la pachet cu Windows 10 Home, ceea ce te va scuti de un cost suplimentar.

Recomandările de mai sus pot fi considerate un punct de plecare în momentul alegerii unui calculator destinat uzului personal respectiv a unuia de gaming. Ce trebuie să ai în vedere, e că pentru uzul zilnic te poți orienta spre un calculator cu performanțe mai scăzute și cu un preț accesibil, în timp ce pentru gaming e nevoie de o investiție mai considerabilă date fiind caracteristicile necesare pentru instalarea și funcționarea optimă a unui joc.

Pentru mai multe variante pentru uzul personal si gaming te așteptăm pe site-ul nostru altex.ro unde poți să consulți ofertele disponibile.

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un comentariu