Blog ITHOT.RO

Calculator all in one pc sau desktop home?

Te-ai întrebat vreodată care este diferența dintre un desktop și un sistem All in One? Noțiunea de desktop este mult mai comună și cunoscută de către publicul larg, în timp ce idea de sistem pc All in One este relativ nouă și încearcă să readucă în același loc toate componentele unui pc.

A nu se confunda noțiunea de desktop cu monitorul pe care se proiectează imaginea. Aceasta se referă la sistemul it, motorul unui calculator, care permite afișarea imaginile și suportă programele pe care le folosești zilnic. Practic, un calculator tradițional este alcătuit dintr-un sistem it și un monitor, plus accesoriile de bază. Prin articolul de față dorim să-ți arătăm care sunt diferențele dintre aceste două sisteme it și totodată să identifici cele mai bune desktopuri potrivite nevoilor tale.

Desktop-ul

Desktop-ul este o variantă pentru cei care doresc o putere mai mare de procesare a informațiilor, un mediu de lucru mai stabil dat fiind faptul că are componente mai aerisite și poate fi realizat upgrade ușor. Acesta se găsește în 2 variante: home și gaming.

În momentul în care dorești să achiziționezi un desktop home trebuie să ai în vedere destinația acestuia, care poate fi home sau gaming, însa nu ar fi exclus ca un desktop home să aibă și placă video pentru momente în care dorești să te joci, diferența de preț între cel cu video dedicat și cel cu video integrat fiind destul de mica. Sistemul It HP Pavilion 590-p0001nq, cu procesor AMD Ryzen 5, are o placă video dedicată și spațiu de stocare disponibil pentru colecția de filme preferată!

Conceput pentru a funcționa mai eficient și mai fiabil la viteze mari, DDR4 este viitorul memoriei RAM. Grație lățimii de banda mai mari, toate activitățile, de la multitasking la jocuri, beneficiază de o îmbunătățire a performanțelor.

Desktop-uri home

Un desktop din această categorie este Sistemul it Myria Style V43, cu procesor AMD Ryzen.  Acesta este dotat cu componente de ultimă generație, capabile să facă față exigențelor tale, atât personale cât și pe partea de gaming. Procesorul Ryzen3 2200G crește performanța de joc și de programare, fiind unul din cele mai rapide procesoare cu 4 nuclee pentru desktop-ul personal.

Desktop-uri gaming

Pentru cei pasionați de gaming, în momentul în care se dorește achiziționarea unui desktop trebuie să se aibă în vedere următoarele caracteristici:

  • Procesorul să fie de o generație cât mai recentă sau dacă nu chiar ultima generație, de exemplu generația 8 Intel sau AMD- Ryzen;
  • Placă de bază competitivă care să poată suporta upgrade-uri, performantă, de exemplu Nvidia generația 10 sau abia lansata Rtx 20;
  • Sursa de alimentare destul de mare, de preferat să aibă o certificare Gold;
  • Spațiu de stocare hybrid- ssd + hdd.

Ventilația este un factor destul de important pentru aceste tipuri de sisteme deoarece toate componente enumerate mai sus degajă foarte multă căldura.

Sistemul it Myria Digital 13 Powered by Asus, cu procesor Intel Core, generația a 5-a este recomandarea pentru gameri împătimiți. Placa video NVIDIA GeForce GTX 1050Ti, memoria RAM de 8 GB și hard discul de 1 TB sunt elemente care îi conferă putere și spațiu pentru ultimele generații de jocuri.

Sistemul All in One

All in One PC este o alternativă pentru desktop-urile home, poate fi folosit și pentru cele de gaming însă datorită spațiului foarte restrâns au o ventilație destul de slabă.

Dacă te întrebi de ce ar trebui să achiziționezi un sistem All in One, un prim motiv ar fi spațiul redus pe care îl ocupă precum și lipsa cablurilor. Întrucât toate componentele sunt incluse în monitor, singurele accesorii necesare în acest caz ar fi o tastatură și un mouse. La fel ca și laptopurile, acestea consumă destul de puțin, componentele sale fiind construite în acest scop.

Spre deosebire de un desktop home, pentru sistemul All in One vei avea nevoie de un buget mai ridicat și totodată își va fi mai greu să realizezi un upgrade, dat fiind spațiul redus de desfășurare al componentelor. Pe piață există numeroase modele din care poți alege.

Unul din cel mai rentabile Sistem All in One vine din partea Lenovo. Este vorba de Sistem All in One Lenovo IdeaCentre 520-24AST, cu procesor AMD Quad-Core, o diagonală de 23.8 inchi (60 cm), 2 sloturi de memorie și placă video integrată. Acesta vine la pachet cu mouse și tastatură și sistem de operare Windows 10 Home, care te vor scăpa de cheltuieli suplimentare. Ca și caracteristici de bază care atrag și-l fac util pentru activitățile zilnice personale sau profesionale pot fi menționate:

  • Puterea și viteza, procesorul AMD Quad Core, care setează standarde de performanțe ridicate;
  • Amd Radeon 530 pentru animații optimizate, proiectat să asigure o experiență mai avansată față de plăcile grafice integrate;
  • Rezoluție clară datorită ecranului Full HD (1920 x 1080);
  • Conexiunea USB 3.0, cu o rată de transfer de 5 GB pe secundă;
  • Asistentul digital Cortana care îți răspund la întrebări, deschide aplicații sau își citește rezervările din calendar prin simpla tastare în bara de căutarea sau rostirea cu voce tare.

Sistem All in One Lenovo IdeaCentre are și alte caracteristici care își vor ușura munca și îți vor face experiența pe calculator simplă și interesantă.

Fie că ești adeptul desktop-ului sau sistemului All in One, în prezent ai numeroase variante din care să alegi și să-și desfășori activitățile zilnice. Pentru calculatoare ieftine și sisteme PC performante te așteptăm pe altex.ro la categoria Sisteme PC să descoperi întreaga ofertă!

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un comentariu