Blog ITHOT.RO

Review 2018: cele mai bune calculatoare pentru gaming

Atunci cand vine vorba de calculatoare pentru jocuri, un gamer adevarat stie ca va fi nevoie sa investeasca o suma ceva mai mare in achizitie, insa rezultatele vor fi pe masura: componentele de calitate vor asigura nu doar o experienta de utilizare perfecta, ci si o durata de viata crescuta, ceea ce inseamna ca aparatul nu va trebui schimbat prea curand, ci cel mult updatat atunci cand este cazul.

Calculatoarele de gaming fac parte din gama high-end, oferind performante superioare, ce iti sunt necesare daca vrei sa folosesti jocuri noi aparute si sa te poti bucura din plin de fiecare caracteristica a acestora. Sunt echipate cu placa video de foarte buna calitate, rezolutie excelenta si memorie extinsa, alaturi de un procesor ce le permite sa reactioneze foarte rapid.

Daca ai folosit deja un pc de gaming, stii probabil deja ca procesorul puternic este perfect pentru multitasking si ca majoritatea componenteler principale rezista in timp si nu te obliga astfel la cheltuieli suplimentare. Producatorii stiu ca aceste tipuri de calculatoare trebuie sa poata fi utilizate pentru orice joc, inclusiv cele care sunt abia in stadiu de lansare, asa ca nu pot permite ca functiile lor sa ramana in urma cu tehnologia – de aici si rezistenta si foarte buna calitate a componentelor. Aproape fiecare componenta poate fi usor înlocuita individual, astfel incat vei putea folosi calculatorul o perioadă îndelungata, fara fie cazul sa investesti bani in altul.

Daca vrei sa ai mai multa mobilitate, poti sa te orientezi catre un laptop de gaming, insa daca nu te deranjeaza sa joci in acelasi loc al casei, fara sa participi la celebrele LAN Parties, poti foarte bine sa mergi pe varianta de PC.

In cazul in care iti cumperi un laptop de gaming, e bine sa stii ca vei beneficia de o durata lunga de functionare a bateriei: poti sa folosesti device-ul in jur de 4-5 ore fara sa il incarci, chiar si in cazul jocurilor ce necesita un consum ridicat. Ca sa te asiguri ca statul la calculator  nu iti afecteaza sanatatea coloanei vertebrale, recomandat este sa iti achizitionezi si un scaun de gaming – acesta este special conceput si se va dovedi o buna alegere pentru orele petrecute in fata monitorului.

Hai sa vedem si care sunt PC-urile preferate de gameri in anul 2018:

Sistem PC Gaming Lenovo Legion C530-19ICB – integreaza procesoare Intel Cor de a 8-a generatie si memorie Intel Optane, ceea ce iti va permite sa instalezi toate jocurile dorite si sa te bucuri de acestea, in timp ce sistemul va accelera automat cele mai des utilizate jocuri pentru initializare si incarcare rapida. Desktop-ul de tip Cube, cu sistem de racire cu doua canale, a fost construit pentru a invinge caldura: unitatea de procesare si GPU-ul sunt racite independent prin canale de racire dedicate, reducand temperatura sistemului si sunetul ventilatoarelor, pentru o mai buna performanta. Caracteristicile tehnice principale ale acestui device sunt: placa video dedicata, cu procesor GeForce GTX 1050 Ti, 8 GB de RAM si HDD de 1000 GB, procesor Intel Core i5.

Sistem Gaming Lenovo Legion T530-28ICB – ofera posibilitatea de a face upgrade cu usurinta, avand un maner de upgrade integrat, ceea ce face facila instalarea de hardware nou atunci cand este necesar, fara unelte speciale. De asemenea, gruparea sistemului de cabluri face intretinerea mult mai usoara. Placa grafica este special conceputa pentru cele mai recente jocuri high-definition. Sistemul are procesor Intel Core i5, 8 GB de RAM si stocare de 1000 GB. Placa video are procesor NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti.

Sistem IT Myria Digital 15 – foarte accesibil ca pret pentru un sistem de gaming, iti ofera posibilitatea de a difuza live gameplay din jocuri la o rezolutie FULL HD cu 60 de cadre pe secunda. Are procesor Intel Core i5, 8 GB de RAM, 1000 GB de stocare, placa video cu procesor GeForce GTX 1050 si vine la pachet cu desktop, tastatura si mouse optic.

Sistem PC Gaming Asus ROG Strix GL12CM-RO001T – nu este cel mai ieftin, insa performantele sale il fac perfect pentru gaming. ROG Strix GL12 a fost conceput pentru a raspunde cerintelor pasionatilor de jocuri aflati in cautarea unui sistem extrem de puternic pentru jocuri, ce ofera in acelasi timp un design remarcabil, neconventional. Are procesor de ultima generatie, Intel Core i7, 32 GB de RAM si HDD de 1000 GB, placa video GeForce GTX 1070 si tehnologie audio Sonic Studio.

Sistem PC Gaming Acer Nitro GX50-600 – poti atat sa te joci, cat si sa editezi, proiectezi, transmiti si creezi cu o performanta tehnica totala. Procesorul cu care este dotat e Intel Core i7, ai 8 GB de RAM, insa posibilitate de a extinde pana la 64 GB. Spatiul de stocare este de 1000 GB, iar placa video Nvidia GTX 1060.

Sursa foto: shutterstock.com

Lasă un comentariu