Continuam seria de review-uri a terminalul din portofoliul celor de la BLU si astazi va prezentam un nou smartphone elegant si echilibrat iar terminalul poarta numele de Studio One.
BLU Studio One este un smartphone dual-sim, compatibil 4G/LTE iar acest terminal este capabil sa te impresioneze de la primul contact vizual.
Dar zic sa ne oprim aici cu introducerea si sa trecem la detalierea experientei de utilizare pe care a fost capabil sa ne-o ofere BLU Studio One.
DESIGN
BLU Studio One adopta un design extrem de atractiv si seamana izbitor de tare cu flasghisp-ul celor de la Xiaomi, in speta Mi5.
Carcasa unibody este realizata in totalitate din materiale premium, in speta aluminiu si sticla iar finisajele sunt de cea mai buna calitate.
Dimensiune reduse ale carcasei (143.5 x 71.2 x 8.7 mm) fac ca terminalul sa se aseze foarte bine in palma iar acesta poate fi utilizat extrem de lejer cu o singura mana.
Spatele carcasei fiind acoperit cu sticla se transforma rapid intr-un adevarat aspirator de amprente, dar acestea se sterg destul de usor cu ajutorul unei microfibre.
Din pacate acest terminal sufera la capitolul grip dar compenseaza cu ajutorul husei de protectie, care este prezenta in pachet.
Butoanele fizice de volum si power sunt pozitionate pe laterala dreapta a carcasei iar pe laterala stanga este amplasat slot-ul care gazduieste cele 2 cartele SIM(nano + micro) si in slotul combo se poate adauga un card microSD, a carui capacitate maxima poate fi de 64 GB.
In partea superioara a carcasei este pozitionat jack-ul de 3.5 mm pentru casti iar in partea inferioara a carcasei este amplasat portul microUSB, microfonul si difuzorul principal.
Butoanele tactile care indeplinesc functiile de back, home si options sunt pozitionate in partea inferioara a display-ului iar sub acestea troneaza sigla BLU.
Va invitam sa admirati acest smartphone in toata splendoarea prin intermediul galeriei foto de mai jos.
DISPLAY
BLU Studio One este echipat cu un display IPS care masoara 5 inch in diagonala si ruleaza la rezolutia de 1280 x 720 pixeli.
Din pacate calitatea acestui display nu a reusit sa ne impresioneze deoarece culorile redate sunt destul de sterse.
Acest display este capabil sa redea imagini clare iar unghiurile de vizualizare sunt generoase.
Atat luminozitatea cat si contrastul se afla la cote modeste iar terminalul devine greu de utilizat in medii cu luminozitate crescuta.
Am gasit in pachet si o folie de protectie pentru display, ceea ce inseamna ca display-ul nu este protejat cu sticla Corning Gorilla Glass.
HARDWARE & PERFORMANTA
BLU Studio One ascunde sub „capota” procesorul quad-core Mediatek MT6735 tactat la 1.3 GHz, GPU Mali T720, 2 GB de memorie RAM si 16 GB spatiu de stocare intern, care poate fi extins prin intermediul slotului de card microSD, cu maxim 64 de GB.
Prin intermediul acestui hardware decent BLU Studio One ruleaza destul de fluent, cele mai noi jocuri si aplicatii disponibile in Magazin Play.
In testul de tip benckmark Antutu, terminalul a reusit sa obtina un scor de doar 30.597 de puncte iar acest scor il plaseaza in clasament sub terminale precum Meizu Note 3.
Trebuie sa mentionam si faptul ca terminalul nu se incalzeste semnificativ nici dupa sesiuni intense de gaming, ceea ce este de apreciat.
BLU Studio One este un smartphone dual-sim, compatibil 4G/LTE si dispune de: WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, radio FM, GPS si A-GPS.
Vitezele de mai jos au fost obtinute prin conectarea terminalului atat la o retea Wi-Fi care ruleaza la 2.4 GHz cat si la o retea mobila 3G.
Difuzorul principal este prezent in parte inferioara a carcasei iar acesta este capabil sa redea un sunet clar si puternic, pana la volum maxim.
Am fost surpinsi in mod placut de faptul ca difuzorul este capabil sa livreze si putin bass, dar in principal se axeaza pe medii si inalte.
SOFTWARE
BLU Studio One ruleaza versiunea de android 5.1 Lollipop care bineinteles ca a fost destul de mult customizata si ingreunata inutil de catre specialistii celor de la BLU.
Asadar sunt prezente destul de multe aplicatii de tip bloatware, care nu fac altceva decat sa influenteze in mod negativ fluenta sistemului de operare.
Oricum per total terminalul ruleaza destul de fluent si sunt putine momentele in care mai gafeaza, blocandu-se pret de cateva secunde.
Trebuie sa mentionam si faptul ca BLU Studio One poate fi controlat prin gesturi iar display-ul poate fi activat prin dubla atingere sau prin desenarea unuia dintre cele 4 semne(camera,muzica,mesaje,contact) care lanseaza instant orice aplicatie.
Am apreciat si prezenta functiei Cast Screen prin intermediul careia utilizatorii pot partaja continutul de pe smartphone direct pe un smart TV compatibil, prin intermediul wireless.
CAMERA FOTO/VIDEO
Camera foto principala dispune de 13 MP, este dotata cu touch-focus si flash LED iar aceasta este capabila sa realizeze imagini de calitate.
Meniul camerei foto are o interfata simpla si prietenoasa iar aceasta permite accesul rapid la functiile de care dispune terminalul, precum: touch focus, fotografiere continua, zoom digital, panorama, ISO si HDR.
Focalizarea se realizeaza extrem de rapid atunci cand scenele imortalizate nu sunt foarte aglomerate iar in cazul scenelor ceva mai aglomerate focalizarea se realizeaza greoi si de multe ori gresit.
Cu BLU Studio One se pot realiza fotografii si filmari de calitate pe timp de zi iar pentru mai multe detalii va invitam sa vizualizati galeria foto si videoclipul de mai jos.
Camera foto secundara dispune de 5 MP si este dotata cu o functie de infrumusetare a utilizatorului, iar calitatea imaginilor obtinute este modesta.
AUTONOMIE
BLU Studio One este echipat cu un acumulator a carui capacitate este de 2.450 mAh iar acesta este capabil sa livreze o zi de autonomie in conditii de utilizare intensa, cu 3G activ pe toata perioada acestei.
Am apreciat si faptul ca BLU Studio One dispune de un mod de economisire inteligenta a energiei, care odata activat mareste semnificativ autonomia terminalului dar reduce performantele acestuia.
AMBALAJ & ACCESORII
BLU Studio One este livrat intr-un ambalaj elegant de culoare alba iar in interiorul acestuia regasim urmatoarele accesorii: incarcatorul, cablu de date USB, folia pentru protectie display, cheita pt slotul sim, manualul de utilizare, husa din silicon de tip bumper si castile(care livreaza un sound decent).
PRET SI DISPONIBILITATE
BLU Studio One va fi disponibil in curand spre comercializare si in Romania iar pretul acestui terminal se va situa in jurul valorii de 800 de lei.
PROS:
– design elegant
– finisaje de calitate
– conectivitate 4G/LTE
– dual-sim
– autonomie
– camera foto/video principala
– sistem de sonorizare
CONS:
– hardware modest
– calitate display
CONCLUZIE:
Revomandam acest terminal celor care isi doresc un smartphone elegant si echilibrat, care poate fi achizitionat la un pret atractiv.
BLU Studio One – Unboxing & Hardware test
L-am comandat de afara si abia astept sa il primesc, imi place mult forma miniona.
Sa-mi dau palme daca nu am crezut ca e mi5 dar dupa m-am dumirit rapid
Au inceput sa semene rau toate telefoanele astea intre ele de abia le mai distingi care de la ce producator vin.BLU pare sa faca o figura frumoasa pe viitor.
foarte tare telefonul, e un must buy! ………………………………………………………..
Habar nu aveam de firma asta dar vad ca sunt in stare sa produca smartphone-uri destul de tari.
Intr-adevar au in portofoliu cateva terminale reusite!
Frumos rau de tot telefonul asta dar specificatiile sunt cam slabute, se putea ceva mai bine.