ITHOT.RO | Reziliere contract Telekom

Apple își cere scuze pentru faptul că și-a permis să încetinească milioane de iPhone-uri și oferă cadouri fanilor

Iata ca a sosit si momentul in care celebra companie din Cupertino recunoaste faptul ca a comis-o grav atunci cand a decis sa incetineasca modul in care ruleaza milioane de terminale iPhone, deoarece acestea riscau sa le creeze utilizatorilor probleme mult mai neplacute.

Mai exact cei de la Apple au micsorat(prin intermediul update-urilor de soft), frecventa procesoarelor si a chip-urilor grafice la respectivele terminale, deoarece acumulatorii acestora scadeau brusc de la 20%-30% – direct la o% si duceau la oprirea instanta a terminalelor cu pricina.

Bineinteles ca si o multime de alte optiuni au fost “gatuite” precum: luminozitatea display-ului si intensitatea difuzorului principal.

Toate aceste “limitari” au facut ca milioane de terminale sa ruleze extrem de ciudat iar utilizatorii acestora au depus mii de reclamatii pe aceasta tema.

Apeland la acest “truc” cei de la Apple au reusit sa mentina pe linia de “plutire” smartphone-urile afectate iar celebra companie spera sa scape si “basma curata” pana la final.

Dar din pacate pentru acestia, marea majoritatea a publicatiilor de profil sau “inflamat” extrem de tare pe aceasta tema si au starnit o multime de controverse in spatiul online & offline.

Modele care au fost afectate sunt urmatoarele: iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus si “struto-camila” iPhone SE.

Asadar daca sunteti “fericitii posesori” ai acestor terminale trebuie sa stiti faptul ca Apple a incercat sa va “fenteze” intr-un mod cat mai elegant dar nu le-a reusit pasenta, cel putin pentru moment.

Mult mai inspirat era ca Apple sa recheme in service terminalele care au fost afectate si sa le inlocuiasca gratuit acumulatorii a caror calitate este indoielnica, tinand cont de faptul ca vorbim de niste terminale high-end pe care fanii au achitat sume “ametitoare”.

Dar iata ca au preferat sa opteze pt sistemul “las-o ba ca merge si asa” iar acum suporta consecintele si probabil ca vor avea pe viitor si multe procese intentate pe aceasta tema “spinoasa”.

In incercarea de a mai “drege busuiocul” cei de la Apple le ofera acum utilizatorilor de terminale cu probleme, vouchere de 50 de dolari si pot fi utilizate la achizitionarea acumulatorilor care costa “doar” 79 de dolari iar comunicatul Apple este disponibil aici.

Practic posesorii care detin modele cu probleme isi pot inlocui acumulatorul cu doar 29 de dolari in orice service autorizat iar aceasta actiune este valabila pana la finalul anului viitor.

Este foarte amuzat cum Apple vrea sa faca profit din orice actiune pe care o desfasoara, inclusiv atunci cand o comit extrem de grav si imaginea acestora are de suferit pe termen lung.

Sunteti constienti de faptul ca Apple achizitioneaza acumulatorii respectivi cu maxim 3-4 dolari/bucata si ii comercializeaza apoi(din respect pentru fani….desigur) cu doar 29 de dolari/bucata.

Asadar celebra companie din Cupertino continua cu “arogantele” si asa o sa faca pana cand marea majoritatea a cumparatorilor nu va mai pune atat de mult accent pe brand si se va orienta catre achizitionarea de terminale care detin un raport excelent intre pret si specificatii.

Va reamintim si faptul ca Samsung intampina probleme similare cu noul phablet Galaxy Note 8 iar detaliile complete sunt disponibile aici.

Via: apple.com

Lasă un comentariu