Blog ITHOT.RO

ANAF – depunere declaratii PFA, 200 si 220 pana pe 25 mai!

In cazul in care realizati si alte venituri decat cele salariale va trebui sa depuneti la ANAF declaratia 200 iar aceasta se refera la veniturile realizate in anul anterior de catre noi, persoanele fizice care contribuim la bugetul de stat, cu drag si spor pt al nostru viitor :)).

ANAF-2015

Puteti descarca declaratia 200 de aici in cazul in care doriti sa evitati asteptarea la o coada infernala, intr-un miros excesiv de transpiratie, pt a intra in posesia unui astfel de tipizat de la administratia fiscala din zona voastra.

Pt a descarca declaratia 200 dati click pe imaginea de mai jos!

Declaratia-200

Dupa ce o completati in 2 exemplare, va trebui sa va asezati cumintei la o alta coada, in care persista acelasi aer irespirabil, pt a depune aceasta declaratie buclucasa la ghiseul in care o functionara scarbita iti arunca o privire injositoare si vorbeste pe un ton rastit, de ai impresia ca te cearta :)).

Trebuie sa mentionez si faptul ca un exemplar din cele 2 abia completate, ramane in posesia contribuabilului pt a nu avea “vorbe la proces”, in cazul in care inestimabilii de la ANAF incurca borcanele si declara cu nonsalanta ca nu va-ti depus declaratia cu pricina.

Asadar prin declaratia 200 se stabileste impozitul pe venit datorat statului  de catre contribuabil, pentru veniturile realizate in anul anterior.

Cei care nu depun aceasta declaratie pana la termenul limita de 25 mai 2015, sunt pasibili de amenzi consistente pe care inspectorii ANAF, abia asteapta sa le ofere.

In cazul in care realizati venituri constante din activitati independente, respectiv cele comerciale , precum si profesiile libere, care se pot desfasura individual sau in cadrul unei asocieri fara personalitate juridica, va trebui sa depuneti si formularul 220.

Asadar daca realizati venituri prin intermediul unei asocieri de genul PFA(persoana fizica autorizata) va trebui sa depuneti si declaratia 220 care se refera strict la veniturile și cheltuielile estimate în decursul anului respectiv.

Pt a descarca declaratia 220 dati click pe imaginea de mai jos!

Declaratia-220-ANAF

Si aceasta declaratie va trebui sa o completat i 2 exemplare iar ulterior sa o depuneti cumintei la administratia fiscala din zona voastra, pastrand bineantelet un exemplar pt arhivare.

Sper ca v-au fost de mare folos informatiile prezentate in acest articol si am rugamintea sa-i dati un share pe retelele sociale, pt a ajunge la cat mai multe persoane care au nevoie de aceasta informatie utila.

Astept intrebarile si comentariile voastre in sectiunea de mai jos, dedicata acestora sau pe facebook.

Lasă un comentariu