Blog ITHOT.RO

RCS & RDS a fost amendată de către procurori pt infracţiunea de spălare de bani și au confiscat 15 mil. de lei

Celebra companie RCS & RDS SA a fost amendata cu 1,3 milioane de lei si i-au fost confiscate alte aproximativ 15 milioane de lei prin intermediul mai multor hotarari date de catre Tribunalul Bucuresti si in cadrul carora au fost cercetati pentru infractiunea de spalare de bani.

Investigatia initiala a fost desfarsurata de catre Directia Nationala Anticoruptie(DNA) iar RCS & RDS este filiala a DiGi Communications (DIGI), companie care este listata la Bursa de Valori Bucuresti.

Actiunile DiGi se tranzactioneaza cu 25 de lei iar intr-un document publicat astazi la bursa precizeaza ca:

“Societatea vă aduce la cunoştinţă faptul că, potrivit informaţiilor publicate pe portalul online al instanţei de judecată în data de 16 ianuarie 2019, Tribunalul Bucureşti a emis în data de 15 ianuarie 2019 o hotărâre prin care a condamnat societatea RCS & RDS S.A. (filiala Societăţii din România – “RCS&RDS”) în legătură cu infracţiunea de spălare de bani, aplicând societăţii RCS&RDS o amendă penală de 1.250.000 lei. Hotărârea Tribunalului Bucureşti a dispus şi confiscarea de la RCS&RDS a sumei de 3.100.000 Euro plus 655.124 lei şi menţinerea măsurii sechestrului dispusă iniţial de DNA cu privire la două imobile deţinute de RCS&RDS”.

Desigur ca inestimabilii reprezentanti ai celor de la RCS & RDS tin sa precizeze in cadrul aceluiasi comunicat si faptul ca: “Considerăm decizia Tribunalului Bucureşti ca fiind profund injustă, incorectă şi neîntemeiată. Soluţia Tribunalului Bucureşti nu este finală şi nici executorie, o decizie finală în acest caz urmând a fi emisă de Curtea de Apel Bucureşti”.

Mai mult decat atat, Ioan Bendei care ocupa functia de administrator al firmei RCS&RDS a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare pentru infractiunea de spalare de bani si in legatura cu calitatea acestuia de administrator al firmei Intergrasoft.

Firma Integrasoft este “paravanul” prin intermediul caruia firma RCS & RDS controleaza o multime de alte businessuri iar acestea pornesc de la industria media(posturi TV + radio) si ajung pana la constructia de retele subterane de telecomunicatii.

Procurorii au sanctionat si aceasta firma cu amenda penala in cuantum de 700.000 de lei deoarece era implicata in aceasta operatiune de spalare de bani.

Inclusiv celebrul Mitica Dragomir(fostul presedinte al LPF) a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare pentru infractiunile de luare de mita si complicitate la spalare de bani.

De retinut si faptul ca hotararile date de catre Tribunalul Bucuresti nu sunt definitive si pot fi atacate cu apel in termenul legal.

Bineinteles ca si de aceasta data patronul RCS & RDS, in speta celebrul Zoltan Tesari nu a fost afectat in vreun fel de aceste hotarari ale Tribunalului Bucuresti si cu siguranta nu va fi afectat nici pe viitor atata timp cat este tinut in brate de catre “sistem”.

Nu uitati nici de faptul ca RCS & RDS a hotarat recent sa isi majoreze tarifele la toate serviciile pe care le ofera iar acum abonatii isi pot rezilia contractele in mod gratuit si pentru detalii accesati acest link.

(Via)

Lasă un comentariu