Telefoane Allview infectate…

Este de notorietate colaborarea stransa pe care au avut-o brasovenii de la Allview cu mult mai celebra companie chineza Gionee iar acestia din urma au fost prinsi cu “mâța-n sac”.

Telefoane Allview infectate...

Practic s-a descoperit faptul ca renumitul producator de telefoane Gionee a livrat peste 21 de milioane de telefoane care veneau cu un malware preinstalat iar acest tip de virus le-a generat venituri de peste 4 milioane de Euro in mai putin de un an. Primele telefoane infectate au fost livrate in luna decembrie 2019 iar trojan-ul purta numele de Dark Horse Program si genera bani afisand diverse reclame. Desigur ca erau colectate si o groaza de alte date sensibile fara ca macar utilizatorii sa stie sau macar sa isi exprime acordul.

Telefoane Allview infectate...

Aceasta “schema” a tinut pana in luna octombrie a anului trecut, cand totul a fost desconspirat si au fost scosi drept țapi ispasitori….. 2 angajati Gionee care probabil ca nu aveau vre-o legatura reala cu implementarea acestui malware. Acestia au fost condamnati la cate 3 ani, respectiv 3.5 ani de inchisoare si au fost sanctionati cu amenzi a cate 35.000 de mii de dolari fiecare.

Telefoane Allview infectate...

Dupa cum bine stiti deja, Allview vindea telefoanele produse de Gionee precum “painea calda” in perioada respectiva, deoarece aveau preturi accesibile si nu stateau prea rau nici la capitolul calitate. Majoritatea telefoanelor din portofoliul Allview aveau la baza terminale Gionee care “sufereau” un usor rebranding, asadar exista cu siguranta pe piata modele Allview care au venit cu respectivul malware preinstalat.

Bineinteles ca brasovenii sustin acum contrariul si se disociaza clar de acest scandal, care nu face decat sa le strice si mai mult imaginea pe piata de profil, imagine care si asa era extrem de șifonată.

Îi asigurăm pe toți utilizatorii de dispozitive Allview de siguranța acestora, întrucât produsele noastre sunt rezultatul muncii unei echipe pasionate și cu vastă experiență în sfera IT&C, ce lucrează intens la dezvoltarea și îmbunătățirea portofoliului de produse, de la partea hardware până la cele mai mici detalii software” a declarat managerul Olviu.

Telefoane Allview infectate...

Practic cei de la Allview nu au fost in stare sa le asigure clientilor reparatiile pe durata garantiei si i-au tratat cu indiferenta maxima, refuzand garantii in baza unor motive stupide….dar vin sa-i asigure acum de faptul ca totul a fost “ultra safe”. Seamana foarte mult cu sloganul FNI care a nenorocit cateva milioane de romani, in speta este vorba despre celebrul slogan “dormi linistit….FNI vegheaza” :))

Allview P8 Energy Pro 8

Allview P8 Energy Pro 8

Ce parere aveti pe aceasta tema spinoasa? Oare cate telefoane Allview au fost afectate cu acest malware?

Nu uitati nici de faptul ca smartphone-ul Allview Soul X7 Pro este o altă țeapă a brașovenilor iar detaliile complete sunt disponibile pe blog, in sectiunea de “Țepe Online & Offline“.

Telefoane Allview infectate...

4 comentarii la „Telefoane Allview infectate…”

  1. Am fost client allview pana in 2015 cand m-au scarbait rau de tot cu un telefon pe care l-am trimis in service si de atunci nu vreau sa mai aud de ei. Sincer imi pare bine ca s-au ingropat singuri si chiar nu stiam daca mai sunt in piata.

    1. Intr-adevar si-au batut joc de clienti in cel mai josnic mod posibil iar acest lucru se reflecta direct in vanzarile modeste ale acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Allview Soul X7 Pro este o țeapă