În ultimii ani, cartofii au căpătat o reputație negativă, mai ales din cauza temerilor că ar crește rapid nivelul glicemiei, favorizând apariția diabetului.
Dar care este, de fapt, adevărul? Dr. Christine Bosch, specialistă în nutriție la Universitatea din Leeds, explică cum e cu creșterea glicemiei cauzată de cartof, afirmând că, în realitate, lucrurile sunt un pic mai nuanțate, scrie The Guardian.
„Totul depinde de tipul de cartof și de modul în care îl preparăm. Deși cartofii clasici determină un vârf glicemic mai mare decât cei dulci, ei rămân o sursă importantă de carbohidrați, un macronutrient esențial pentru energie. În plus, cartofii oferă fibre și polifenoli – compuși care încetinesc digestia și prelungesc senzația de sațietate”, spune specialistul.
- Chiar sunt atât de răi cartofii pentru sănătate?
- Cursul euro a trecut oficial de 5 lei și a ajuns la un nivel istoric / Pe piața interbancară a ajuns aproape de 5,1 lei;
- Demisia lui Ciolacu, cadoul otrăvit care deturnează campania;
- ROBERT TURCESCU DEMASCĂ „OPERAȚIUNEA NICUȘOR-PREȘEDINTE”!
- Care sunt scenariile privind formarea viitorului guvern după turul 2 al prezidențialelor;
- George Simion a făcut show și în avionul de Cluj. Regizorul Tudor Giurgiu, aflat în avion: „Ardelenii se uită la el deopotrivă cu jenă și reținere”;
- Cătălin Predoiu preia interimatul ca prim-ministru;
- Apple contestă decizia judecătorească din procesul cu Epic.
Comentarii recente