Noutăți

Chiar sunt atât de răi cartofii pentru sănătate?

În ultimii ani, cartofii au căpătat o reputație negativă, mai ales din cauza temerilor că ar crește rapid nivelul glicemiei, favorizând apariția diabetului.

Dar care este, de fapt, adevărul? Dr. Christine Bosch, specialistă în nutriție la Universitatea din Leeds, explică cum e cu creșterea glicemiei cauzată de cartof, afirmând că, în realitate, lucrurile sunt un pic mai nuanțate, scrie The Guardian.

„Totul depinde de tipul de cartof și de modul în care îl preparăm. Deși cartofii clasici determină un vârf glicemic mai mare decât cei dulci, ei rămân o sursă importantă de carbohidrați, un macronutrient esențial pentru energie. În plus, cartofii oferă fibre și polifenoli – compuși care încetinesc digestia și prelungesc senzația de sațietate”, spune specialistul.

Leave a comment

Subscribe
Notify of

0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
  1. Buna ziua, Am reziliat si eu contractul cu ajutorul articolului si voiam sa va multumesc din suflet. Chiar ma saturasem…

0
Ne-ar face placere să comentezi la acest articol :)x
()
x