Vernee X – Concurs și review complet

Continuam seria de recenzii a terminalelor care detin un raport extrem de atractiv intre pret si specificatii iar de aceasta data va prezentam smartphone-ul Vernee X.

Vernee X este unul dintre cele mai ieftine smartphone-uri disponibile pe piata care dispun de camere foto duale, 6 GB de memorie RAM si 128 de GB spatiu de stocare intern.

Impreuna cu partenerii nostri de la gearbest.com dam startul unui nou concurs in care oferim ca premiu acest smartphone elegant si potent iar pentru a participa trebuie sa urmati acelasi regulament simplu, pe care il stiti deja.

Concursul se va desfasura in perioada 08.06.2018 – 09.07.2018 iar toti participantii trebuie sa urmeze regulamentul de mai jos:

  1. dati like la pagina noastra de Facebook si a partenerilor nostri;
  2. postati un comentariu care sa contina numele complet si doua puncte forte ale acestui smartphone elegant;
  3. dati share (public) acestui review pe facebook.

Castigatorul va fi desemnat in data de 09 iulie 2018 iar pana atunci le uram mult succes tuturor participantilor si ii asiguram de faptul ca vom organiza astfel de concursuri periodic.

Concursul a luat sfarsit si tinem sa le multumim tuturor participantilor. Marele castigator este Florin Velcea iar noi tinem sa il felicitam si pe aceasta cale.

Acum revenim la subiectul acestui review si in randurile de mai jos o sa va prezentam impresiile pe care ni le-a lasat acest smartphone pe tot parcursul perioadei de test.

DESIGN

Vernee X este unul dintre smartphone-urile care nu reuseste sa ne surprinda la acest capitol important deoarece terminalul adopta un design banal si comun, pe care l-am intalnit si pe alte terminale disponibile pe piata.

Carcasa acestui smartphone este realizata in totalitate din aluminiu iar terminalul sta destul de bine si la capitolul finisaje iar la o insectie vizuala atenta nu am reusit sa-i gasim „nod in papura”.

Am receptionat in teste varianta „Black” iar faptul ca este o nuanta cu textura mată ajuta foarte mult la mascarea inevitabilelor amprente si rezista destul de bine la mici zgarieturi.

Exista si un mic incovenient al acestui „truc” de design iar acesta ar fi ca feeling-ul oferit de catre carcasa nu este unul premium, ci se simte faptul ca avem de-a face cu un smartphone „cheap”, care tinde sa joace in alta „liga” dar nu reuseste sa se ridice la nivelul asteptarilor noastre.

Dar acest mic incovenient poate fi inlaturat rapid prin intermediul husei de protectie care se afla in pachetul de retail iar aceasta protejeaza extrem de bine terminalul in cazul unor cazaturi accidentale.

Husa este realizata dintr-un silicon cauciucat, de nuanta fumurie iar de indata ce este montata ii confera si o aderenta excelenta terminalului.

Dimensiunile generoase ale carcasei(159.5 x 76 x 9.8 mm) fac aproape imposibila utilizarea smartphone-ului cu o singura mana in conditii de siguranta deplina dar depinde foarte mult si de marimea palmei utilizatorului.

Per total carcasa este extrem de bine inchegata si nu scoate sunete ciudate nici atunci cat terminalul este utilizat in cele mai inedite moduri.

Pe laterala dreapta a carcasei sunt pozitionate butonele de volum si power iar acestea sunt realizate tot din aluminiu si ofera un feedback excelent.

In partea inferioara a carcasei este amplasat microfonul principal, portul USB Type-C si difuzorul, despre care vom detalia in sectiunea hardware.

Slotul care gazduieste cele doua cartele nanoSIM este pozitionat pe laterala stanga a carcasei iar unul dintre acestea este de tip combo si prin intermediul acestuia poate fi extins spatiul de stocare intern, cu maxim 256 de GB.

Butoanele „software” care indeplinesc functiile de back, home si options sunt pozitionate in partea inferioara a display-ului iar acestea pot fi configurate in functie de nevoile fiecarui utilizator si se ascund in mod automat atunci cand nu sunt utilizate.

Pe spatele carcasei sunt pozitionati senzorii camerei foto principale iar noi am sesizat faptul ca ies destul de mult in evidenta fata de restul carcasei si ii provoaca instabilitate terminalului atunci cand este asezat pe suprafetele plane.

Aceasta problema poate fi remediata rapid si tot prin intermediul husei de protectie de silicon care se afla in pachetul de retail.

Sub senzorii camerei foto principale este amplasat si senzorul de amprente iar acesta a raspuns decent la comenzi pe tot parcursul perioadei de test dar a mai avut si perioade in care a gafat in mod lamentabil.

Acum va invitam sa admirati smartphone-ul Vernee X in toata splendoarea prin intermediul galeriei foto de mai jos.

DISPLAY

Vernee X este echipat cu un display IPS bezel-less in format 18:9 iar acesta masoara 6 inci in diagonala, ruleaza la rezolutia de 2160 x 1080 pixeli si este protejat cu sticla 2.5D rezistenta la zgarieturi.

Avem de-a face cu un display a carui calitate este medie iar imaginile redate sunt clare si culorile sunt destul de realiste.

Atat luminozitatea cat si contrastul se afla la cote excelente iar unghiurile de vizualizare sunt extrem de generoase si terminalul poate fi utilizat fara probleme in bataia directa a razelor solare.

Trebuie sa precizam si faptul ca terminalul vine cu o folie de protectie preinstalata pe display iar in pachetul de retail se mai afla inca una de rezerva.

HARDWARE & PERFORMANTA

Vernee X dispune de procesorul octa-core MediaTek Helio P25 tactat la 2.5 GHz, GPU Mali-T880, 6 GB de memorie RAM si 128 de GB spatiu de stocare intern, care poate fi extins prin intermediul slotului de card microSD.

Cu ajutorul acestui hardware potent am rulat fara probleme cele mai noi jocuri si aplicatii disponibile in Magazin Play iar terminalul nu experimenteaza probleme cu supraincalzirea.

Terminalul a reusit sa obtina in Antutu un punctaj foarte bun pentru gama de pret in care activeaza iar acesta este in cuantum de 65.361 de puncte.

Vernee X este un smartphone dual-sim (nano + nano/microSD), compatibil 4G/LTE si dispune de: WiFi ac/b/g/n, Wi-Fi dual-band si GPS cu A-GPS si GLONASS iar terminalul este dotat cu senzor de amprente.

Desigur ca am testat terminalul atat in reteaua 4G/LTE a celor de la DigiMobil, cat si intr-o retea Wi-Fi care ruleaza la 5 GHz iar vitezele obtinute le puteti vizualiza in galeria foto de mai jos.

Difuzorul principal este capabil sa redea un sunet clar si destul de puternic dar la volum maxim are tendinta sa distorsioneze deoarece are prea multe inalte iar bass-ul este aproape inexistent.

SOFTWARE

Vernee X ruleaza versiunea de android 7.1.1 Nougat care a fost destul de putin customizata cu interfata proprietara iar noi am apreciat si acest aspect extrem important.

Terminalul a rulat destul de fluent pe tot parcursul perioadei de test dar au mai fost si momente in care am avut parte de putin “lag” datorita unor mici bug-uri, pe care producatorul incearca sa le rezolve prin intermediul update-urilor de soft pe care le ofera periodic.

Bineinteles ca si smartphone-ul poate fi controlat si prin intermediul unor gesturi iar utilizatorii au o multime de parametrii pe care ii pot seta dupa bunul plac.

CAMERA FOTO/VIDEO

Din pacate nici la acest capitol nu a reusit sa ne impresioneze acest smartphone desi terminalul dispune de 4 camere foto iar producatorul sustine faptul ca exceleaza la acest capitol.

Camera foto principala este duala si dispune de 16MP + 5MP, este dotata cu senzori Sony, PDAF si flash LED dual-tone iar acest “setup” este capabil sa filmeze la rezolutie 1080p.

Din pacate terminalul nu se ridica nici la acest capitol la nivelul asteptarilor noastre dar se descurca onorabil pentru plaja de pret in care activeaza acesta.

Asadar cu Vernee X se pot realiza fotografii si filmari destul de bune pe timp de zi dar noaptea, calitatea acestora scade semnificativ si imaginile surprinse au o calitate indoielnica.

Meniul camerei foto are o interfata simpla si intuitiva iar aceasta permite accesul rapid la functiile de care dispune terminalul, precum: touch-focus, continuous shooting, zoom, face beauty, geo-tagging, detectare automata a scenei, PIP, panorama, bokeh, ISO si HDR.

Focalizarea se realizeaza destul de lent si uneori o face gresit dar mai ales atunci cand scenele surprinse sunt extrem de aglomerate.

Pentru mai multe detalii va invitam sa vizualizati galeria foto si videoclipul de mai jos, care au fost realizata in totalitate cu smartphone-ul Vernee X.

Camera foto secundara este tot duala, dispune de 13MP + 5MP si este capabila sa imortalizeze imagini a caror calitate este mediocra dar suficienta pentru postarea acestora pe celebrele retele sociale.

AUTONOMIE

Vernee este echipat cu un acumulator extrem de generos a carui capacitate este de „doar” 6.200 mAh iar acesta este capabil sa sustina fara probleme 2 zile de autonomie in conditii de utilizare intensa.

Trebuie sa mentionam si faptul ca terminalul este foarte bine optimizat iar in conditii de utilizare moderata se pot obtine fara efort pana la 3-4 zile de autonomie, ceea ce este de apreciat.

Un mare plus este si faptul ca terminalul dispune de tehnologia fast charging iar o incarcare completa a acumulatorului se face in aproximativ 1 ora si 30 de minute.

Desigur ca si smartphone-ul Vernee X dispune de un mod de economisire inteligenta a energiei, care odata activat mareste semnificativ autonomia terminalului dar reduce simtitor performantele acestuia.

AMBALAJ & ACCESORII

Vernee X este livrat intr-un ambalaj elegant de culoare alba iar in interiorul acestuia gasim urmatoarele accesorii: alimentatorul, cablu de date USB Type-C, manualul de utilizare, cheita pentru slotul SIM, adaptorul USB Type-C la jack de 3.5mm pentru casti, carcasa de protectie din silicon si folia suplimentara de protectie pentru display.

PRET SI DISPONIBILITATE

Smartphone-ul Vernee X se afla in promotie acum si poate fi achizitionat prin intermediul gearbest.com la aproximativ 270 de dolari (1.274 de lei) iar oferta completa este disponibila aici.

PROS:
– finisaje de calitate
– hardware potent
– conectivitate 4G/LTE
– sistem de operare fara bloatware
– dual-sim cu slot combo
– autonomie excelenta
– raport foarte bun intre pret si specificatii

CONS:

– design comun si destul de „prafuit”
– difuzorul principal modest
– camerele foto sunt slab optimizate

CONCLUZIE

Vernee X este smartphone-ul ideal pentru cei care nu vor sa blocheze o suma consistenta intr-un astfel de terminal dar care isi doresc un smartphone care este capabil sa ruleze fara probleme cele mai noi jocuri si aplicatii disponibile in Magazin Play.