UMi Plus – Review complet

Revenim asa cum v-am promis si va prezentam recenzia completa pentru unul dintre cele mai asteptate smartphone-uri ale momentului, in speta UMi Plus.

umi-plus-87

Am testat acest smartphone timp de cateva saptamani bune si am fost incantati de modul in care a evoluat pe tot parcursul perioadei de test.

umi-plus-121

Asa cum v-am obisnuit deja, in randurile de mai jos o sa va detaliem experienta de utilizare pe care a fost capabil sa ne-o ofere acest terminal.

DESIGN

UMi Plus este unul din smartphone-urile care sunt capabile sa atraga multe priviri cu al sau design elegant si premium.

Carcasa unbibody este realizata aproape in totalitate din aluminiu iar finisajele sunt de cea mai buna calitate.

umi-plus-137

Pe spatele carcasei, atat in partea superioara cat si in partea inferioara, sunt prezente 2 zone acoperite cu policarbonat iar acestea se integreaza perfect cu restul carcasei si nu se vad diferente de nuanta.

umi-plus-120

Si de aceasta data cei de la UMi au pus mare accent pe detaliile care intotdeauna sunt capabile sa faca diferenta la un terminal de acest gen.

Carcasa acestui smartphone este ceva mai slim fata cele ale modelelor anterioare, in speta UMi Super si UMi Max.

UMi Plus are 8.2 mm grosime iar marginile usor rotunjite ale carcasei fac ca terminalul sa se aseze destul de bine in palma si acesta poate fi utilizat destul de lejer cu o singura mana.

umi-plus-102

Bineinteles ca UMi Plus seamana „izbitor” de tare ca design cu mult mai celebrul flagship al celor de la Apple, in speta iPhone 7 dar banuim ca este vorba despre o simpla „coincidenta”.

umi-plus-103

Finisajul mat prezent pe spatele carcasei confera un feeling placut la atingere, mascheaza excelent amprentele si rezista destul de bine la mici zgarieturi accidentale.

umi-plus-90

Butoanele de volum si power sunt pozitionate pe laterala dreapta a carcasei iar acestea sunt realizate tot din aluminiu si ofera un feedback excelent.

umi-plus-116

In partea superioara a carcasei este amplasat jack-ul de 3.5 mm pentru casti iar in partea inferioara sunt pozitionate urmatoarele: microfonul principal, portul USB Type-C si difuzorul principal, despre care vom detalia in sectiunea hardware.

Pe laterala stanga a carcasei este amplasat slotul care gazduieste cele 2 cartele SIM(micro+micro/SD) iar sub acesta este pozitionat si un buton realizat tot din aluminiu, pe care utilizatorul il poate seta ca sa indeplineasca o functie anume(asadar vorbim de un simplu „shortcut”).

umi-plus-65

In partea inferioara a display-ului regasim butoanele capacitive care indeplinesc functiile de back, home si options iar sub acestea este pozitionat butonul fizic care integreaza senzorul de amprente si indeplineste functia de „home”.

umi-plus-60

Nici de aceasta data senzorul de amprente nu a reusit sa ne impresioneze cu modul in care s-a comportat si se vede foarte clar faptul ca a fost adaugat mai mult pentru marketing, decat pentru functionalitate.

umi-plus-106

Senzorul de amprente raspunde destul de bine la comenzi in majoritatea situatiilor dar este suficient de lent incat sa te enerveze rapid si sa-l dezactivezi instant.

Pe spatele carcasei in partea superioara este pozitionat si microfonul secundar, care contribuie la anularea zgomotului de fond in convorbiri.

umi-plus-73

Sub microfonul secundar este amplasat senzorul camerei foto si flash-ul LED dual-tone iar un aspect deranjant este faptul ca senzorul camerei foto iese destul de mult in evidenta fata de restul carcasei si este extrem de expus socurilor accidentale, fiind primul care ia contact cu suprafetele plane pe care este asezat terminalul.

umi-plus-95

Bineinteles ca o husa rezolva rapid aceasta problema minora si chiar recomandam achizitionarea unui astfel de accesoriu deoarece terminalul sufera si la capitolul grip.

umi-plus-113

Per total carcasa acestui smartphone este foarte bine inchegata si confera un feeling extrem de placut la atingere.

Acum va invitam sa admirati UMi Plus in toata splendoarea prin intermediul galeriei foto de mai jos:

DISPLAY

UMi Plus este echipat cu un display IGZO LTPS produs de catre Sharp iar acesta masoara 5.5 inch in diagonala, ruleaza la rezolutia de 1920 x 1080 pixeli si este protejat cu sticla 2.5D.

umi-plus-87

Dispaly-ul este capabil sa redea imagini clare si culori vibrante iar unghiurile de vizualizare sunt generoase, fiind un panel IPS.

Atat luminozitatea cat si contrastul se afla la cote excelente iar terminalul poate fi utilizat fara probleme in bataia directa a razelor solare.

umi-plus-74

Am observat si faptul ca display-ul rezista destul de bine la zgarieturi si mici socuri accidentale datorita faptului ca este acoperit cu sticla Dragon Trail.

HARDWARE & PERFORMANTA

UMi Plus este echipat cu procesorul octa-core Mediatek Helio P10 tactat la 1.8 GHz, GPU ARM Mali T860, 4 GB de memorie RAM si 32 de GB spatiu de stocare intern, care poate fi extins cu maxim 256 de GB, prin intermediul slotului de card microSD.

Am fost surpinsi sa constatam faptul ca terminalul ruleaza in mod fluent cele mai noi jocuri si aplicatii disponibile in Magazin Play.

Prin intermediul acestui hardware potent UMi Plus a reusit sa obtina 49.896 de puncte in Antutu iar acest scor il plaseaza in clasament sub Xiaomi Mi 4s.

Am apreciat si faptul ca terminalul nu se incalzeste semnificativ nici dupa sesiuni de utilizare intensa, asadar nu are sens sa va faceti griji pe aceasta tema.

Am testat terminalul atat in celebra retea 4G/LTE a celor de la Digi Mobil, cat si intr-o retea Wi-Fi care ruleaza la 5 GHz iar vitezele obtinute le puteti vizualiza in galeria foto de mai jos:

UMi Plus este un smartphone dual-sim, compatibil 4G/LTE si dispune de: Wi-Fi a/b/g/n, bluetooth 4.1, NFC, GPS, A-GPS si GLONASS iar terminalul este dotat cu port USB Type-C si senzor de amprente, care este precis dar mult prea lent.

umi-plus-75

Asa cu am mentionat si la inceput difuzorul principal este amplasat in partea inferioara a carcasei iar acesta este mult mai calitativ fata de cel prezent pe modelele UMi Super si UMi Max.

umi-plus-115

Acest difuzor este capabil sa redea un sunet puternic si clar pana aproape de volum maxim, cand are tendinta sa disorsioneze putin avand prea multe inalte.

SOFTWARE

UMi Plus ruleaza versiunea de android 6.0 Marshmallow care a fost customizata foarte putin si am apreciat faptul ca nu au fost adaugate aplicatii de tip bloatware.

Terminalul a rulat fluent in cea mai mare parte a timpului dar au mai fost si situatii in care am avut parte de ceva lag, datorita micilor bug-uri existente.

Am apreciat si faptul ca in decurs de o luna am receptionat si 2 update-uri prin intermediul carora UMi rezolva cateva dintre aceste bug-uri.

Oficialii companiei chineze sustin faptul ca UMi Plus va receptiona update la cea mai recenta versiune de android pana la finalul acestui an.

Acum ramane de vazut daca acestia isi vor respecta promisiunea si vor oferi update la android 7.0 Nougat pentru acest model.

CAMERA FOTO/VIDEO

Camera foto principala dispune de 13 MP, este dotata cu senzor Samsung, PDAF si flash LED dual-tone.

umi-plus-119

Asadar senzorul camerei foto este produs de catre Samsung si se simte extrem de tare trecerea de la senzorul Panasonic prezent pe modelele Max si Super, la care aveam tot timpul impresia ca este aplicat un filtru „retro” peste fotografiile realizate prin intermediul acestora.

Meniul camerei foto are o interfata simpla si prietenoasa iar aceasta permite accesul rapid la functiile de care dispune terminalul, precum: expunere, balanta de alb, detectare automata a scenei, zoom digital, panorama, ISO si HDR.

Pasionatii de fotografie au la dispozitie un mod „PRO” in care isi pot seta parametrii in mod manual, in functie de nevoile fiecaruia.

Cu UMi Plus se pot realiza fotografii si filmari de calitate pe timp de zi iar focalizarea se realizeaza rapid in majoritate situatiilor, chiar si atunci cand scenele suprinse sunt foarte aglomerate.

Pentru mai multe detalii va invitam sa vizualizati galeria foto si videoclipul de mai jos, care au fost realizate in totalitate cu UMi Plus.

Camera foto secundara dispune de 5 MP si este capabila sa realizeze selfie-uri a caror calitate este decenta, asadar este suficienta pentru a fi postate pe retelele sociale.

AUTONOMIE

UMi Plus este dotat cu un acumulator generos, a carui capacitate este de 4.000 mAh iar acesta dispune de tehnologia quick charging PE+.

In conditii de utilizare intensa acumulatorul este capabil sa sustina fara probleme 1 zi de autonomie, cu 4G/LTE activ pe toata perioada acesteia.

umi-plus-126

Bineinteles ca in conditii de utilizare moderata se pot obtine lejer pana la 2 zile de autonomie, ceea ce este de apreciat pentru un smartphone de acest calibru.

Asadar UMi Plus este mult mai bine optimizat fata de modelele anterioare(in speta Max si Super) iar acest aspect important se reflecta direct in autonomia acestui smartphone.

Asa cu am mentionat si anterior UMi Plus dispune de tehnologia quick charging PE+ iar prin intermediul acesteia acumulatorul se incarca de la 0 la 100% in aproximativ 1 ora si 15 minute.

Bineinteles ca si UMi Plus are mai multe moduri de economisire inteligenta a energiei, care odata activate maresc semnificativ autonomia terminalului dar reduc performantele acestuia.

AMBALAJ & ACCESORII

UMi Plus este livrat intr-un ambalaj simplu de culoarea neagra iar in interiorul acestuia regasim urmatoarele accesorii: incarcatorul, cablu de date USB Type-C, cheita pentru slotul SIM si manualul de utilizare.

umi-plus-133

PRET SI DISPONIBILITATE

UMi Plus poate fi achizitionat prin intermediul ihunt.ro la pretul de 1.199 de lei iar oferta completa este disponibila aici.

PROS:
– design premium
– finisaje de calitate
– hardware potent
– sistem de operare fara bloatware
– display LTPS de calitate
– autonomie excelenta si fast charging
– camera foto/video principala

CONS:

– seznor de amprente lent
– lipsa protectie Corning Gorilla Glass

umi-plus-125

CONCLUZIE

UMi Plus este terminalul ideal pentru cei care isi doresc un smartphone elegant si potent care este capabil sa livreze o autonomie excelenta, indiferent de conditiile in care este utilizat.

umi-plus-113

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
John

L-am cumparat acum 2 ani si ceva direct de pe Bangood. Dupa 1 luna i s-a umflat bateria. Intr-adevar, mi l-au schimbat, insa al doilea m-a tinut vreo 10 luni (l-am bagat la incarcat si cand l-am verificat era mort si asa a ramas). Am vorbit cu ei, au zis ca mi-l repara, insa pana a ajuns la ei a expirat garantia (zic ei). Mi l-au returnat nedesfacut, cu cutia sparta. Deci TEAPA ! Probabil a fost ghinion … Sunt banii vostri, faceti cum doriti … Eu m-am lecuit de chinezarii. Mi-am luat un ASUS cu 8 GB RAM si 256 memorie, care merge uns de un an de zile … Nu se compara…