Telekom Romania atenționat de către ANCOM

Cei de la Telekom Romania nu se pot abtine si fac “gafe” pe banda rulanta iar de aceasta data au parte de o noua acuzatie extrem de deranjanta pentru abonatii acestora.

Mai exact cei de la ANCOM au sesizat faptul ca inestimabilul opertor telecom a micsorat semnificativ viteza de internet atunci se face video streaming iar o multime de abonati au deja reclamatii pe aceasta tema spinoasa.

Cei de la ANCOM au declarat ca: “Prin Decizia 669/2018, ANCOM a sancționat Telekom Romania Mobile Communications pentru încălcarea prevederilor articolului 3, aliniatul (3), paragrafele 1 și 3 din Regulamentul (UE) privind accesul la internetul deschis  prin faptul că, în cazul ofertelor care permit activarea Bonusului Net Nelimitat, a discriminat traficul de tip video streaming față de celelalte categorii de trafic, prin diminuarea vitezei acestui tip de trafic în raport cu celelalte. Bonusul poate fi activat atât în cazul cartelelor preplătite, cât și în cazul abonamentelor. ANCOM a sancționat operatorul cu avertisment cu măsuri, impunând Telekom Mobile să elimine tratamentul discriminatoriu aplicat în cazul conținutului de tip video streaming în raport cu celelalte categorii de trafic, atât în cazul contractelor și ofertelor ce conțin Bonusul Net Nelimitat, cât și în cazul altor eventuale oferte sau contracte care conțin un astfel de tip de management al traficului, în termen de 60 de zile de la data comunicării deciziei de sancționare”.

Bineinteles ca ANCOM i-a sanctionat cu un avertisment pentru aceasta marlanie dat fiind faptul ca au discriminat traficul de tip video streaming fata de celelalte categorii de trafic.

Oficialii Telekom Romania sustin faptul ca bonusul Net Nelimitat 4G este acordat automat si in mod gratuit tuturor clientilor de servicii mobile, care isi reînnoiesc contractele iar atata timp cat acestea sunt active, abonatii beneficiaza de trafic national de date nelimitat si gratuit.

Asa cu era de asteptat, cei de la Telekom au contestat deja in instanta sanctiunea receptionata de la ANCOM si ramane de vazut cum se va solutiona aceasta speta.

Asadar daca sunteti fericitii posesori ai serviciilor acestui inestimabil operator, nu uitati de faptul ca va puteti rezilia contractele oricand si fara costuri suplimentare iar procedura completa este disponibila aici.

Via: profit.ro

Lasa un comentariu prin intermediul formularului de mai jos!