Smartband pentru mișcare

Lumea wearables este vastă și complicată: sunt foarte multe tipuri, mărimi și prețuri. Poate că deja ai auzit de smartwatch-uri și smartband-uri și te întrebi dacă există vreo diferență între acestea. Ce pot să-ți spune e că alegerea se face în funcție de nevoi, de buget și brand-urile disponibile pe piață.

Alege smartband-ul potrivit! 

Brățara fitness sau smartbandul are un design simplu și principala sa funcție este să urmărească și să analizeze mișcările de-a lungul unei zile. De acea majoritatea smartbandurilor au incorporate un pedometru și uneori un senzor de măsurare a ritmului inimii, însă și alți senzori smart ce îți oferă informații suplimentare despre activitatea ta.  Smartbandurile sunt mai aproape de designul unei brățări decât a unui ceas, însă există și smartbanduri cu display care-ți afișează timpul sau alte tipuri de informații.

Pe altex.ro există smartbanduri de la producători diferiți menite să măsoare intensitatea activității tale sportive. Cele mai populare sunt cele de la Fitbit, care pot fi compatibile atât cu sistemul tău de operare Android cât și cu iOS, cu prețuri accesibile pentru orice buzunar. Brățările fitness Fitbit dispun de numeroși senzori care îţi vor înregistra fiecare moment al activității. Pe lângă acești senzori prezintă o serie de funcții care îți permit să-ți faci o imagine despre nivelul tău de mișcare: accelerometru, altimetru, gyro, heart rate sensor sau pedometru. Acestea monitorizează atât activitatea fitness, cât și cea sedentară determinându-te să fii mai atent la activitatea desfășurată. Brățara este dintr-un material prietenos (silicon sau TPU) astfel că în timpul activități de fitness nu trebuie să-ți faci grijă va dispărea.

Smartband pentru mișcare

Brățările fitness Fitbit vor monitoriza constant activitatea inimii tale și te va încuraja să rămâi activ pe parcursul întregii zile. Monitorizează somnul și pe baza aceasta te va ajuta să-ți formezi obiceiuri mai sănătoase. Pentru că este compatibil cu telefonul tău poate fi conectat la GPS ca să vizualizezi în timp real parametrii măsurați, să urmărești activitățile cardio sau să fii notificat când ești apelat, primești un mesaj.

Brățări fitness regăsești și la producătorii precum Polar, Samsung, E-boda sau Xiaomi, așa că înainte să iei o decizie, consultă întreaga ofertă care e disponibilă pe Altex ca să fii sigur că sesiunile tale de fitness și activitatea ta sunt urmărite constant.

Smatwatch vs smartband

Smartwatch-urile sunt asemănătoare ceasurilor normale, doar că au în plus caracteristici smart. Forma lor e similară unui ceas normal și de obicei un smartwatch este conectat cu un smartphone pentru a performa. În general, smartwatch-urile au un display asemănător ceasului analog sau digital ceea ce face posibile și alte caracteristici precum citirea și accesarea notificărilor, folosirea aplicațiilor instalate pe telefon etc.

Altex îți aduce o gamă variată de smartwatch-uri cu ecran de dimensiuni mai reduse (sub 1.3 inchi) sau mai mari (intre 1.31 – 1.61 inchi) compatibile cu Android sau iOS. Cele mai multe modele de smartwatch-uri o au cei de la Apple, Myria, Polar și Fitbit. Din urmă vin brand-uri precum E-boda, Samsung sau Evolio. Cei de la Fitbit pun la dispozitie smartwatch-urile Fitbit Ionic si Fitbit Versa. Cel din urmă este un smartwatch Android, cu o autonomie de până la 4 zile precum și monitorizarea ritmului cardiac, muzică, aplicații, coaching și nu numai. Pe altex.ro gama Fitbit Versa are 6 modele, cu prețuri accesibile.

 • Smartwatch FITBIT Versa, Lavender
 • Smartwatch FITBIT Versa, Charcoal
 • Smartwatch FITBIT Versa, Silver
 • Smartwatch FITBIT Versa, Rose Gold
 • Smartwatch FITBIT Versa, Black
 • Smartwatch FITBIT Versa, White.

Dacă te întrebi ce alte caracteristici îl recomandă, mai jos ți-am pregătit o serie de răspunsuri care vor clarifica:

 • Rezistența la apă până la o adâncime de 50 metri pentru a înregistra sesiunile de înot.
 • Monitorizarea numărului de calorii consumate și a ritmului cardiac cu funcția PurePulse.
 • Depistarea automată a tipurilor de exerciții realizate prin funcția SmartTrack.
 • Acces în mod gratuit la sute aplicații în Fitbit App Gallery.
 • Sincronizare wireless cu telefoanele mobile iPhone, Android și Windows.

Smartwatch-ul Fitbit are un design plăcut și este foarte potrivit pentru activitățile de la sală, este compatibil cu ambele sisteme de operare, ceea ce te va scăpa de problema găsirii sistemului de operare potrivit.  Un alt Android wear smartwatch care te ține la curent cu activitățile tale și sesiunile de mișcare este cel oferit de Samsung. Ultimul model oferit de aceștia, Smartwatch Samsung Gear S3 Frontier stă foarte bine la capitolul baterie (are o autonomie ridicată), se conectează foarte ușor cu smarthphone-ul (trebuie să fie neapărat un telefon un smartphone Samsung), are un display elegant și fin, cu numeroase aplicații puse la dispoziție de Samsung.

Un smartwatch ieftin și de o calitate destul de bună este Smartwatchul Myria Urban MY9500, Silver. Este un Android watch cu un design plăcut și intuitiv care se descurcă de minune pentru prețul pe care-l oferă. Aceste  două smartwatch-uri se folosesc mai mult pentru task-urile zilnic. Vin la pachet cu pedometru sau heart rate însă brățările fitness sau smartwatch-urile Fitbit sunt mai potrivite pentru a-ți măsura progresul zilnic și a fi la curent cu evoluția ta.

Pe altex.ro ai la dispoziție o gamă variată de smartwatch-uri și brățări fitness din care să alegi. Trebuie să ții cont de nevoile tale și activitatea la care intenționezi să-l folosești cât mai des. Plus că în această perioadă există posibilitatea de a-ți achiziționa un wearable la un preț foarte avantajos cu care să-ți desfășori și măsura activitatea. Astfel că de Black Friday-ul acesta, Altex îți aduce o lună de reduceri și face tehnologia accesibilă tuturor.

Sursa foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Smartband pentru mișcare