SCAM dat în numele Poliției Române

Ceva mai devreme am receptionat un mail extrem de dubios pe care il puteti vizualiza in imaginea de mai jos iar acesta nu este altceva decat un scam dat in numele Politiei Romane. Bineinteles ca inca de la primul contact vizual ne-a trezit o suspiciune asupra faptului ca este un nou atac de tip phishing iar vazand si faptul ca exista un fisier .iso atasat, ne-a confirmat ca avem de-a face cu un mare scam.

Mailul este trimis de la adresa [email protected] si este trimis catre [email protected], asadar mailul cu pricina a fost trimis unui grup foarte mare de persoane mizand din plin pe naivitatea unora care inca mai pun botul la astfel de “scheme”.

Dupa cum puteti vedea, textul din mail este scris intr-o romana de balta si se vede din plin faptul ca a fost facut pe genunchi iar semnatura chestorului Liviu Vasilescu nu are vre-o legatura cu, cea reala, asadar atacatorii cibernetici nu s-au obosit prea mult sa produca acest continut, care se vede de la o posta ca este mare fake.

Compliment, Sperăm să acceptați această scrisoare cu bună credință. Sunteți invitat de această notificare la Sediul Poliției Române privind o anchetă în curs de desfășurare. Vă rugăm să consultați documentele atașate pentru informații și contactați avocatul, dacă este necesar. Data: 10 aprilie 2020. Ora: 11:00.

Asadar nu picati in capcana acestor infractori daca veti receptiona un mail similar deoarece nu fac altceva decat sa va subtilizeze datele personale, pe care le tineti stocate in browser iar ulterior le vor folosi pentru a obtine acces total asupra conturilor voastre(mail, date carduri bancare, youtube etc). Cel mai bine este ca mailurile astea sa le marcati ca spam sau sa le stergeti direct, in cazul in care nu doriti sa va complicati in mod inutil.

Inclusiv Politia Romana a postat un mesaj pe pagina de feisbuc prin intermediul caruia ii avertizeaza pe compatrioti iar mesajul este urmatorul: “NU DESCHIDEȚI ASTFEL DE E-MAILURI! Ele nu sunt trimise de catre Politia Romana și sunt false! Polițiștii au demarat cercetări pentru a descoperi sursa acestora și tragerea la răspundere a celor care au trimis mesajele în România.

Asadar fiti cat mai vigilenti chiar daca trecem printr-o perioada extrem de dificila iar un astfel de atac nu face altceva decat sa va incurce si mai mult planurile daca veti da curs unor astfel de “invitatii” surpriza.

Cele mai recente comentarii

  1. Vlase Aurelian 8 aprilie 2020
    • Mihai Firfirică 9 aprilie 2020
  2. Doc 6 aprilie 2020
    • Mihai Firfirică 6 aprilie 2020

Lasa un comentariu prin intermediul formularului de mai jos!