Samsung Galaxy S6 apare in primul teaser video acum

Teaser Samsung Galaxy S6

Astazi avem un nou ”teaser” pentru Samsung Galaxy S6, iar principalul lucru care este scos în evidență este viteza. Cel mai probabil, acesta este o trimitere către performanțele pe care le-a înregistrat Exynos 7420 în benchmark-uri.

Trecerea la o construcție metalică este cel mai bun lucru pe care Samsung putea să îl facă pentru device-ul său, și l-a făcut extraordinar prin calitatea construcției lui Samsung Galaxy S6. Stilistic, Galaxy S6 are destule caracteristici de design de la Samsung Galaxy S5 pentru a putea spune că este următorul ca evoluție, însă noul model este mult mai bine construit. Imediat după ce îl ții în mână, realizezi construcția premium pe măsura prețului și a specificațiilor.

La fel ca și Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung face disponibil S6-le în 4 culori diferite: White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum și Blue Topaz (exclusiv pentru S6). Device-ul are un finisaj nou, ce oferă un aspect ușor transparent și strălucitor. Greu de observat în poze, însă o dată luat în mână realizezi cât de diferit este de orice alt telefon.

Samsung Galaxy S6 - 4 culori diferite White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz - ilovesamsung

Deși construit din metal și având același display de 5,1 inch, Samsung Galaxy S6 cu dimensiunile de 143.4 x 70.5 x 6.8 mm și greutatea de 138 g este și mai mic și mai ușor decât Samsung Galaxy S5 (142 x 72.5 x 8.1 mm și 145 g).

Display-ul

Samsung este cunoscut ca fiind producătorul unui display de bună calitate, iar Super AMOLED-ul de 5.1 inch a lui Samsung Galaxy S6 este unul dintre cele mai bune. Cu o rezoluție de 2,560 x 1,440, telefonul are o densitate a pixelilor (577 ppi) mai mare decât orice alt telefon, depășind LG G3, care are aceeași rezoluție și un ecran mai mare. Samsung a îmbunătățit de asemenea și strălucirea la 600 cd/m2, ce are trebui să facă ecranul mai ușor de citit în lumina zilei.

Samsung Galaxy S6 - fata

Anndroid Lollipop

Samsung a instalat Andorid Lollipop, ultima versiune a sistemului de operare de la Google. Ca de obicei, Samsung a instalat interfața sa, TouchWiz dar promite o experiență mai bună de data asta. Deoarece ecranul lui Samsung Galaxy S6 este plat, nu beneficiază de caracteristicile extra ale lui Galaxy S6 Edge, incluzând Information Stream și People Edge. Sincer, însă, nici una dintre aceste caracteristici nu este cu adevărat esențială.

Foarte important, Samsung a redus aplicațiile pre-instalate cu 40%, ceea ce înseamnă un Android mai curat. Se pot instala toate aplicațiile la care s-a renunțat și de asemenea sunt disponibile câteva aplicații de la Microsoft Apps: OneNote, One Drive și Skype.

Performață

Cu un procesor nou, quad-core-ul de 2,1 GHz, Samsung Exynos 7420, device-ul este cu siguranță extrem de responsiv. Deoarece este un CPU de 64 bit ce rulează un sistem de operare pe 64 bit, performanța sa ce depășește S5 este impresionantă. Aceasta este primul chip pentru smartphone ce fololește un proces de fabricare de 14 nm, ceea ce înseamnă că va funcționa la o temperatura mai mică și va folosi mai puțină energie decât chip-ul lui S5.

Pentru a verifica cât de bun este, s-au rulat câteva teste benchmark pe Samsung Galaxy S6. Începând cu testul SunSpider JavaScript, s-a constatat că Samsung Galaxy S6 a terminat testul în 363.1 ms rulând Chrome 38; trecând la Chrome 39, S6 a terminat testul în 916 ms.

De asmenea s-au făcut verficări pentru a vedea cum se mișcă device-ul la testele grafice. S-a testat folosind 3Dmark. Testul Extreme a atins limita maximă, însă la versiunea Unlimited, Samsung Galaxy S6 a realizat 20,139 puncte, ceva mai puțin decât Samsung Galaxy S6 Edge și de asemenea mai puțin decât Nexus 6.

Capacitatea bateriei

Samsung a echipat S6-le cu o baterie de 2.550 mAh, coborând de la cei 2800 mAh a lui Galaxy S5 și cu 50 mAh mai puțin decât S6 Edge. Primul gând este că va avea o viață a bateriei mai scurtă, însă prin CPU-ul mai eficient, aceasta ar trebui să țină mai mult.

Lasă un comentariu