Poliția ne scapa de punctele de penalizare

Avem vesti excelente pentru toti soferii care sunt “campioni” la colectarea punctelor de penalizare oferite in “stil Eurovision” de catre agentii de la Politia Rutiera/Locala.

Conform unui nou proiect de lege se pare ca soferii  vor putea scapa de punctele de penalizare(maxim doua) daca vor viziona filmele educative ale Politiei Romane.

Asadar soferii vor putea solicita anularea acestor puncte de penalizare dupa ce vor vizualiza filmele educative realizate de catre Politia Romana.

Initiatorii acestui proiect de lege s-au inspirat din experienta altor state, care au avut rezultate extrem de bune aplicand aceasta prevedere.

Din acest motiv initiatorii acestui proiect au propus si modificarea Codului Rutier cu privire la posibilitatea anularii a doua puncte de penalizare, care pot fi obtinute extrem de usor de catre soferi daca: 

  • folosesc luminile de drum(faza lunga) la intalnirea cu o masina care circula din sens opus sau cand circula in spatele unei masini;
  • utilizeaza telefonul in timp ce conduc autoturismul;
  • nu poarta centura;
  • depasesc viteza maxima cu 10/20 km/h;
  • circula pe un drum interzis;
  • nu respecta regulile la intoarcere, mersul inapoi;
  • schimba banda fara sa se asigure in prealabil sau opresc masina in locuri interzise.

De retinut si faptul ca pt a fi pus in aplicare, proiectul de act normativ are nevoie sa fie aprobat de catre cele doua Camere ale Parlamentului, de cea a Presedintelui si intra in vigoare abia dupa ce este publicat in Monitorul Oficial.

Asadar mai avem mult pana departe si va recomandam tuturor sa conduceti cat mai prudent pentru a evita incidentele rutiere si implicit, acumularea rapida a punctelor de penalizare, care pot duce la suspendarea permisului de conducere.

Lasa un comentariu prin intermediul formularului de mai jos!