ITHOT: Știri din IT & C

Orange România a fost sancționat de către ANAF cu o amendă de 5.000 lei pentru ca și-a indus în eroare clienții

Inestimabilul operator Orange Romania a fost sanctionat de catre cei de la ANAF cu o amenda extrem de “consistenta” iar aceasta este in cuantum de doar 5.000 de lei, practic este vorba de “o simpla frectie la un picior de lemn”.

Orange ANAF ithot ro 2018 23 - Orange România a fost sancționat de către ANAF cu o amendă de 5.000 lei pentru ca și-a indus în eroare clienții

Cei de la ANAF le-au aplicat aceasta sanctiune deoarece operatorul cu pricina si-a indus in eroare clientii in perioada februarie 2016 – iulie 2016 prin intermediul faptului ca utilizau in mod inselator, sintagma “nelimitat” pentru promovarea abonamentelor din portofoliul acestora.

Orange ANAF ithot ro 2018 3 - Orange România a fost sancționat de către ANAF cu o amendă de 5.000 lei pentru ca și-a indus în eroare clienții

In motivarea hotararii date de catre Judecatoria Sectorului 1 se specifica foarte clar faptul ca: “Practica petentului de a folosi sintagma “nelimitat” cu privire la beneficiile abonamentelor promovate, deși folosirea acestora era supusă unor restricții de utilizare, determinate în mod unilateral și lipsit de previzibilitate de furnizor reprezintă o practică de publicitate înșelătoare, menită să inducă în eroare persoanele cărora oferta respectivă li s-a adresat”.

Asadar cei de la Orange isi promovau abonamentele din portofoliu ca fiind nelimitate dar in realitate acest “nelimitat” avea o limita iar acest aspect extrem de important nu era stiut si de catre clientii acestora.

Orange ANAF ithot ro 2018 2 - Orange România a fost sancționat de către ANAF cu o amendă de 5.000 lei pentru ca și-a indus în eroare clienții

“Chiar petentul recunoaște faptul că termenul de “fraudă”, ce ar putea atrage aplicarea restricțiilor caracterului nelimitat al beneficiilor oferite, a fost definit în mod generic, datorită ingeniozității persoanelor cu comportament fraudulos, extrem de diversă și dinamică. Aceste susțineri nu pot fi primite, întrucât, în măsura în care petentul a avut în vedere asemenea considerente, se impunea să nu mai includă în oferta sa beneficii cu caracter nelimitat. În acest mod, nu exista riscul să fie prejudiciate și persoanele de bună-credință, care au fost induse în eroare, după cum rezultă din sesizările formulate către intimate”

Bineinteles ca toti operatorii recurg la astfel de tertipuri pentru a-si promova abonamentele dar din pacate majoritatea acestor abuzuri nu sunt sanctionate de catre institutiile abilitate cu amenzi usturatoare, astfel incat sa-i descurajeze total si pe viitor sa nu mai promoveze astfel de aberatii.

Desigur ca inestimabilul operator va continua sa activeze pe piata de profil in acelasi ritm “ametitor” fiind in goana disperata de a-si atrage in “ograda” cat mai multi clienti/abonati naivi.

Orange ANAF ithot ro 2018 1 - Orange România a fost sancționat de către ANAF cu o amendă de 5.000 lei pentru ca și-a indus în eroare clienții

Nu uitati nici de faptul ca toti abonatii pot sanctiona oricand comportamentul abuziv al acestui operator iar procedura completa de reziliere a contractelor este disponibila pe blog si pentru detalii accesati acest link.

Taxe Abuzive Orange 2018 - Orange România a fost sancționat de către ANAF cu o amendă de 5.000 lei pentru ca și-a indus în eroare clienții

Asadar nu va lasati intimidati deoarece va puteti rezilia oricand contractele cu inestimabilii operatori de telefonie mobila si fara costuri suplimentare daca adoptati atitudinea potrivita.

Raspuns ANPC reziliere contract orange 05 2018 ithot ro - Orange România a fost sancționat de către ANAF cu o amendă de 5.000 lei pentru ca și-a indus în eroare clienții

(Via)

Lasă un comentariu