Blog ITHOT.RO

Oferte WOW la expresoare de Black Friday

O cafea fierbinte și aromată ne pune dimineața pe picioare mai bine ca orice altceva, fie că e o zi de muncă, fie una de weekend. Mai ales acum, de când iarna începe să își facă simțită prezența, ai nevoie de combustibil care să te țină în formă de la prima oră, adică de o băutură care să te încălzească și să te energizeze. Totul e să ai  la îndemână un expresor bun și o cafea de calitate – restul este foarte simplu!

Piața este plină de diverse tipuri de expresoare de cafea, așa că trebuie să ai idee de ce să ții cont atunci când vrei să faci o investiție. Primul aspect la care ar fi bine să te gândești este bugetul, iar perioada actuală este ideală pentru a cumpăra un astfel de aparat, fiindcă ofertele de Black Friday iți vor permite să îl cumperi la un super preț. În funcție de modul de funcționare, putem grupa aparatele de cafea în manuale sau automate, cu sau fără capsule. Vom vedea în continuare ce caracteristici are fiecare optiune.

Expresorul manual 

Este o alegere bună pentru cei care doresc să își prepare cafeaua în funcție de preferințe, pentru că nu dozează automat cantitatea și intensitatea. Pentru acest tip de aparat trebuie să aloci puțin mai mult timp, pentru că nu e de ajuns apăsarea unui buton, ci te implici  propriu-zis în procesul de preparare: pui cafeaua în portafiltru, o nivelezi bine, apoi presezi ferm și lași expresorul să își facă treaba.

E bine să alegi un expresor care să aibă un filtru de purificare a apei, pentru a obține o cafea de calitate cât mai bună.

Expresorul automat 

Un aparat de cafea De Longhi  este complex, are râșniță și nu ai nevoie decât de cafeaua preferată, apeși un buton și obții o băutură delicioasă. Fiind dozată automat, va avea întotdeauna același gust, ceea ce ajută dacă nu ești maestru în prepararea cafelei și dorești un aparat deștept, care să facă totul.

În cazul în care îți place caffe latte-ul, cappuccino sau latte machiatto, poți alege un expresor cu rezervor de lapte inclus, iar ca să prepari repede două cafele numai bune de servit împreună cu altcineva, alege un aparat care prepară două cești simultan.

Așa cum spuneam mai sus, dacă ți-ar placea un expresor cu cafea boabe, majoritatea celor automate vor corespunde acestui criteriu, datorită funcției de râșnire. Un exemplu de astfel de aparat este expresorul Delonghi Magnifica, ce poate fi folosit atât cu cafea boabe, cât și măcinată. În plus, acesta poate oferi rapid un espresso scurt, mediu sau lung, o băutură cu o aromă puternică sau extra ușoară, fierbinte, caldă sau mai puțin caldă.

Expresorul cu capsule

A început să fie o variantă din ce în ce mai folosită, iar prețul a devenit unul accesibil oricui. Un real avantaj stă în faptul că se poate prepara cafeaua foarte repede, iar capsulele pot fi găsite într-o mare varietate de arome și concentrații.

Nu vom avea surprize neplăcute în cazul cafelei făcute la acest tip de aparat, deoarece capsulele conțin cafea măcinată, dozată identic, în așa fel încât fiecare ceașcă să aibă aceeași aromă. În funcție de expresor, e nevoie să cumperi și tipul de capsule compatibile: fiecare producător își personalizează capsulele, așa că deși toate par să semene între ele, diferă la modul de perforare.

Ce avantaje ai dacă iei un expresor, în loc să-ți faci cafeaua la ibric sau să o cumperi deja preparată din oraș? În primul rând, vei obține mult mai rapid o cafea aromată, ceea ce poate fi un avantaj atunci când te grăbești sau ai oaspeți. În plus, va fi mult mai ușor să reglezi  aroma și intensitatea băuturii. De asemenea, economisești bani și obții o cafea la fel de bună ca cea din oraș sau chiar mai bună.

De Black Friday beneficiază de oferte excelente la expresoare, e momentul ideal să-ți iei unul, la un super preț. Pe altex.ro și în magazinele Altex ai o mare varietate de aparate de cafea de calitate, la reduceri mai mari ca oricând: expresoare de cafea De Longhi, aparate de cafea Saeco, Philips, Bosch, Thcibo, Krups și multe altele.

Sursa foto: shutterstock.com

Lasă un comentariu