MediaTek Helio X30 are 8 GB de RAM

Cei de la Mediatek au lansat noul procesor high-end Helio X30 iar acesta este un procesor de tip deca-core care va echipa o mare parte din flagship-urile de anul viitor.

MediaTek-Helio-X30

Noul procesor al celor de la Mediatek se vrea a fi un adversar de temut pentru mult mai celebrul procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 820.

MediaTek-Helio-X30-2

MediaTek Helio X30 este un procesor extrem de bine optimizat iar arhitectura cu 10 nuclee a fost imbunatatita pentru a avea un consum redus de energie.

Acceleratorul grafic al acestui procesor se intituleaza PowerVR 7XT si va fi capabil sa ruleze fluent si fara emotii cele mai noi jocuri si aplicatii.

MediaTek Helio X30 este capabil sa gestioneze pana la 8 GB de memorie RAM LPDDR4 1600 MHz , camera foto(suporta inclusiv setup dual) de pana la 40 de MP, suport pentru stocare UFS 2.1 si conectivitate LTE/CAT 12.

Helio X30 beneficiaza de o constructie pe 10nm si este fabricat in fabricile TSMC(Taiwan Semiconductor Manufacturing Company).

MediaTek-Helio-X30-4

Noul procesor al celor de la Mediatek dispune de 3 tipuri de nuclee, in speta: 2 nuclee de tip Cortex-A73 care ruleaza la 2.8 GHz, 4 nuclee de tip Cortex-A53 care ruleaza la 2.2 GHz si 4 nuclee Cortex-A35 care ruleaza la 2.0 GHz.

  • primul tip este utilizat pentru aplicatiile care sunt mari consumatore de resurse;
  • al tip este utilizat pentru task-urile uzuale;
  • al treilea tip este utilizat pentru task-urile simple.

MediaTek-Helio-X30-3

Conform celor mai recente informatii se pare ca MediaTek Helio X30 a reusit sa obtina in Antutu 160.000 de puncte iar acest scor il plaseaza in clasament peste celebrul procesor Qualcomm Snapdragon 820.

Acum ramane de vazut care va fi primul producator de telefoane mobile care isi va echipa nou flagship cu proaspatul procesor MediaTek Helio X30.

Via: gsmarena.com

2 comentarii la „MediaTek Helio X30 are 8 GB de RAM”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

maxresdefault 768x432