iPhone Xs sau iPhone Xr – tu ce alegi?

iPhone Xs a fost cel mai vândut telefon Apple în 2018 printre clienții Altex până în prezent, însă rămâne de văzut dacă va fi detronat de iPhone Xr, celalalt telefon nou al anului care va fi lansat la precomandă pe 19 octombrie și va fi disponibil spre vânzare directă pe 26 octombrie a.c.

Dacă iPhone Xs și iPhone Xs Max sunt cele mai scumpe telefoane din istoria Apple, iPhone Xr este varianta lor mai accesibilă ca preț.

Ca să iei o decizie de cumpărare în cunoștință de cauză, află ce aduc nou cele două modele de telefoane Apple și care sunt diferențele majore dintre ele, reflectate într-un preț considerabil mai mic în cazul iPhone Xr.

Gama de smartphone-uri iPhone Xs și Xs Max a devenit accesibilă cumpărătorilor finali din România din 28 septembrie. iPhone Xr ajunge la vânzare la aproape o lună distanță. În ciuda faptului că Xr este telefonul Apple de “buget”, caracteristicile lui sunt destul de apropiate de Xs.

Bineînțeles, ecranul smartphone-ului Xr nu ajunge la display-ul Super Retina HD al iPhone Xs Max de 6,5”, însă este mai mare decât varianta Xs.

La nivel general, iPhone Xr nu oferă o experiență cu mult diferită, întrucât are același procesor A12 Bionic și cameră principală cu senzor de 12 MP nou și diafragmă f/1.8. Accesul la funcționalitatea Face ID este asigurat de senzorul True Depth.

iPhone Xs și Xs Max – nivelul extrem 

Apple definește iPhone Xs ca fiind tot ce are special un iPhone, însă la “un nivel extrem”.

Ecranul OLED cu Super Retina oferă culori clare, HDR și negru autentic și se laudă cu cea mai mare claritate din industrie. iPhone Xs Max vine cu cel mai mare ecran al vreunui telefon Apple și implicit are o greutate cu câteva grame mai mare, însă mai are o singură diferență față de Xs – autonomie mai mare.

Materialele folosite echivalează cu o durabilitate peste standarde:

  • oțel inoxidabil chirurgical;
  • cea mai rezistentă sticlă;
  • rezistență la apă și praf – adâncime maximă de 2 m, până la 30 de minute.

Face ID-ul avansat oferă o autentificare facială sigură. Telefonul îți “învață” figura și te recunoaște cu sau fără ochelari, așa că îți deblochezi iPhone-ul și te autentifici în aplicații, conturi și nu numai dintr-o singură privire.

Cipul inteligent A12 Bionic înseamnă un upgrade major la nivel de performanță, mai puternic cu 15% față de A11 Bionic, potrivit producătorului. Procesorul grafic quad-core, dezvoltat intern de Apple, vine cu un consum mai mic de energie față de modelul anterior și cu o rapiditate cu 50% față de cel triple core de pe A11.

Camera foto are un sistem dual, cu doi senzori de 12 megapixeli dispuși pe verticală, iar cel principal este complet nou. Dimensiunile mai mari ale acestuia permit captarea de mai multă lumină și de mai multe detalii la fotografiere și filmare.

Modul “Smart HDR” combină mai multe tipuri de instantanee ca să realizezi fotografii cu detalii mai bune. Telefonul iPhone Xs își folosește cele patru microfoane pentru a capta sunetul în format stereo, ceea ce aduce un plus în cazul filmărilor.

iPhone Xs oferă spațiu de stocare de până la 512 GB, reprezentând cea mai mare capacitate iPhone de până acum.

Autonomia este cu până la 30 de minute mai mare față de iPhone X, în timp ce iPhone Xs Max este cu până la 1,5 ore mai autonom față de modelul anterior. Carcasele sunt disponibile în trei variante de culoare: Space Gray, Silver şi Gold.

iPhone Xr – performanță și culoare 

Telefonul Apple iPhone Xr este un model cu o experiență de utilizare similară cu variantele Xs, fiind echipat cu același procesor A12 Bionic și cameră principală de 12 MP nou. Accesul la funcționalitatea Face ID se face prin senzorul True Depth, prezent pe fața smartphone-ului.

Ecranul iPhone Xr, cu o diagonală de 6,1”, este protejat de aceeași sticlă rezistentă, dar rama este din aluminiu, ca la iPhone 8 și iPhone 8 Plus. Autonomia de 1,5 ore de utilizare peste iPhone 8 Plus pare să facă din iPhone Xr campionul Apple la acest capitol. Capacitatea telefonului este disponibilă în variante de 64, 128 și 256 GB.

Modelul Xr este primul din gama X disponibil în mai multe culori: alb, negru, albastru, galben și coral.

Cel mai colorat telefon Apple este și cel mai accesibil model din 2018 și poate fi cea mai bună opțiune dintre cele trei smartphone-uri. Compromisurile pe care este necesar să le faci atunci când alegi varianta mai ieftină se rezumă la:

iPhone Xr

iPhone Xs

Display LCD

O singură cameră

Zoom digital mai mic

Stabilizare optică a imaginii

Carcasă aluminium

Rezistent la apă la o adâncime de 1 m

Fără 3D Touch

256 GB

Display OLED

Cameră duală

Telephoto

Stabilizare optică duală a imaginii

Carcasă oțel inoxidabil

Rezistent la apă la o adâncime de 2 m

3D Touch

512 GB

Telefoanele iPhone au prețuri care rivalizează cu laptopurile, însă și caracteristicile lor sunt pe măsură. Tocmai de aceea trebuie să alegi în cunoștință de cauză pentru ca adesea va fi un smartphone pe care îl vei putea utiliza cel puțin 2-3 ani.

Bineînțeles, decizia se va reduce la atracția majoră a celui mai mare ecran al iPhone Xs Max și la ce buget ești dispus să aloci pentru un smartphone. Ce vei alege? Funcționalitate, performanță, imagine sau toate la un loc? Cumpără online pe altex.ro modelele deja lansate, precomandă iPhone Xr sau vino direct în magazine să testezi telefoanele Apple ale anului 2018.

Sursa foto: shutterstock.ro

Nu uita să dai share. Mulțumim! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *