Blog ITHOT.RO

Cum să ai cinema chiar la tine acasă?

Iti plac filmele pe ecran mare, dar nu ai suficient timp la dispozitie ca sa mergi la cinematograf? Atunci, de ce nu incerci sa-ti faci un cinema in propria locuinta? Nu este nici chiar atat de greu si nici atat de costisitor pe cat ai putea crede. Daca i-am trezit interesul cinefilului din tine, nu-ti ramane decat sa respecti pasii de mai jos si, in scurt timp, o sa te bucuri de cinema la tine acasa.

Primul pas pentru cinema chiar la tine acasa: decide unde o sa fie amplasat ?

Primul pas pe care este nevoie sa-l faci pentru cinema la tine acasa este sa te decizi in ce incapere din locuinta ta ti-ai dori sa se regaseasca viitorul sistem pentru vizionat filme. Daca stai intr-o casa mica, o sa te hotarasti foarte rapid. In schimb, daca locuiesti intr-o casa cu foarte multe camere, o sa ai ceva probleme in alegerea incaperii. Ca sa iei cea mai buna decizie, tine cont nu doar dorintele tale, ci de parerile celorlalti oameni care impart casa cu tine. Bineinteles, daca este cazul.

Al doilea pas pentru cinema chiar la tine acasa: asigura-te ca ai mobila necesara pentru home cinema

Amenajarea cinematografului in interiorul casei tale o sa necesite, printre altele, sa asezi anumite componente ale viitorului sistem pe corpuri de mobilier. Daca ai piesele de mobilier necesare, foarte bine! Daca nu, gandeste-te de ce anume o sa ai nevoie, mergi intr-un magazin de mobila si cumpara-le. In cazul in care nu vrei sa dai multi bani pe mobila, ai doua variante la dispozitie: sa o cumperi dintr-un targ de vechituri si sa o reconditionezi sau sa iti intrebi cunoscutii daca sunt dispusi sa-ti doneze cateva obiecte.

Al treilea pas pentru cinema chiar la tine acasa: documenteaza-te ca un profesionist

Unul dintre cele mai importante etape de parcurs pentru un cinema la tine acasa presupune sa te documentezi foarte, foarte bine.  Pentru o documentare ca la carte, foloseste-te din plin de puterea Internetului si, in plus, bazeaza-te pe recomandarile prietenilor tai reali si virtuali. Ia in calcul toate componentele sistemului home cinema pe care il vei instala in locuinta, dar si televizorul. Procesul de documentare ar fi bine sa includa si cateva vizite in magazinele care comercializeaza sisteme necesare pentru echiparea unui „cinematograf” dintr-o locuinta.

In magazine, nu-ti fie teama sa testezi produse si sa pui cat mai multe intrebari consultantilor. Ei sunt acolo sa te ajute si sa te sfatuiasca astfel incat sa iei cea mai buna decizie de achizitie.

Al patrulea pas pentru cinema chiar la tine acasa: mergi la cumparaturi 

Dupa ce te documentezi, o sa fie nevoie sa cumperi toate componentele viitorului „cinematograf” de la tine de acasa. Cu cat te documentezi mai repede, cu atat vei putea sa achizitionezi tot ce vei avea nevoie. Ar fi bine sa te misti cat mai repede, deoarece multe dintre magazinele de electronice si electrocasnice deruleaza campanii de reduceri chiar in aceasta perioada. Altex, de exemplu, cel mai mare retailer de electronice si electrocasnice din Romania, are in desfasurare, pana pe 5 decembrie, campania Blec Fraidei. Promotiile pe care le ofera compania pe durata campaniei Blec Fraidei ajung pana la 70%, atat pentru produsele din magazine cat si pentru cele disponibile online. Daca ai un buget generos, iti recomandam sa optezi pentru un sistem home cinema. In schimb, daca ai mai putini bani pentru cumparaturi opteaza pentru pentru un soundbar Samsung. Un soundbar este, in cazul in care nu esti familiarizat cu termenul, un sistem de boxe. Boxele respective „ajuta” televizorul sa aiba un sunet mai bun. De aceea, boxele se pozitioneaza chiar in preajma televizorului.

Al cincilea pas pentru cinema chiar la tine acasa: instaleaza corect

Ultimul pas pentru cinema chiar la tine acasa presupune sa-ti montezi si sa-ti instalezi corect toate componentele sistemului audio-video cu ajutorul caruia vei putea sa vizionezi toate filmele artistice si serialele tale preferate. Te sfatuim sa nu te grabesti cand montezi si instalezi sistemul. Altfel, risti sa gresesti ceva sau, mai grav, sa strici unele dintre componentele „cinematografului”.

Sursa foto: shutterstock.com

Lasă un comentariu