Cele mai amuzante provocări din istorie

Cu toţii ştim că, pe lângă beneficiile materiale, o provocare atrage după sine şi un strop de adrenalină, o trăire care nu poate fi comparată cu niciun alt sentiment. Fie că vorbim despre simplul joc care a marcat adolescenţa unora dintre noi, „Adevăr sau provocare”, sau că ne referim la legăminte în care sunt implicate sume de bani, de cele mai multe ori cei care acceptă să fie puşi la încercare o fac din pur amuzament sau plăcere.

shutter-3.jpg

Acesta este şi cazul câtorva persoane, care nu doar că au reuşit să plece acasă cu o sumă frumuşică de bani, dar au şi provocat hohote de râs sau sentimente de uimire pentru generaţiile care au urmat.

shutter-1.jpg

Unul dintre cele mai faimoase şi mai comice cazuri de acest tip, este acela al măcelarului Britanic, Mr. Bullock. Având o greutate peste cea normală, acesta a înţeles ridicolul creat de situaţia în care l-ar chema la un „duel” atletic pe nobilul britanic, Richard Barry, al VII-lea Earl de Barrymore. Richard nu doar că avea multe kilograme în minus faţă de Bullock, dar şi practica box de performanţă. Mai mult de atât, acesta mai participase într-o competiție similară în care s-a întrecut cu un bărbat pe cal. Totuşi, Bullock nu s-a lăsat intimidat şi a reuşit, spre surprinderea tuturor, să îl întreacă pe Richard într-o cursă pe o distanţă de aproape 130 de metri. Într-un final se pare că încrederea este cea care l-a făcut pe Richard să piardă, pentru că acesta a acceptat ca Bullock să primească un avans de 30 de metri, iar în momentul în care l-a ajuns din urmă, ruta aleasă de măcelar nu îi permitea să îl depăşească, străzile fiind prea înguste.

shutter-3.jpg

Cine îl poate uita pe magicianul canadian Brian Zembic, care nu doar că şi-a pus implanturi mamare în urma unei provocări, dar le-a şi ţinut pentru mai bine de douăzeci de ani. Pentru a înţelege mai bine acest caz şocant, trebuie să discutăm despre celelalte provocări bizare în care Zembic s-a implicat. De la a trăi în baia celui mai bun prieten al său pentru o lună şi până la experimentul social care implica supravieţuirea sub un pod cu 20,000 de dolari legaţi de picior, se pare că magicianul nu este străin unor astfel de acţiuni, căutând mereu modalităţi noi prin care să îşi uimească fanii.

shutter-4.jpg

Potrivit acestuia, ideea cu implanturile de silicon a venit în urma unei discuţii pe care a avut-o în anul 1997 cu prietenii săi într-un restaurant din Europa. Prietena lui de atunci avea sânii foarte mari, iar unul dintre cei prezenţi la masă a făcut un comentariu prin care spunea că dacă ar fi atât de înzestrat ca ea „probabil ar primi toată atenţia din lume”. Zembic a vrut să pună la încercare această teorie şi să le dovedească contrariul amicilor săi, potrivit cărora, magicianul nu ar avea curaj să se supună intervenţiei chirurgicale pentru implanturi mamare şi să le tină ulterior timp de un an. Zembic le-a golit buzunarele de cei 100,000 de dolari puşi în joc şi a ţinut implanturile pentru douăzeci de ani, renunţând la ele abia în anul 2016, la vârsta de 55 ani.

Una dintre cele mai mediatizate provocări este cea în care starul NBA, Shaquille O’Neal a încercat să intre în Casa Albă fără a stabili o întâlnire oficială în prealabil. Bazându-se pe şarmul şi carisma care l-au consacrat, jucătorul profesionist de baschet s-a pus într-o situaţie mai mult decât ridicolă în anul 2011 când, la instigarea unei persoane din anturajul său, acesta a încercat să intre în cea mai bine păzită clădire din Statele Unite ale Americii. Totuşi, se pare că nici abilităţile fizice, nici trofeele câştigate nu l-au ajutat pe campion să se strecoare în clădire şi în agenda de pe ziua respectivă a preşedintelui. O dată ajuns la Casa Albă, ofiţerii de securitate ai Preşedintelui Obama l-au recunoscut, însă i-au spus că nici măcar pentru el nu se pot face excepţii. În stilu-i caracteristic, Shaquille a postat tot evenimentul pe Twitter, culminând cu ultim video în care se preface că plânge şi întreabă de ce nu îl poate întâlni pe preşedinte.

shutter-5.jpg

Nu în ultim rând, nu putem să nu precizăm una dintre cele mai grele şi ridicole provocări din istorie ce a avut loc la începutul secolului XX. Aceasta a fost gândită de către Hugh Cecil Lowther şi prietenul său, John Pierpont Morgan şi implica, în primă fază, navigarea în jurul globului pe jos şi fără a fi recunoscut pe stradă. Totuşi, pentru a complica lucrurile, Morgan a adăugat ulterior alte cerinţe suplimentare pe care cei interesaţi trebuiau să le îndeplinească pentru a ajunge în posesia câştigului disputat, respectiv suma de 21,000 de lire. Solicitările ulterioare au transformat întreaga încercare într-o bufonerie, deoarece oricine accepta provocarea avea voie să-şi schimbe pantalonii doar o singură dată pe întreaga călătorie şi trebuia să îşi găsească și o soţie pe parcurs. Mai mult de atât, acesta era obligat să poarte o cască de metal pe cap şi să plimbe în voiajul său în jurul lumii un cărucior gol. Un artist local, Harry Bensley a considerat că poate face toate aceste lucruri şi a reuşit în 6 ani să parcurgă un traseu care a trecut prin opt ţări. Cei doi care au pus la cale întreaga provocare au apreciat efortul artistului şi l-au răsplătit cu patru mii de lire.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata