Blog ITHOT.RO

Profită de reduceri și cumpără cadouri inspirate pentru tineri!

Sarbatorile de iarna sunt tot mai aproape si probabil deja ai inceput sa cauti prin magazinele fizice si online cele mai inspirate cadouri pentru familie si prieteni. Daca ai de cumparat cadouri pentru adolescenti sau copii de varsta mai mare, cu siguranta stai pe ganduri, intrebandu-te ce ar putea fi in acelasi timp util, cool si in pas cu ultimele trenduri, astfel incat darurile sa fie inspirate. Ti-am pregatit o lista de idei, astfel incat totul sa mearga mai usor.

Lego – jocul fara varsta

Indiferent cati ani ai avea, e imposibil sa rezisti unui set de Lego – acestea sunt gandite astfel incat sa se plieze pe toate segmentele de varsta, de la copii pana la adulti. Bineinteles, secretul este sa ai mare grija ce cumperi si sa alegi ceva adecvat, astfel incat sa nu cumperi pentru un copil de 7 ani un set imens si elaborat, iar pentru un adolescent un lego potrivit celor mici. Celebrul joc, care in prezent se bucura de atata popularitate incat pana si replicile scoase de concurenta sunt denumite la fel, este excelent nu doar pentru distractie, ci si pentru dezvoltarea abilitatilor cognitive, a imaginatiei, logicii si rabdarii. Poate fi folosit ca joc individual sau de echipa, in functie de preferinte.

De asemenea, pentru impatimitii de jocuri video, gasesti si oferte de jocuri Lego pentru Playstation si XBox: cel pentru care iei cadoul se va putea juca pana si Star Wars in varianta animata, personajele si obiectele fiind extrem de elaborate si bine lucrate, cu o tehnica deosebita si mult realism.

Jocuri pe consola – interactive si captivante

Spuneam mai sus de Playstation si Xbox – acestea sunt in sine cadouri excelente, de care orice tanar s-ar bucura. Daca vrei sa faci o investitie buna si de mare efect, poti cumpara o consola, insotita de unul sau mai multe jocuri. Pe altex.ro gasesti oferte bune la o varietate mare de jocuri Xbox 360: vei putea cumpara Fifa19,  Skylanders Imaginators, Just Dance2019, Harry Potter, Batman si Call of Duty Modern Warfare 2, dar si altele.

Specialistii spun ca dincolo de dezavantajele pe care le pot avea jocurile odata ce devin o dependenta, influenta acestora este una pozitiva, deoarece pot fi educative si pot reprezenta o adevarata modalitate de a dezvolta anumite abilitati. Iata cum influenteza jocurile personalitatea, atat timp cat sunt folosite moderat:

–       Dezvolta capacitatea de rezolvare a problemelor si imaginatia – multe jocuri il determina pe cel care le foloseste sa lucreze cu creativitatea, sa caute alternative si sa negocieze, astfel incat sa obtina rezultatul dorit, functionand ca adevarate puzzle-uri ce stimuleaza curiozitatea si gandirea analitica. Incurajeaza analiza rapida si explorarea unor lumi noi si a unor noi posibilitati, demonstrand ce important este sa iei deciziile potrivite.

–       Au un efect pozitiv asupra socializarii si spiritului de competitie – evident, nu trebuie sa inlocuiasca jocurile din lumea reala si discutiile directe cu prietenii si familia, insa reprezinta o ocazie ca utilizatorul sa invete sa construiasca o echipa, sa colaboreze cu coechipierii, sa reuseasca sa faca o strategie si chiar sa intre in rolul de lider. De asemenea, pentru copii si tineri e o ocazie de a se familiariza cu succesul si esecul, de a se ambitiona si a se deprinde sa lupte pentru rezultatul final.

–       Ajuta la dezvoltarea unor noi pasiuni si hobby-uri, prezentand jocuri pe care in realitate utilizatorul nu a avut ocazia sa le incerce si care il pot captiva, astfel incat sa se decida sa se inscrie la un curs sau intr-o echipa. Pentru un tanar, jocurile pot fi o ocazie excelenta de a-si extinde orizontul si de a-si urma curiozitatea.

–       Au, bineinteles, si un puternic rol relaxant si pot fi o ocazie de a evada pentru o scurta perioada intr-o lume de poveste. Nu trebuie sa inlocuiasca o carte buna, dar sunt variante de a completa universul interior al jucatorului, de a-i stimula dorinta de a cunoaste lucruri noi si chiar a citi mai multe despre ceea ce a vazut in joc.

Cadoul pentru un tanar poate fi usor de ales – pur si simplu pune-te in pielea lui si gandeste-te ce ti s-ar parea distractiv, trezindu-ti interesul si curiozitatea. Profita de ofertele speciale de sarbatori si cumpara un cadou cu adevarat inspirat.

Sursa foto: shutterstock.com 

Lasă un comentariu