Blog ITHOT.RO

Black Friday – recomandări 2018 –

Black Friday a devenit un concept, iar ziua cu cele mai mari reduceri s-a transformat în perioada cu super-oferte, când poți găsi produsele preferate la discount-uri consistente. Maratonul reducerilor începe în noiembrie, așa că îți oferim câteva recomandări pentru cumpărături fructuoase de Black Friday 2018.

Ce produse intră la ofertă de Black Friday 2018 în România 

Prima zi de Black Friday dă startul neoficial al sezonului cumpărăturilor de Crăciun. În Statele Unite, în trecut, cumpărătorii ajungeau în magazine în vinerea de după Ziua Recunoștinței. Deși practica a rămas, este evident că s-au produs multe schimbări în felul în care oamenii planifică și profită de promoții.

Aștepți ofertele de Black Friday ca să îți reînnoiești gadget-urile? Sau frigiderul dă semne că se cere schimbat?

Reducerile Black Friday acoperă categorii diverse: telefoane, televizoare, laptopuri, calculatoare, electrocasnice, sisteme de încălzire, produse de îngrijire personală, gadget-uri și accesorii de gaming, articole smart pentru casă și grădină, accesorii pentru mașină și chiar anvelope.

Sunt persoane care amână achizițiile dorite pentru a putea profita de reduceri și promoții speciale în Black Friday, tocmai pentru că adesea în această perioadă sunt și cele mai bune oferte.

Cum te pregătești pentru ofertele Black Friday 

Chiar dacă în România are o istorie destul de scurtă (raportată la cei aproape 60 de ani în SUA), fenomenul Black Friday a intrat în tradiție și este așteptat de majoritatea consumatorilor. Sunt retaileri care a dus conceptul la nivelul următor și nu se mai limitează la o singură zi din an.

Iată câțiva pași de care să ții cont ca să obții produse la cele mai bune prețuri:

  1. Înscrie-te la newsletter-ele de interes, ca să nu pierzi startul și să fii notificat de noi oferte care apar pe parcursul perioadei de Black Friday.
  2. Urmărește magazinele online de interes în social media: Facebook, Instagram etc.
  3. Asigură-te că ai deja un cont online creat pe site-ul dorit și eventual că ești deja logat înainte să adaugi produse în coș.
  4. Utilizează două device-uri (laptop și tabletă/telefon), astfel încât să nu ai surprize că vreunul se va bloca fix când să achiziționezi produsele preferate aflate la ofertă;
  5. Fă-ți cumpărăturile alături de un prieten, fie că te tentează reducerile online, fie cele din magazine. În offline va fi mai fun, în online vei avea mai mari șanse să prinzi promoții cu stocuri limitate dacă sunt doi sau mai mulți “vânători”.
  6. Fă-ți lista cu dorințe din timp și urmărește ce oferte apar la produsele dorite.
  7. Plănuiește un buget, ca să te asiguri că poți profita din plin și de promoțiile la electronice, și de reduceri la electrocasnice.

Chiar dacă reducerile de Black Friday nu se mai limitează la o singură zi în an, ci durează mult mai mult în cazul unor retaileri precum Altex, fii pe fază încă de la primele oferte anunțate.

Black Friday în online și în offline 

Black Friday a fost importat în România începând cu noiembrie 2011 și a prins foarte bine, atât în mediul online, cât și în offline. Dacă inițial accentul de Black Friday era pus pe produse electro-IT (și acum vei găsi promoții la electronice și reduceri la electrocasnice, gadget-uri pentru tine și pentru casă), lucrurile au evoluat și moda ofertelor s-a extins și la jucării, cosmetice, anvelope sau trollere.

În SUA se poate vorbi de Black Friday și la capitolul HR, în contextul în care sunt companii care oferă zile libere angajaților în această perioadă.

Online-ul este cea mai facilă metodă de achiziție a produselor la promoție de Black Friday, însă trebuie să fii sigur că prinzi reducerile cu adevărat hot și să fii conectat la magazinele online de interes. În general, înainte de startul perioadei de Black Friday, retailerii anunță unele produse la reduceri sau categorii de produse, ca să știi dacă ceea ce te interesează este pe lista cu produse la prețuri foarte mici.

În offline, magazinele sunt asaltate de clienți încă de la primele ore ale dimineții. Cei mai mulți cumpărători caută oferte la televizoare sau electrocasnice, dar și la telefoane de tip smartphone, mașini de spălat și frigidere, însă nu se limitează la acestea. Adesea, o ofertă de Black Friday cu adevărat bună îi determină pe mulți să achiziționeze lucruri care nu le sunt neaparat necesare.  

Black Friday generează un val de reduceri, adevărate chilipiruri și, implicit, de cumpărături pe măsură. Chiar dacă în România aceste promoții nu se mai limitează la o singură zi, retailerii care au perioade mari cu oferte de Black Friday vin cu reduceri noi săptămânal sau chiar mai des, dar cu stocuri limitate. De aceea pregătește-te din timp ca să fii sigur că nu ratezi nimic din tot ceea ce-ți dorești.

Sursa foto: shutterstock.com

Lasă un comentariu