Blog ITHOT.RO

Fii oricând gata de zăpadă cu anvelope all season

Pentru cei care au mașina știu cât de important este ca mașina să fie dotată cu anvelope potrivite, în funcție de sezon. Alegerea anvelopelor trebuie să țină cont de 3 criterii: dimensiunea anvelopelor tale, condițiile de climă și condițiile de utilizare.

Cum afli dimensiunea anvelopelor tale?  

Dimensiunea anvelopei tale ia în considerare 3 parametrii – lățimea, înălțimea și diametrul jenții pe care se montează. Când se aleg anvelope noi trebui să se aibă în vedere dimensiunea celor originale – dimensiunea este menționată atât în cartea tehnică a mașinii cât și pe lateralul celor actuale. Este recomandată utilizarea anvelopelor cu dimensiuni omologate pentru evitarea problemele de compatibilitate cu mașina. Trebuie să ai în vedere că dacă modifici dimensiunea anvelopelor poate determina o rulare mai dificilă, iar denivelările pot fi resimțite. Schimbarea dimensiunii anvelopelor afectează frânarea, performanța motorului sau consumul de carburant. În momentul schimbării anvelopelor cel mai bine este să se apeleze la un specialist.

Condițiile de climă

Pentru început trebuie să ai în vedere că înainte să pornești la drum trebuie să-ți verifici cauciucurile. Stilul de condus trebuie adaptat în funcție de vreme și trebuie să fii pregătit cu anvelope anvelope all season ca să scapi de alte bătăi de cap. Pentru a conduce în siguranță este nevoie ca anvelopele să fie adaptate fiecărui sezon. Pe altex.ro la categoria auto ai la dispoziție anvelope ieftine de la producători cunoscuți dintre care să alegi. Gama de anvelope cuprinde:

  • Anvelope all season
  • Anvelope vară
  • Anvelope iarnă

Anvelpele all season combină caracteristicile anvelopelor de iarnă și vară și au o aderență bună. Deși prețul poate fi mai mic, trebuie să ai în vedere că durata lor de viață e mai scurtă și uneori consumul de carburant poate fi mai ridicat. Anvelopele all season te scapă de grija achiziționării de anvelope pentru cele două anotimpuri Pe altex.ro ai posibilitatea de a opta pentru tipul de anvelope potrivite astfel că parametrii suplimentari precum clasa de aderență, clasa de eficiență a consumului, indicele sarcină sau indicele viteză îți vor fi de folos în alegerea ta

Recomandarea Altex la categoria all season sunt cele de la Nokian. Anvelopele all season Nokian oferă o bună aderență iarna, dar pot fi utilizate în siguranță și pe tot parcursul anului. Acestea rămân flexibile la temperaturi scăzute și sunt stabile la viteze ridicate, rezistente la uzură sau rulare pe timpul verii. Anvelopa all season Nokian oferă siguranță, dar contribuie și la economia carburantului. Datorită compoziției anvelopei te vei bucura de o durată lungă de viață a benzii de rulare și mașina va emite mai puțin CO2.

Anvelopa all season Michelin este gândită ca un cauciuc care să facă față atât sezonului rece, cât și verii. Acestea au o aderență excelentă pe carosabil umed pe timp de vara, dar și în condiții de vreme rece și o capacitate de frânare asemănătoare cu o anvelopă de iarnă. Acestea îți asigură siguranță în orice tip de condiții meteo. Pe lângă acestea, din lista producătorilor de anvelope all season mai regăsești anvelope Minerva, Apollo, Kerber, BF Goodrich etc. Daca iti iei anvelope gandeste-te totusi sa-ti cumperi si o baterie de masina noua, incearca ofertele de Black Friday pentru bateria auto Varta.

După cum ai observat, în momentul achiziționării unei anvelope este indicat sa ții cont și de condițiile meteo. Astfel, în zonele cu ierni geroase și zăpadă abundentă, se recomandă pentru sezonul rece cauciucuri de iarna. În zonele cu ierni mai puțin geroase se poate opta pentru anvelope all season. Anvelopele all season sunt concepute pentru a performa în condiții variate, precum drumuri ude, acoperite cu zăpadă sau încinse. Trebuie să ai în vedere că anvelopele specializate (cauciucuri vară sau cauciucuri iarnă) oferă performanțe maxime în sezonul pentru care au fost concepute.

Condiții de utilizare 

Probabil că știi cât de diferite sunt condițiile de rulare. Astfel, în oraș unde trebuie să fii foarte atent la drum și la pietoni, anvelopele au nevoie de o revizie mai des. De ce? Pentru că uneori ești nevoit să execuți manevre care pun presiune pe anvelope, să frânezi brusc, să forțezi mașina prin anumite manevre care cresc consumul de carburant.

Când alegi anvelopele pentru oraș (uzul zilnic) ai grija la distanța de frânare (alege anvelope cu distanță minimă de frânare), durata de viață (date fiind numărul mare de porniri și opriri anvelopele sunt afectate), consumul de carburant (alege pe cele cu rezistență redusă la rulare), dar și la presiune care trebuie verificată cel puțin o dată pe lună. Pe drumurile de rang superior fii atent la spațiul de frânare la viteză mare, confort în ceea ce privește nivelul de zgomot, dar și cât de stabile sunt!

Concluzia este că anvelopele all season te vor scăpa de foarte multe bătăi de cap, de drumuri în plus la specialiști pentru a-ți schimba cauciucurile, dar și de grija de a-ți lua unele noi de la un sezon la altul. Mai mult, pe altex.ro ai o gamă variată de anvelope all season ca să pregătești pentru iarnă printre care sigur vei găsi modelul potrivit mașinii tale. Așa că nu mai aștepta și echipează-te de iarnă cu prețuri mici la anvelope all season!

Sursă foto: shutterstock.com

Lasă un comentariu