ITHOT.RO | Reziliere contract Telekom

Am scapat de ridicarea masinilor parcate aiurea !

In cursul zilei de astazi Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis  recursul formulat, de celebrul avocat al poporului, cu privire la ridicarea  masinilor parcate neregulamentar.

Asadar am scapat de celebrii hingheri de masini care scoteau bani frumosi din aceasta activitate extrem de profitabila, dar cred ca vom avea de suferit de pe urma soferilor indisciplinati care vor continua sa parcheze neregulamentar si astfel vor crea adevarate ambuteiaje.

Personal consider ca abia acum va incepe show-ul bizonilor din trafic, care isi vor parca bolizii in cele mai ingenioase moduri si locuri, doar asa ca sa atraga atentia asupra noilor achizitii.

Incepand de astazi masinile parcate neregulamentar nu mai pot fi ridicate in baza hotararilor emise de catre consiliile locale, asa cum se proceda pana acum.

parcare-neregulamentara

Conform  Agerpres :”In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art.128 alin.(1) lit.d), art.134 alin.(2) si art.135 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, raportate la dispozitiile art.3 alin.(1), art.5, art.36 alin.(1), alin.(2) lit.d) si alin.(6) lit.a) pct.13 din Legea administratiei publice locale nr.215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, art.21 lit.b) si art.24 lit.d) din Legea-cadru a descentralizarii nr.195/2006, procedura de aplicare a masurii tehnico-administrative constand in ridicarea vehiculelor stationate/oprite neregulamentar pe partea carosabila, prevazuta de art.64 si art.97 alin.(1) lit.d) si alin.(6) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002, nu poate fi reglementata prin hotarari ale consiliilor locale“.

Decizia emisa de catre judecatori este obligatorie conform art.517 alin.(4) din Codul de procedura civila, si a fost luata dupa ce avocatul poporului a formulat la Curtea Suprema un recurs in interesul legii, cu privire la, legalitatea hotararilor adoptate de consiliile locale, in vederea reglementarii procedurii privind ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar.

In recursul formulat, avocatul poporului sustine ca: “Apreciem că hotărârile consiliilor locale adoptate în vederea reglementării procedurii privind ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar depășesc competența ce revine consiliilor locale în această materie, fiind contrare prevederilor actelor normative cu forță juridică superioară”.

Hotărârea de Guvern nr. 1391/2006 pentru aprobarea regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 republicată, cu modificările și completările ulterioare, nu cuprinde dispoziții cu privire la procedura în care se execută măsura ridicării autovehiculelor staționate neregulamentar. În aceste condiții, la nivelul autorităților administrației publice locale, au fost adoptate o serie de acte cu caracter normativ prin care s-a reglementat în detaliu procedura ridicării vehiculelor staționate neregulamentar.

 

Lasă un comentariu